Проблем с EWS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Проблем с EWS
Здравейте , имам бмв 525тдс туринг , което карам рядко , колата не беше карана около месец и онзи ден не искаше да запали , стартера върти бързо амумулатора и той е ок,но не пали , предположих че е помпата в резервоара откачих маркуча при филтъра дадох на контакт и потече нафта ,тогава усетих че е нещо по-лошо
закачих я на бмв скенер и electronic car immobilation или нещо такова беше с червен цвят грешката. И това при положение е колата е купена с шунтиран EWS палеше без чипа да е в ключа и нито инпа нито бмв скенера намират ews , някакви предположения какво може да се е сбозясало
п.п. и друга питанка имам въпросният ews при предкамерният дизел (тдс) е в стоп клапана на помпата нали, в смисъл ews-a влияе на клапана и той не пуска нафта към дюзите ?
Благодаря предварително

п.п. и друга питанка имам въпросният ews при предкамерният дизел (тдс) е в стоп клапана на помпата нали, в смисъл ews-a влияе на клапана и той не пуска нафта към дюзите ?
Благодаря предварително
6>4
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Проблем с EWS
Ако проблема е в ЕВС-а стартера не върти изобщо
Другаде ти е проблема.
Няма ли други грешки в мотора?

Няма ли други грешки в мотора?

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
Не само тази беше в мотора
,но преди при сканиране не излизаше тази грешка . Просто програмите нямаха достъп до EWS-a , колата изобщо не "захапва" да запали , нафтата си е същата с която си карах до последно не е доливана друга . 
п.п. възможно ли е датчик на коляновия вал да не го отчете скенера като грешка ?

п.п. възможно ли е датчик на коляновия вал да не го отчете скенера като грешка ?
6>4
всичко е възможно.... а най-взъможното е тая грешка скенера да я чете по еди нанчин, а инпа да речем по съвсем друг... потърси друга диагностична програма и пробвай пак
инъче си е стрелба в тъмното

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
щом ти върти стартера, а колата не пали трябва да значи, че гориво не минава през помпата (ГНП).
тук на английски малко:
Malfunctions
If a fault occurs in any of the following circuits:
manifold absolute pressure sensor, fuel temperature
sensor or coolant temperature sensor, the ECM will
provide substitute values.
In the case of a faulty
throttle position sensor, start of injection sensor or
injection timing device, the engine will run at a
reduced performance level. (т.е. датчика кол. вал, ако не работи, трябва да работи зле мотора, но не и да не пали)
If the servo unit potentiometer or servo unit fails, the
injection system is deactivated. The engine shuts
down as a result.
виж ако се пре*ани 1;2 или 3 няма палене.
тук на английски малко:
Malfunctions
If a fault occurs in any of the following circuits:
manifold absolute pressure sensor, fuel temperature
sensor or coolant temperature sensor, the ECM will
provide substitute values.
In the case of a faulty
throttle position sensor, start of injection sensor or
injection timing device, the engine will run at a
reduced performance level. (т.е. датчика кол. вал, ако не работи, трябва да работи зле мотора, но не и да не пали)
If the servo unit potentiometer or servo unit fails, the
injection system is deactivated. The engine shuts
down as a result.
виж ако се пре*ани 1;2 или 3 няма палене.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна eekset на 11 Юни 2015, 14:51, променена общо 1 път
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
И моите съмнения са към 3 номер стоп клапана на нафтата, при неизправен ews 100% не трябва да върти стартера нали ?
6>4
при него щом е махнат евс-а (най-вероятно софтуеърно) се прави един мост на буксите на евс за да може да върти стартера... така че дори и нещо да е станало с компа пак ще върти старера...
на мен ми е прецакан този клапан на помпата и ми го изкарва като грешка постоянно но колата си работи добре и пали от четвърт...
реално каква му е функцията на тоя клапан и защо след като моя е прецакан всичко си работи наред? грешката съм я описвла в друга тема но никой не ми каза какво означава ... на няккаъв странен език е и започва с Mengesteller което като се напише в гугъл директно излзиа бобинката на тоя клапан...
та може би не е в него проблема
на мен ми е прецакан този клапан на помпата и ми го изкарва като грешка постоянно но колата си работи добре и пали от четвърт...
реално каква му е функцията на тоя клапан и защо след като моя е прецакан всичко си работи наред? грешката съм я описвла в друга тема но никой не ми каза какво означава ... на няккаъв странен език е и започва с Mengesteller което като се напише в гугъл директно излзиа бобинката на тоя клапан...
та може би не е в него проблема
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
Ето прясна информация от програмите , мисля че проблема 100% е в ЕВС-а, споредете как да го реша 
Прилагам снимки как четат грешката бмв скенер и инпа.

Прилагам снимки как четат грешката бмв скенер и инпа.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
6>4
дам... евс-а ти не е премахант софтуеърно а по някакъв друг начин... можеш ли да питаш този който го е правил как точно го е направил... възможно е да ползва емулатор в който се запсива кода от евс-а и компа си чете него... ако се е преебал в последствие този емулатор компа си търси евс но няма нищо насреща...
може някой да ти е извадил чипа от ключа и да го е залепил някъде до бобинката около патрона за палене... в последствие да е паднал да се е отлепил или нещо такова и пак да няма информация евс-а...
закарай я при някой който разбира... тук не вярвам някой да ти помогне... освен като те насочи при кого да отидеш...
може някой да ти е извадил чипа от ключа и да го е залепил някъде до бобинката около патрона за палене... в последствие да е паднал да се е отлепил или нещо такова и пак да няма информация евс-а...
закарай я при някой който разбира... тук не вярвам някой да ти помогне... освен като те насочи при кого да отидеш...
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
Благодаря , така съм я купил , та си нямам и идея какво е правено , ще разгледам за някаква допълнителна джажда .
п.п. някъде под волана да търся нали ?
п.п. някъде под волана да търся нали ?
6>4
не... в повечето случаи евс-емулатора се салга в самия комп залаепен върху платката някъде...
може и да е на мястото на оригиналния евс... така че потърси там първо да видиш какво става...
виж и кабелчето на ринга около аптрона за палене дали са му здрави кабелчетата и дали там някъде няма залепено чипе от ключ...
пак ти казвам закарай я на майстор а не се мъчи сам да я правиш...
може и да е на мястото на оригиналния евс... така че потърси там първо да видиш какво става...
виж и кабелчето на ринга около аптрона за палене дали са му здрави кабелчетата и дали там някъде няма залепено чипе от ключ...
пак ти казвам закарай я на майстор а не се мъчи сам да я правиш...
11 мнения
• Страница 1 от 1