проблем с паленето тдс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 740XD
Мечтае да кара: M8

проблем с паленето тдс

Мнение от xetski » 09 Юни 2015, 21:23

Здравейте колеги ! Проблема ми се състои в това че колата пали когато си иска няма значение топла или студена. А когато не пали като завартя ключа до положение запалване никаква реакция от страна на стартера. Пробвах да го чукна но пак не върти пробвах какво ли не :dunno: . Ако някои се е сблъсквал с такъв проблем ще съм много благодарен....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: проблем с паленето тдс

Мнение от zvetiko » 10 Юни 2015, 9:07

Колега, свали стартера да го проверят. Преди това може да видиш дали се подава захранване към шалтера на стартера, когато завъртиш ключа, за да изключиш клемореда.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 10 Юни 2015, 10:08

проблема може и да е в ЕВС-а закачи я да се види дали дава грешка евс...

Потребител
Аватар

Мнение от xetski » 10 Юни 2015, 17:55

Днес взех друг стартер и утре ще го сложа защото ми изписва че има прегрял стартер . Интересното е че само когаро е топла не варти стартера и като завартя в положение палене и стартера не заварти нямам консумация на напрежение не ми намаля светлината на лампите на арматурното табло.

Потребител
Аватар

Мнение от xetski » 10 Юни 2015, 18:01

И да подава ток към стартера защото съм го давал на късо за принодителен старт и варти но не пали веднага се сключва energy saving mode .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 11 Юни 2015, 16:55

Имах същия проблем, правеше го от време на време. В EWS не записва грешка. Нека колегата да пробва с една отвертка да окъси пиновете долу на стартера. Ако така запали е ясно - EWS се ебава. Има няколко решения -
1. Отваряш ЕВС и гледаш кои ел. елементи в него са прецакани и подменяш. Имаше тема наскоро...
2. Пускаш си кабелче от ключа, директно до стартера. Схемите ги има в WDS. (Вери спешъл поздрав за всички фенове на ром-тунинга. Но най-вече поздрава е за противниците му :))
3. Некъде бех мернал, че и софтуерно може да се шунтира ЕВС но не съм сигурен. По скоро не вярвам. Но може и да става.

Бе като се замисля, май имаше и неколко релета по веригата ключ-ЕВС-стартер. Може е и те да правят проблем и е добре да се проверят.

Едит : Колегата zvetiko също е прав, клемореда също е потенциален заподоздрян. Аз просто споделям какъв беше точно моя проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 11 Юни 2015, 21:00

при теб проблема е бил именно релето в евс-а за старера... при него оабче не е защото стартера си върти и няма кво да го "окъсява"
инъче да софтуеърно се премахва евс, като селд това се окъси релето в евс-а за да върти старера...(понякой път не се налага)

Потребител
Аватар

Мнение от xetski » 13 Юни 2015, 18:13

Днес смених стартера и проблема си остана ,обаче сега когато не иска да завърти стартера се чува че му подава ток обаче не завъртя запалва след 5 до 10 завъртания на ключа. Искам да попитам къде стоят релетата за стартера защото днес я зака4ах изчистих всички грешки евс 4 броя из4истени са сега след като пак ми го направи ще я закача пак . Благодаря за отзивите на всички колеги в понеделник я карам пак на гинеколог :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 15 Юни 2015, 9:14

ако евс-а е премахант софтуеърно компа вобще не го търси и съответно няма как да записва грешки... поне при м52 на които съм махал няколко пъти софтуеърно е така дори и евс-а да го няма физически на колата няма грешки...

Потребител
Аватар

Мнение от xetski » 16 Юни 2015, 23:17

колеги някои може ли да ми каже къде се намират бушоните на е39 2,5 тдс защото аз намирам само 3 в багажника и други няма :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 17 Юни 2015, 6:40

отваряш жабката и развиваш тия двете бели работи ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от xetski » 21 Юни 2015, 8:00

Благодаря колега а релетата и те ли се намират там или са на друго място

Потребител
Аватар

Мнение от xetski » 22 Юни 2015, 6:06

Оказа се че имам консуматор и ми пада акомулатора и ми се задейства системата energy saving mode . Остава да си поихрая с милтицета и да разбера къде е . Благодаря на всички отзовали се колеги. :bowdown:

Потребител
Аватар
Кара: E39 Touring 525tds

Мнение от T1000 » 22 Юни 2015, 13:42

Релета освен в багажника има и под десния филтър за климатика. В една голяма кутия са, до която се стига като свалиш филтъра и пластмасата му.
I'll be back®

Потребител
Аватар

Мнение от xetski » 30 Юни 2015, 17:30

Благодаря колега и на финала се оказа че ews-а ми пражи проблем и затова колата пали когато си иска някой ако знае някои кадърен майстор да ми го махни в плевенска област ще съм много благодарен >

Следваща

Назад към E39