525d въпрос за дебитомер
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- parabadabal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 xi e61
525d въпрос за дебитомер
Здравейте, колеги. Проблемът е, че колата като загрее не върви в ниски обороти (до около 2000) и след това тръгва нормално. Ходих на диагностика и я гледаха и в движение на живи данни. Казаха ми, че не са сигурни, но май е от дебитомера. Още не съм намерил друг за пробата, но като разкача буксата на моя ми прави впечатление, че колата става много по-пъргава и оборотомерът се движи много по бързо, но пак не върви добре в ниски обороти. Вакуумите и турбината са добре. От какво може да се държи така. Като е студена или през зимата не го прави никога. Само като загрее. Мога ли да карам временно с разкачен дебитомер или нещо може да прецакам ? На скенера ми дава доста грешки:
- 0480 (01152) - Electric fan
- 1E30 (07728) - Charge air pressure control or charge-air pressure contreller
- 0404 (01028) - Exhaust air recirculation
- 3505 (13573) - Glow-plug system
- 0100 (00256) - Air-mass flow sensor
- 0110 (00272) - Air-temperature sensor
След като ги изчистя пак се появяват. Някъде мога ли да намеря ръководство коя грешка за какво се отнася ?
- 0480 (01152) - Electric fan
- 1E30 (07728) - Charge air pressure control or charge-air pressure contreller
- 0404 (01028) - Exhaust air recirculation
- 3505 (13573) - Glow-plug system
- 0100 (00256) - Air-mass flow sensor
- 0110 (00272) - Air-temperature sensor
След като ги изчистя пак се появяват. Някъде мога ли да намеря ръководство коя грешка за какво се отнася ?
__________BMW__________
\<oOO)_(||||) (||||)_(OOo>/
\_o___\\_________//___o_/
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: 525d въпрос за дебитомер
От тия грешки имаш проблеми с МАП сензора, подгревните свещи или релето, дебитомера, датчика за външна температура и нещо с EGR-a, да не е запушен?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- parabadabal
- кандидат ентусиаст
-
Нямам представа. Търся някъде упътване как да го проверя.
__________BMW__________
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Последните две грешки са за дебитомер - датчика за външна температура обикновено се записва като "temperature sensor". Турбината не знам колко е добре, но втората грешка е свързана с управлението й - буквално електромагнитен клапан или актуатор. Проблемът може да идва от вакуумите, та първо ги провери ведно с вакуум резервоара. Първата грешка е за перката на климатроника, а третата е за ЕГР, но само така изписани не е ясно какъв е проблемът. С какъв софт я четете колата? С такъв за БМВ /Инпа, ДИС/ обикновено има пояснение към записаната грешка... Мисълта ми е, че е възможно някои от така записаните грешки да са следствие на другите - турбина, дебитомер и ЕГР участват едновременно при определянето на количеството на входящия въздух...
- parabadabal
- кандидат ентусиаст
-
Със скенер я чета. Днес свалих мап сензора и нямаше нагар или сажди по него. Беше леко омаслен. Изчистих го, пак няма промяна. Утре ще тествам с дебитомер и ще пиша какво е станало. Иначе не знам кое е ЕГР или еликтромагнитен клапан. Ако ги позная ще ги почистя и тях...
__________BMW__________
- parabadabal
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, с първия дебитомер не стана (не е същия като моя). Продължавам да търся друг за проба, а междувременно мога ли да карам с разкачена букса на дебитомера ? Може ли по този начин колата да влезе в авариен режим ?
__________BMW__________
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Колега , като откачиш буксата на дебитомера как е колата , върви ли ?
- parabadabal
- кандидат ентусиаст
-
Върви доста по-добре, но проблемът остава в ниските обороти. Намерих колеги със същия проблем, но никой не ми отговаря как го е решил.
__________BMW__________
parabadabal написа:Върви доста по-добре, но проблемът остава в ниските обороти. Намерих колеги със същия проблем, но никой не ми отговаря как го е решил.
Здравей колега аз имах същия проблем още като я купих смених дбитомера с нов за 170 лева и колата стана перфектна дано съм ти помогнал успех
- parabadabal
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, колега, но пробвах с дебитомер втора употреба и нямаше никаква разлика... Чудя се какво може да е друго и дали с нов дебитомер би се оправила. Не ми се дават 200 лева на вятъра.
__________BMW__________
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Колега , когато пробва с друг дебитомер при диагностика изкара ли пак същите грешки ?
Намери някой с кабел и инсталирана INPA , вземи от някой дебитомер , сложи го и прочетете колата за грешки после пиши какво е станало !
Намери някой с кабел и инсталирана INPA , вземи от някой дебитомер , сложи го и прочетете колата за грешки после пиши какво е станало !
- neron525
- Потребител
-
- Детайли за колата: Е39
Колега виж клапана на турбото дали работи дали мести геометрията
накарай някой да подаде газ и виж дали мърда лосчето на турбото
накарай някой да подаде газ и виж дали мърда лосчето на турбото
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
При наличието на втората от така изброените грешки, работата почти сигурно няма да се размине само с дебитомер - тази грешка означава, че геометрията на турбината не работи нормално. Направи следното - застани от страната на въздуховодите на въздушния филтър - тези на входящия въздух отвън. Между тях се вижда оста на актуатора на турбото - когато някой даде контакт /позициа 2/ на ключа, актуаторът трябва да се вижда как мърда до крайно затворено положение на геометрията, демек посока към земята... Ако не го прави, има проблем с управлението на турбината и няма да минеш само с дебитомер... Ще трябва да прегледаш вакуумните маркучи, вакуумния резервоар, електромагнитния клапан и накрая самата геометрия...
- parabadabal
- кандидат ентусиаст
-
С друг дебитомер никаква разлика няма. ЕГР-а го свалих и почистих - беше много нагорял, а сега е като нов. Довечера ще го сложа за тестове. Остава вакуум резервоара и актуатора, но пак ви казвам, че само на загрял мотор прави този проблем и според мен едва ли е от управлението на турбината. По скоро нещо свързано с температурата. Някакви предположения ? Може ли да има връзка с перката на климатика ?
__________BMW__________
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Нов дебитомер като се слага, не трябва ли да се "укаже" на колата, че е сменен? Чувал съм, че се прави така, с DIS. И ако е така, просто plug and play не върши работа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2