520 газ/бензин съмнително гаснене/проблем при палене

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ е39 2.0i
Мечтае да кара: Е38 4.4i

520 газ/бензин съмнително гаснене/проблем при палене

Мнение от SHeRiFa » 09 Апр 2015, 20:56

Ситуацията е следната (скорощен собственик на бмв съм) колата я имам от месец и за толкова време не може да разуча всички проблеми и решенията им.До днес сутринта не съм имал странни проблеми като гаснене,но днес докато отивах към работа около 6 сутринта ,колата запали без проблем от 1/4 оборот както през изминалия месец.Вдигна нормалната температура 90 градуса,но при 1 завой преди светофар я понастъпах над нормалното до 70-80 да хвана зеленото,след като го направих я пуснах по инерция и завих,при самото завиване угасна.Колата има газ (обикновенна),при всяко палене я паля на бензин.След това минавам на газ и не съм имал проблем за цял месец.При гасненето угасна на ГАЗ.Пробвах да запаля няколко пъти на газ и на бензин,но не се получи.Нямах време и я избутах в 1 уличка.След работа около 15:30 с един приятел свалихме клемата на акумулатора (около 80 АЧ ако не се лъжа) след около минута - 2 я закачихме ,паленето беше отново на бензин ,въртеше около 4-5 секунди преди да запали,но паленето не беше както преди.Едни мъчещо се ,а не както преди от четвърт оборот.Запали - както и да е ,прехвърляме на я газ и работи,форсира се-не гасне.Пробвах още няколко паления,пак трудничко на 3-4та секунда пали.Сутринта когато ми угасна ,вдигнах капака прегледах за течове или нещо съмнително (беше сравнително тъмничко) в бързината (за работа) пипнах изпарителя беше хладен ,но не леден/скрежасъл (както споменах по-горе температурата беше 90 градуса).Обезвъздушихме и след това към 10на километра нямах проблеми.От вкъщи до работата са 3-4км.Къде да търся проблема.Защото паленето не е същото както беше преди това.Освен да е паднал акумулатора от въртенето след загасването,но защо ми загасна и не пали на бензин поне?Не съм много запознат за това търся съдействие тук.Има къде по-запознати хора от мен,който се надявам да помогнат по някакъв начин .Поздрави.
Andare Dopo Dio!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 m52b20
Мечтае да кара: х5

Re: 520 газ/бензин съмнително гаснене/проблем при палене

Мнение от ceco_brusen » 09 Апр 2015, 23:35

SHeRiFa написа:Ситуацията е следната (скорощен собственик на бмв съм) колата я имам от месец и за толкова време не може да разуча всички проблеми и решенията им.До днес сутринта не съм имал странни проблеми като гаснене,но днес докато отивах към работа около 6 сутринта ,колата запали без проблем от 1/4 оборот както през изминалия месец.Вдигна нормалната температура 90 градуса,но при 1 завой преди светофар я понастъпах над нормалното до 70-80 да хвана зеленото,след като го направих я пуснах по инерция и завих,при самото завиване угасна.Колата има газ (обикновенна),при всяко палене я паля на бензин.След това минавам на газ и не съм имал проблем за цял месец.При гасненето угасна на ГАЗ.Пробвах да запаля няколко пъти на газ и на бензин,но не се получи.Нямах време и я избутах в 1 уличка.След работа около 15:30 с един приятел свалихме клемата на акумулатора (около 80 АЧ ако не се лъжа) след около минута - 2 я закачихме ,паленето беше отново на бензин ,въртеше около 4-5 секунди преди да запали,но паленето не беше както преди.Едни мъчещо се ,а не както преди от четвърт оборот.Запали - както и да е ,прехвърляме на я газ и работи,форсира се-не гасне.Пробвах още няколко паления,пак трудничко на 3-4та секунда пали.Сутринта когато ми угасна ,вдигнах капака прегледах за течове или нещо съмнително (беше сравнително тъмничко) в бързината (за работа) пипнах изпарителя беше хладен ,но не леден/скрежасъл (както споменах по-горе температурата беше 90 градуса).Обезвъздушихме и след това към 10на километра нямах проблеми.От вкъщи до работата са 3-4км.Къде да търся проблема.Защото паленето не е същото както беше преди това.Освен да е паднал акумулатора от въртенето след загасването,но защо ми загасна и не пали на бензин поне?Не съм много запознат за това търся съдействие тук.Има къде по-запознати хора от мен,който се надявам да помогнат по някакъв начин .Поздрави.

