семеринг спирачен апарат е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520д F10
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: чисто нова

семеринг спирачен апарат е46

Мнение от lybo 73 » 04 Юни 2015, 17:10

Здравейте колеги. Имам проблем със уплътнението на преден спирачен апарат на е46 скъсано е. имам ново, мога ли да го сменя без да вадя цилиндърчето, само да издърпам старото и да набучкам новото. благодаря предварително. поздрави.
Карайте с акъл

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: семеринг спирачен апарат е46

Мнение от lybo 73 » 04 Юни 2015, 18:07

никой ли не е пробвал да сменя предпазната гумичка без да разглабя цилиндърчето.
Карайте с акъл

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Юни 2015, 18:42

И какъв е смисъла да не валеш буталцето? (по друг начин зададен въпроса - каква е далаверата)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lybo 73 » 04 Юни 2015, 19:05

проблема е че съм в Германия и си правя колата на тротуара, и затова питам. защото тук 128 евро взимат в бмв сервиз на час. а пък ти ако знаеш кажи ако не си мълчи. затова неискам да разглобявам апарата, ако капне масло глобата е мноооооо яка.
Карайте с акъл

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 04 Юни 2015, 19:20

Здравей,

скоро ревизирах моите апарати. Значи апарата има уплътнение (семеринг) и защитен маншон. Аз вадих буталата, за да видя какво е състоянието им вътре и след това смених семеринга и защитния маншон. Семеринга няма начин да се смени без да се вади буталото. Защитния маншон може да се смени без да се вади буталото, но трябва да действаш много полека с отвертката. Като се замисля, че и маркуча ще ти е вързан за спирачния апарат доста зор ще видиш. Смяната си е пипкава работа. Аз успях да скъсам един маншон докато му хвана цаката.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Юни 2015, 19:40

lybo 73 написа:проблема е че съм в Германия и си правя колата на тротуара, и затова питам. защото тук 128 евро взимат в бмв сервиз на час. а пък ти ако знаеш кажи ако не си мълчи. затова неискам да разглобявам апарата, ако капне масло глобата е мноооооо яка.

1. да беше казал че се притесняваш че ще изтече спирачна течност (масло има в двигателя)
2. да беше казал че си в Германия и ремонтираш на тротоара, щшх да разбера притеснянието ти
3. семеринга няма как да се смени без да вадиш буталото, нали той седи между буталото и цилиндъра че да уплътнява, как мислиш ще се смени без да се свали буталото
4. послтели под колата някой парцал или сложи някакъв съд дето да изтече спирачната течност, не мисля че е много сложно
5. успех..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lybo 73 » 04 Юни 2015, 20:34

да става въпрос за защитния маншон. благодаря ви и се извинявам ако съм бил по остър.
Карайте с акъл

Назад към E46