Тампони на макферсон!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Тампони на макферсон!

Мнение от sas_88 » 03 Юни 2015, 23:11

Здравейте,някой играл ли си е да разкапсулова въпросните тампони със цел смяна на лагерчето? Днес го оглеждах и ми се струва ,че има как да стане.Въпроса ми е дали е обикновен лагер или по специален за да знам дали да си играя да згъвам щифтчетата?

BW-014 tampon makferson BMW E46-500x500.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Тампони на макферсон!

Мнение от Gqbriel » 03 Юни 2015, 23:57

sas_88 написа:Здравейте,някой играл ли си е да разкапсулова въпросните тампони със цел смяна на лагерчето? Днес го оглеждах и ми се струва ,че има как да стане.Въпроса ми е дали е обикновен лагер или по специален за да знам дали да си играя да згъвам щифтчетата?

BW-014 tampon makferson BMW E46-500x500.jpg

А защо просто не си вземеш НОВ цял тампон....100% ако не е сменян от теб ще е щета...а после колата е доста различна..
Да свалиш толкова много неща,да си поиграеш с някакъв лагер :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 04 Юни 2015, 0:02

Ами защото оригиналния ми тампон е здрав,само лагера е сдал багажа.И не ми се купува нов китайски боклук който ще изтропа след 5-10к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 04 Юни 2015, 0:14

И какъв точно лагер ще сложиш ?!
Според теб какво може да се е повредило в тези големи сачми ?!
пп без лоши чувства, но ми напомняш на един клиент който дойде да си търси пружинката за семеринга :kuku: :roll:
Има достатъчно добри алтернативи на оригиналните тампони, че да се занимаваш с нещо което никой не е правил !
Отделно - оригинален лагер ли ще купиш ?! Че според теб "китайските" не карат много !
Един вид искаш да ме убедиш че няма да вземеш най-евтиният лагер ?! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Чудя се понякога как да реагирам като продавач на части при подобни питания ...
Един hint ако все пак си решил да е твоето - втора употреба тампон, и там лагерчето ще е оригинално ! :mhihi:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 04 Юни 2015, 7:03

Извинявам се, че намесвам в темата, но не искам да пускам подобна тема за дреболия.
Въпроса ми е с каква грес е редно да се смаже лагера на тампона - графитна, литиева или друга?

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 04 Юни 2015, 7:38

ивчо написа:И какъв точно лагер ще сложиш ?!
Според теб какво може да се е повредило в тези големи сачми ?!
пп без лоши чувства, но ми напомняш на един клиент който дойде да си търси пружинката за семеринга :kuku: :roll:
Има достатъчно добри алтернативи на оригиналните тампони, че да се занимаваш с нещо което никой не е правил !
Отделно - оригинален лагер ли ще купиш ?! Че според теб "китайските" не карат много !
Един вид искаш да ме убедиш че няма да вземеш най-евтиният лагер ?! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Чудя се понякога как да реагирам като продавач на части при подобни питания ...
Един hint ако все пак си решил да е твоето - втора употреба тампон, и там лагерчето ще е оригинално ! :mhihi:

Не е нужно да се правиш на интересен защото не си!!! Нови тампони мога да си взема и явно така ще стане защото нямам време за губене защото колата ми трябва.Това обаче няма да ми попречи да разкапсуловам стария,а ти като продавач си остани такъв но недей да спамиш излишно като нямаш клиенти.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 04 Юни 2015, 9:20

На времето, като търсих за е21-та, разбрах, че тези лагери не са, като стандартните по магазините. Предполагам, че освен за радиални натоварвания са подсилени и за аксиални, а и средното тяло е по-високо от външното.
Аз слагам грес, която е устойчива на вода.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 04 Юни 2015, 10:25

sas_88 написа:Не е нужно да се правиш на интересен защото не си!!! Нови тампони мога да си взема и явно така ще стане защото нямам време за губене защото колата ми трябва.Това обаче няма да ми попречи да разкапсуловам стария,а ти като продавач си остани такъв но недей да спамиш излишно като нямаш клиенти.

Не се правя на интересен ! Обяснявам ти нагледно как изглежда това което питаш в "очите" на всички четящи !
Дай ми една причина поради която си решил да се занимаваш с нещо, което никой и никога не е правел ! Просто защото тази част не подлежи на ремонт !!!! :kuku:
Клиенти си имам достатъчно, но както ти обясних има и такива като теб - търсейки "пружинки за семеринг" !
Това е все едно да отвориш H4 крушка за да смениш жичката на късите само ...
нали разбираш какво се опитвам да ти кажа ?!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Юни 2015, 11:49

sas_88 написа:Ами защото оригиналния ми тампон е здрав,само лагера е сдал багажа.И не ми се купува нов китайски боклук който ще изтропа след 5-10к км.

