Смяна жилото на ръчната спирачка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Смяна жилото на ръчната спирачка
Някой знаели как се сваля жилото на ръчната от шенкела на Е-36? Откачих го от накладките но не мога да го извадя повече... 

Re: Смяна жилото на ръчната спирачка
Нещото което реално трябва да свалиш е кожуха.Той е запекъл в дупката на шенкела и не излиза.
Откачи жилото от механизма който отваря челюстите и го дръпни назад.
Накисни мястото обилно във WD и започни борбата
Аз го работих и от двете страни - дърпане отзад и чукане откъм главината, за да го избия.
Мисля, че най-лесният вариант беше да ползваш една от дупките на главината, за да прекараш инструмент с който да избиваш.
Разбира се идеалният вариант е да свалиш главината и с правилния диаметър тръбичка/накрайник да избиеш кожуха, но едва ли ще искаш да го правиш, а и не е нужно.
Откачи жилото от механизма който отваря челюстите и го дръпни назад.
Накисни мястото обилно във WD и започни борбата

Аз го работих и от двете страни - дърпане отзад и чукане откъм главината, за да го избия.
Мисля, че най-лесният вариант беше да ползваш една от дупките на главината, за да прекараш инструмент с който да избиваш.
Разбира се идеалният вариант е да свалиш главината и с правилния диаметър тръбичка/накрайник да избиеш кожуха, но едва ли ще искаш да го правиш, а и не е нужно.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Смяна жилото на ръчната спирачка
Като откачиш жилото от тая чавка (механизма) , която отваря челюстите , хващаш жилото за корпуса/кожуха от зад и почваш да теглиш колкото сила имаш , като го правиш с леко поклащане наляво -надясно или нагоре-надолу (все едно е , въпроса е да има леко усукване)..... жилото излиза за секунди така ....
3 мнения
• Страница 1 от 1