Луфт в главина на задна лява гума
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Луфт в главина на задна лява гума
Здравейте,
Случайно открих, че главината на задна лява гума има луфт, клати се заедно с полуоската в нея. Докато карам не издава никакви звуци като виене, хлопане или стържене. Само дето гумата стои леко под наклон, колкото е луфта. Чудя се къде е проблема, ако е лагера не трябваше ли да издава поне някакъв звук... Ще съм благодарен ако някой може да помогне.
Случайно открих, че главината на задна лява гума има луфт, клати се заедно с полуоската в нея. Докато карам не издава никакви звуци като виене, хлопане или стържене. Само дето гумата стои леко под наклон, колкото е луфта. Чудя се къде е проблема, ако е лагера не трябваше ли да издава поне някакъв звук... Ще съм благодарен ако някой може да помогне.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Re: Луфт в главина на задна лява гума
В твоя случай щом и визуално виждаш, че колелото е криво не бих задавал въпроси тук, а възможно по-бързо бих вдигнал колата да разгледам.За мен поне си опасен да се разхождаш насам-натам очаквайки отговор от тук.Ясно е, че лагера ти е проблема, то кое ли друго да е.Независимо обаче хлабав или износен, без вдигане и оглед няма да стане.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- cfk
- младши ентусиаст
-
Спокойно колега, никъде не съм споменавал че се разхождам. Даже напротив открих проблема доста рано, защото нямаше никакви индикации. Питам дали някой е имал подобен случай, понеже съм сменял лагери на главини и винаги са започвали да вият, а този е все едно пред разпадане пък мълчи. Иначе лесно ще взема нов лагер, но той не е единствената част там, има полуоска, каре, главина.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Разбутай сваляй всичко, то ще си проличи. Може да пробваш и първо да позатегнеш целото. Ти представяш ли си лагера да е блокирал и главината да се върти в него?! 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- cfk
- младши ентусиаст
-
Точно това дори не искам да си го представям
Отивам да разглабям и да се наслаждавам на гледката

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
cfk написа:Спокойно колега, никъде не съм споменавал че се разхождам. Даже напротив открих проблема доста рано, защото нямаше никакви индикации. Питам дали някой е имал подобен случай, понеже съм сменял лагери на главини и винаги са започвали да вият, а този е все едно пред разпадане пък мълчи. Иначе лесно ще взема нов лагер, но той не е единствената част там, има полуоска, каре, главина.
Извинявай, че реагирах така, но помислих, че си я караш така и междувременно чакаш решение от тук.Знаеш - хора има всякакви.А иначе да - имал съм точно такъв случай на кола с предно - огромен луфт с видимо криво колело и никакъв, ама никакъв шум.Беше разхлабен лагера просто, аха да падне гайката.Просто го стегнах как си трябва и така си отиде колата.Предполагам и при теб ще се окаже това.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- cfk
- младши ентусиаст
-
Реших проблема, причината се оказа лагера. Останал е на сухо без смазка и се беше изпекъл. Същия лагер беше FAG сменен преди 50тина хил.км. Новия е SNR, дано да изкара повече 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
50 хиляди... Па то си му е било време..
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Всъщност средният пробег на един лагер е 500 хиляди, не 50.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Това къде го пише?! Има ли основание колегата да твърди, че лагера му е бил скапан/менте?!
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Не е необходимо да го пише някъде, практиката го показва.Не се дразни, нищо грешно не съм написал.По същата логика аз трябва да запитам къде пише, че средния живот на един лагер е 50хил.За да изкара толкова малко един лагер със сигурност има някаква причина, както е и в случая - бил е сух.
Поздрави.
Поздрави.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
11 мнения
• Страница 1 от 1