Намалена динамика при зацепено Виско на 530Д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
73 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Намалена динамика при зацепено Виско на 530Д
tiho_madjarov написа:Всички коли с турбо и компресор вървят по малко при топло или горещо време.Това се дължи на топлия въздух,който е в пъти по-беден на кислород от студения.И оттам идва и по-малката мощност на мотора.Затова е кулера,за да охлажда въздуха.Но Заводските кулери са по-малки и може би недостатъчни при някои ситуации и изисквания на различните хора за подпомагането на мощността на мотора в горещо време.Това е причината според мен. И аз карам 530 дизел и при мен в топло време колата върви по-слабо.Но не ми пука.На състезание няма да ходя![]()
Това е ,не знам как очаква колегата тая стоковица да върви еднакво при хладно и горещо време

Колега при всички в жегата намаля мощността ,на есен ще си е пак добре ,Асц -то ще ти освети очите от светене

- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Днес при нас е облачно и около 22 гр. ASC-то мига здраво
Благодаря ви за участието в темата но все пак при първа възможност ще гледам да разкарам виското на Мейле , че не би трябвало толкова често да го чувам и да ми разваля хубави звук от маторя и приятно съскане на турбото 

Колеги,
Имам същия проблем, включително усещането за по-малка мощност. За мощността сигурно има и друго обяснение защото аз също не вярвам виското да е причината, но липсата на тяга е осезаема и е факт. Следващата седмица се каня да ходя в Русе да и наточим чипа и тогава се надявам на живи данни да излезе нещо. Ще пиша ако получа доп. информация.
Поздрави,
Имам същия проблем, включително усещането за по-малка мощност. За мощността сигурно има и друго обяснение защото аз също не вярвам виското да е причината, но липсата на тяга е осезаема и е факт. Следващата седмица се каня да ходя в Русе да и наточим чипа и тогава се надявам на живи данни да излезе нещо. Ще пиша ако получа доп. информация.
Поздрави,
Въобще не е трябвало да го махаш.И аз слагах едно ново,но за тдс,понеже и мен така ме излъгаха и се сцепваше да вие.след това си слових моето и като стана по топло се оказа,че си работи.Аман от "майстори".
ПП и за помпата не е добре,да се зацепва по често виското.
ПП и за помпата не е добре,да се зацепва по често виското.
- dak
- младши ентусиаст
-
Иде ми да се гръмна за дето оставих старото на майстора
вчера покарах стабилно около 600 км. та като работеше климатика виското все си беше зацепено (25 гр. външна температура) като изключих климата и виското млъкна. Направи ми впечатление , че при спускане на скорост в продължение на 25 км. стрелката на водата отиде леко към студеното вместо да седи на 12 часа.
може би и термостата си отива ? Иначе от както изчисти кулера в градска среда разликата почти я няма 

Колега при моя тдс е същата работа пусна ли климатика и виското зацепва,а без клима много трудно зацепва.Немога дасии го обесня след като при виското няма нищо електроно.
- dak
- младши ентусиаст
-
Ново 20
днес пуснах температурата през скритото меню и познайте какво , Т на водата варира м/у 75 и 80 гр.
като при градско на 78 градуса виското зацепва
та сега се чудя кое е за смяна по спешно ... термостата или виското или и двете
и като пуснах парното Т падна до 70 гр. започва да ми писва вече от глупости по тая кола 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами аз ти дадох тема още в началото да изхвърлиш твоето виско ама ти си знаеш, продължавай да търсиш проблема!

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
dak написа:Ново 20днес пуснах температурата през скритото меню и познайте какво , Т на водата варира м/у 75 и 80 гр.
като при градско на 78 градуса виското зацепва
та сега се чудя кое е за смяна по спешно ... термостата или виското или и двете
и като пуснах парното Т падна до 70 гр. започва да ми писва вече от глупости по тая кола
На моята (520 бензин) работната в жегите и е 96-97 градуса като виското зацепва при същата темп.Мисля че е нормално,но ми се струва че ти си за термостат
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Въобще не е нормално да зацепва при 78 градуса, термостата отваря при 87 а виското от там нагоре трябва леко леко да започва да зацепва. От там насетне трябва да търси и термостата дали действа както трябва, има теми и затова как се проверява.
п.п. Моята държи средно 90-92 и виското въобще не го чувам.
п.п. Моята държи средно 90-92 и виското въобще не го чувам.

Добре ама какво общо има климатика с зацепването на виското,защото и при мене е така пусна ли климата и виското зацепва,а без клима стига го 98гр.и незацепва?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ами когато ел. перката обдухва горещия радиатор на климата, от топлината назад се зацепва и виското, нормално е.

Да,но примен ел.перката тръгва на 2-ра степен неми работи 1-ва,а виското се зацепва веднага щом пусна климатика.Странна работа!
- dak
- младши ентусиаст
-
Температурата която се вижда от скритото меню на 7 канал (тази на таблото) от къде я хваща , от блока ли е или от радиатора ? т.е възможно ли темп. на радиатора да е различна от тази на таблото при дефектирал термостат ?
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
От струята на горещия въздух на климатичния радиатор е.Влияе на виското.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

73 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5