а как е с оборотите как работи сега мотора
виж маркуа след дебитомера да не се е извадил

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SHeRiFa » 10 Апр 2015, 5:38

Оборотите са си нормални,не играят нито на газ нито на бензин около 0.5-600.Ще видим сега дали ще имам проблем и дали ще запали.Ако не незнам къде да търся проблема след работа.Ще погледна тоя маркуч,но вчера извадени маркучи,кабели и прочие нямаше.

edit:сутринта запали все 1 нищо не е било предния ден.Загря си до 90° и на предния светофар пак угасна.Въртях 7-8 сек и запали.След 2 часа пак е палих инпак запали трудно.Съвети?
Andare Dopo Dio!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от kluna_ » 20 Апр 2015, 11:55

умиращ датчик на колянов вал
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SHeRiFa » 20 Апр 2015, 21:38

Днес 10ти ден ,няма никакви проблеми за момента (да чукна на дърво).Не трябваше ли този датчик да си замине по-рано през изминалите 10 дни или не е сигурно ,че е от него.Къде да ида за да разбера къде е проблема,на диагностика или на жичкаджия.Защото ми казаха ,че може да е някое реле което прекъсва бензин за да впръска газ-та и обратното (както казах по-горе обикновенна газ).Т.е. не се оправлява от комп. и някой реле/датчик (не съм много запознат) да прави парчета.
Andare Dopo Dio!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 20 Апр 2015, 23:20

Туй угасване на газ или на бензин ти го направи. Ако е на газ, на бензин имал ли си проблеми? Или обратното? Сервиз за БМВ - Мирафиори - (Явор) срещу Дунев ти препоръчвам. За газ - Еврогаз в Горна Баня - (Жоро).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SHeRiFa » 22 Апр 2015, 20:54

Гасненето е на газ,защото предимно я карам на газ.При паленето което винаги е на бензин имаше проблем.От Пловдив съм колега.Непознати са ми софийските сервизи.
Andare Dopo Dio!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 22 Апр 2015, 22:11

При мен така гаснеше на газ при по студено време- примерно около 5 градуса. Проблема беше ниско ниво на антифриза. Като запаля и след около 5 минути и колата почва да прекъсва, все едно се дави, колкото и да подавам газ изгасва. После не иска да запали и на бензин, защото скрежасва дебитомера. Чак след 10-15 минути запалва, но с повечко въртене. Голям зор беше докато открия проблема. То не беше смяна на мембраните и клапанчитата на изпарителя...чудо. Това говоря за Е36 318i, но по принцип и на 2.0 мотора може би е същото.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SHeRiFa » 24 Апр 2015, 10:49

ivopicha написа:При мен така гаснеше на газ при по студено време- примерно около 5 градуса. Проблема беше ниско ниво на антифриза. Като запаля и след около 5 минути и колата почва да прекъсва, все едно се дави, колкото и да подавам газ изгасва. После не иска да запали и на бензин, защото скрежасва дебитомера. Чак след 10-15 минути запалва, но с повечко въртене. Голям зор беше докато открия проблема. То не беше смяна на мембраните и клапанчитата на изпарителя...чудо. Това говоря за Е36 318i, но по принцип и на 2.0 мотора може би е същото.

Да ти кажа ,знаеш ли ,че и при мен може да е така.1во беше студено 2ро постоянно губи вода до някаква степен наливам,загрее колата и почва да излиза,но стига до 1 ниво и повече не пада.Сега както се постопли няма никакви проблеми.И 2та пъти водата ми беше до това ниско ниво което явно има въздух в изпарителя,но се чудя защо на бензин не искаше да пали.Но щом охлажда дебитомера това е друга бира.Сега трябва да оправя въпросния теч.Виждам как капе вода,но не виждам точно от къде е.
Andare Dopo Dio!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 24 Апр 2015, 11:27

може и да няма течове... ако нивото пада до някъде и се задържа там, най-логичния виновник е капачката, която държи по-ниско налягане от необходимото...
могат да се случат и други неприятни неща по тази причина...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SHeRiFa » 24 Апр 2015, 21:13

Течове има,но само когато долея вода до нивото което трябва и след като загрее да почне да циркулира.След спиране забелязвам как капе отдолу и това е докато не стигне едно ниво което няма на къде повече и колкото и да карам след това с това ниво на водата няма течове.Т.е. изтича 2 литра и повече не може,наливам 2 литра изтичат си и после пак 2,2,2,2 и така докато не затегна виновника.
Andare Dopo Dio!

Потребител
Аватар

Мнение от scorpion77 » 25 Май 2015, 20:49

Здравейте,както каза колегата kluna_,датчика на коляновия вал си заминава.имах същия проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SHeRiFa » 26 Май 2015, 18:35

Незнам колко време си заминава този датчик,но вече стана месец както виждам и проблема не се е появил отново.
Andare Dopo Dio!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 523I
Мечтае да кара: BMW X6

Мнение от Ivotodorovj » 30 Май 2015, 22:29

И Аз съм за Датчик колянов вал смених го миналата седмица !!! симптоми на бензин/газ при подаване на рязко газ на ниските прекъсва и пали трудно :( :(
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от scorpion77 » 03 Юни 2015, 8:54

Същите симптоми са при мен....намерих втора употреба оригинален...не стана,сега ще поръчвам нов.но се двуомя дали да взема италиянски или на Сименс

Следваща

Назад към E39