Смяна ECU на Е46 м43 318и
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- emobebo
- Потребител
-
- Кара: X5 E53
Смяна ECU на Е46 м43 318и
Здравейте колеги! Имам въпрос към вас и ще ви бъда много благодарен ако споделите знания с мен. При смяна, на компютъра (ECU) на е46 м43 от друга кола ще има ли нужда да се сменят ключ,имобилайзер и друга електроника?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Смяна ECU на Е46 м43 318и
emobebo написа:Здравейте колеги! Имам въпрос към вас и ще ви бъда много благодарен ако споделите знания с мен. При смяна, на компютъра (ECU) на е46 м43 от друга кола ще има ли нужда да се сменят ключ,имобилайзер и друга електроника?
може и само компа.
- emobebo
- Потребител
-
Благодаря!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Компютъра трябва да се синхронизира с EWS-a (предполагам си наясно с това ).....
- emobebo
- Потребител
-
Здравейте отново! Стигнах до там да сменям компа понеже колата има следните симптоми. Бмв м43 Е46 118 кс работи на два цилиндъра не подава ток на 2-ри и 3-ти. Сменени са сензори разпределителен и колянов с нови. Центровката съм я проверил с специален комплект за зацепване. Бобина и кабели съответно свещи нови. Проверено е също всички кабели от бобина към компа и от сензори към компа за евентуално нараняване или скъсване. След всички тези процедури смених компа (ECU) EWS ключ с ключалка от друга кола и пак нищо. Ток няма на тия два цилиндъра
На диагноза нищо като грешки. Зад жабката обаче се чува едно от релетата от ляво на дясно 1-во щрака постоянно при запалена кола. Размених го с друго пак то си щрака. Не разбирам много от електроника но явно проблема е електрически и ако някой може да ме насочи ще съм му много благодарен. Живея в Германия и тук е много скъпо в сервиз на БМВ а и им нямам никакво доверие
Предпочитам с ваша помощ да реша проблема.

- emobebo
- Потребител
-
Проблема го открих
Отстраних сензора на коляновия вал и с показалеца бръкнах да напипам зъбното колело. Въртейки на ръка коляновия вал и допирайки с пръст всеки от зъбите в един момент усетих че липсват една дузина.
как се е получило това да се откърти парче от зъбният венец не знам.

6 мнения
• Страница 1 от 1