Оригиналния с който идва колата ли е здрав ?Как разбра ,че е здрав,ако очакваш да е скъсан - значи ще е тотал щета...както и да е.
Да си анправиш целия труд да свалиш тампона и да си играеш с нещо,което незнаеш дали въобще ще го направиш :dunno: после нали се сещаш,че тоя лагер за да е здрав по суамти километри и години - не е много обикновен лагер от магазина,колко удари получава,натоварвания и седи здрав с години :idea:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 04 Юни 2015, 17:01

Аз не знам защо така лошо го захапахте човека и защо се изсипаха толкова ненужни съвети, които не бяха поискани.Играе му се, има свободно време и хъс да направи каквото и да е - че какво по-хубаво от това не виждам? Една видимо здрава семеринга със скъсана пружинка също не виждам защо да не може да бъде поправена - елементарно е.Дядо и баба знаят да сменят целия детайл, а да го поправиш е привилегия за по-умните и не мързеливите.Съжалявам, ако обидих някого, но те затова и сервизите ни са бошлав - никой не му се работи и не му се полагат усилия за нищо.
По темата: Конкретния лагер, както бе писано по-горе е радиално-аксиален.По-конкретно както го написа един колега, радиален с някакво аксиално усилване, много точно го е казал.Има такива, продават се, а разликата в черупките(вътрешната мисля бе по-широка) се оправя лесно с една шайба и готово.Хубаво зачеквай после да не изскочи после пръта на амортисьора при някой трап.И не, изобщо не е вярно, че въпросния лагер носи кой знае какви натоварвания и удари! Тези глупости може да ги пише човек, който не е наясно с окачванията.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 04 Юни 2015, 17:40

И я обясни бре колега, както точно и къде се предава силата на амортисьора ?!
Ще поизчакам още някой "по-умен и не мързелив" да каже къде да му пратя няколко Х4 крушки, че са ми изгоряли късите само !
Не че не мога да си купя нови, но някак ми се струва по-добре да си сменя само тях ! :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 04 Юни 2015, 18:15

Ще ти кажа разбира се, за да спреш да си блъскаш главата толкова много.Именно във въпросния лагер се предава силата от амортисьора.Нещото за което не се сещаш обаче, е че въпросния удар е силно убит от това, че караме с гуми, а не с железни валяци, това първо, но не толкова важно.В убиването на удара участва и самия тампон на макферсона, което да речем също не е много, но дава своя дан.А нещото, което не знаеш е, че в амортисьора има разтоварващ клапан именно за да се елиминират екстремни удари.Именно той се отваря при здрав удар и усещаш как си ударил тампоните, вместо оста на амортисьора да ти пробие предния капак.Всички амортисьори от 60-те години насам имат въпросния разтоварващ клапан.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 04 Юни 2015, 20:15

Колега какво му обясняваш на такъв тъп философ,нека темата да се заключи.А ако аз имам някакво развитие по темата ще го напиша във "направи си сам"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 04 Юни 2015, 20:37

ivoaudi написа:

И къде се в цялото това начинание се появява ударният тампон на оста на самият амортисьор ?!
Ти самият наясно ли си на какви сили е подложен този лагер и защо е точно с такава конструкция ?!?????????????
Нека седи темата !
Да има нагледно как някой има желание да се занимава с разглобяването на възел, който не е определен от завода да се ремонтира !
Нека българската инжинерна мисъл се лее неуморно в размисли и страсти как да спести 80-100 лв за два тампона !
Нека се види накрая колко точно е спестил този който се занимава с начинанието
Изображение
Ето ти един тампон - вярно заден, но там не е по-различно ! Обясни сега точно как лагерът не е натоварен ! :mhihi:
И защо изглежда точно по този начин !
Представям си как по сбирките някой ще обясни как е видял някой друг, че е сменил само лагерчето ... :banghead:
Аз приключвам участие !
Темата е абсолютно безмислена, и дори и някой да успее да подмени само лагера - нямам идея кой ще е този трезвомислещ човек, който ще си спести 17 лв от два нови и читави тампона ?! :banghead:
Спорна вечер на всички ! :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 04 Юни 2015, 21:17

Точно така приключи участието си и се махай.

Следваща

Назад към E46