Камера за заден ход на е46 с навигация
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- salamaleikum
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 i
- Мечтае да кара: Камаз
Камера за заден ход на е46 с навигация
колеги какво ми е нужно за да монтиам камера за заден ход на е46 с МК4 навигация? 

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Re: Камера за заден ход на е46 с навигация
Камера,реле и кабели 
Sent from my SM-G900F using Tapatalk 4

Sent from my SM-G900F using Tapatalk 4

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- salamaleikum
- кандидат ентусиаст
-
тунер не трябва така ли ?
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
и тв тунер :-)
- Falcon87
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 330xi '02
Да използвам и аз темата, някой знае ли точно как и къде се връзва камерата?
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Като вземеш камерата ще видиш, че има видео букса и букса за захранване. Ето примерна (аз съм със същата, но цялата черна) http://www.aliexpress.com/item/CCD-Car-Rear-Camera-for-BMW-1-Series-E82-3-Series-E46-E90-E91-5-Series/366740766.html . Камерата идва с видео кабел около 5м дължина. Теглиш тоя кабел до навигацията и включваш към video in на навигацията. Захранването (на камерата) съм вързал към осветлението на задния номер. По този начин камерата има готовност за работа след като включа габаритите. Така мога да я пускам по всяко време, а не само като паркирам. Малко си е играчка...особено със закрепването на камерата...но с повече желание става. Адски съм доволен и от качеството на картината на показаната камера от линка. 

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
SheTrqa написа:Като вземеш камерата ще видиш, че има видео букса и букса за захранване. Ето примерна (аз съм със същата, но цялата черна) http://www.aliexpress.com/item/CCD-Car-Rear-Camera-for-BMW-1-Series-E82-3-Series-E46-E90-E91-5-Series/366740766.html . Камерата идва с видео кабел около 5м дължина. Теглиш тоя кабел до навигацията и включваш към video in на навигацията. Захранването (на камерата) съм вързал към осветлението на задния номер. По този начин камерата има готовност за работа след като включа габаритите. Така мога да я пускам по всяко време, а не само като паркирам. Малко си е играчка...особено със закрепването на камерата...но с повече желание става. Адски съм доволен и от качеството на картината на показаната камера от линка.
Трябва да се прекара още един кабел, който се връзва на REVERSE на навигацията, че като включиш задна камерата да се включва автоматично! НЕ знам само при ОЕМ навигациите МК4 дали ги има тези входове.
- salamaleikum
- кандидат ентусиаст
-
От последния пост изхождам, че може да се монтира камера без наличен ТВ модул.Така ли е ?
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
sannikolaus написа:SheTrqa написа:Като вземеш камерата ще видиш, че има видео букса и букса за захранване. Ето примерна (аз съм със същата, но цялата черна) http://www.aliexpress.com/item/CCD-Car-Rear-Camera-for-BMW-1-Series-E82-3-Series-E46-E90-E91-5-Series/366740766.html . Камерата идва с видео кабел около 5м дължина. Теглиш тоя кабел до навигацията и включваш към video in на навигацията. Захранването (на камерата) съм вързал към осветлението на задния номер. По този начин камерата има готовност за работа след като включа габаритите. Така мога да я пускам по всяко време, а не само като паркирам. Малко си е играчка...особено със закрепването на камерата...но с повече желание става. Адски съм доволен и от качеството на картината на показаната камера от линка.
Трябва да се прекара още един кабел, който се връзва на REVERSE на навигацията, че като включиш задна камерата да се включва автоматично! НЕ знам само при ОЕМ навигациите МК4 дали ги има тези входове.
Да, точно така. Този кабел се връзва към зеления кабел, който излиза от навигацията ако не се лъжа. Но предпочетох да не го правя, защото 100% ще се издразня при всяка задна да ми се включва камерата

SheTrqa написа:sannikolaus написа:SheTrqa написа:Като вземеш камерата ще видиш, че има видео букса и букса за захранване. Ето примерна (аз съм със същата, но цялата черна) http://www.aliexpress.com/item/CCD-Car-Rear-Camera-for-BMW-1-Series-E82-3-Series-E46-E90-E91-5-Series/366740766.html . Камерата идва с видео кабел около 5м дължина. Теглиш тоя кабел до навигацията и включваш към video in на навигацията. Захранването (на камерата) съм вързал към осветлението на задния номер. По този начин камерата има готовност за работа след като включа габаритите. Така мога да я пускам по всяко време, а не само като паркирам. Малко си е играчка...особено със закрепването на камерата...но с повече желание става. Адски съм доволен и от качеството на картината на показаната камера от линка.
Да, точно така. Този кабел се връзва към зеления кабел, който излиза от навигацията ако не се лъжа. Но предпочетох да не го правя, защото 100% ще се издразня при всяка задна да ми се включва камератаЗависи си от човека де
Предпочитам да я включвам ръчно, когато преценя, че ми трябва или просто да й се порадвам
А бе ти сигурен ли си, че говориш за оригиналната навигация на Е46?
Я сподели точно къде я връзваш:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
Ааа аз говоря не за оригиналната, а за Dynavin примерно
Съжалявам ако съм объркал колегата, но отговорих на въпроса зададен от Falcon87, където не е уточнено дали е за оригиналната или не
Извинявам се отново 

Не само обърка темата, но в нея дори не се споменава нещо свързано с Dynavin. Просто чети малко преди да пишеш, защото ей сега тръгват масово въпросите за това, къде точно да си свържат хората камерата към МК4-ката. Пък после ходи обяснявай, че не става. 

Трябва да си богат, за да караш BMW!
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Най сложното е прекарването на кабелите
Релето е 30A 12В

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Котлон
- Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
- Детайли за колата: E38 740i
Точно. На ТВ модула на пинове 13 и 14 е предвиден вход за камера. Когато на синия конектор на пин 17 се подаде маса, ТВ модула изкарва сигнала идващ на 13 и 14 на монитора. Аз я монтирах по следния начин - само при вкл. на задна скорост да тръгва. За целта захраних камерата от лампата за заден ход. От там взех и сигнал за управляващата верига на релето. При светване на лампата подава маса към 17-ти пин. Подсветката на камерата от подсветката на номера.
Вече 3 години работи без проблем. 2 пъти горяха светодиодите на подсветката, смених ги с SMD-та 5050 и в последната година не съм имал проблем.
Поздрави!
Вече 3 години работи без проблем. 2 пъти горяха светодиодите на подсветката, смених ги с SMD-та 5050 и в последната година не съм имал проблем.
Поздрави!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2