Изтръгната диса клапа, падат обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Изтръгната диса клапа, падат обороти
Колеги, преди 6 месеца изтръгнах ДИСА-та, защото се разтрака, оставих само капачката и запуших дупката. От 1 седмица когато карам и пусна на свободна оборотите в 95% от случайте падат на 500 и се връщат веднага на 750. Стъпковото е почистено и работи добре.
Въпросът ми е, възможно ли е да е от ДИСА клапата и когато сервото натовари стъпковото моторче да не насмага да държи оборотите?
Защо чак след 6 месеца започна да прави мизерии?
Въпросът ми е, възможно ли е да е от ДИСА клапата и когато сервото натовари стъпковото моторче да не насмага да държи оборотите?
Защо чак след 6 месеца започна да прави мизерии?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Изтръгната диса клапа, падат обороти
Еми купи една диса де.. 40-50 лв. е втора ръка и колата няма да я познаеш в ниските и разхода ще ти падне драстично.. Иначе може и от дисата да е.. може и от датчика на всмукателния вал (тоя с дългия кабел).. ако скоро почне да гасне по скоро е от него, на диагностика излиза принципно 

Като грешка ми дава клапа входящ въздух нещо такова, тоест ДИСА-та, аз знам, че я няма. И стурва 80-90 лв. здрава и читава. Засега нямам парите 900 лв. за газово изръсих, другия месец вече, ще имам възможност, но ми стана интересно защо чак сега започна да дава проблеми.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
washky написа:Като грешка ми дава клапа входящ въздух нещо такова, тоест ДИСА-та, аз знам, че я няма. И стурва 80-90 лв. здрава и читава. Засега нямам парите 900 лв. за газово изръсих, другия месец вече, ще имам възможност, но ми стана интересно защо чак сега започна да дава проблеми.
Защото може да не е свързано с нея.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
тва,че я няма дисата не е проблем,проблема ти е или в паразитен въздух защото не си я премахнал правилно и си пробил мембраната и влиза въздух или по всмукателния колектор дърпа въздух,стъпков мотор или ламбда сонда.Студена тресе ли?
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
И аз да кажа - не е от ДИСА-та. По-скоро обърни внимание на монтажа на газовата, щом си я слагал наскоро.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
GecataBMW-E46 написа:тва,че я няма дисата не е проблем,проблема ти е или в паразитен въздух защото не си я премахнал правилно и си пробил мембраната и влиза въздух или по всмукателния колектор дърпа въздух,стъпков мотор или ламбда сонда.Студена тресе ли?
Изтръгнах и мембраната да. Само капачката остана.Студена не тресе, държи си високи обороти, дори като е студена при изключване на скорост няма загуба на обороти. Само като загрее.
~Мишо~ написа:И аз да кажа - не е от ДИСА-та. По-скоро обърни внимание на монтажа на газовата, щом си я слагал наскоро.
Газовата я слагат днес. Не е от нея.
- pitbull_power
- Потребител
-
газ ли ... майната ви на всички гъз...джии винаги се стига до тук ... ама те викат нашто е ОК ...течове от тройници .... бедна смес и течове на антифриз не притесняват собствениците ...... писна ми вършете си работата качествено щото хората ви вярват .... дано ме разберете правилно .... мразя многознайковци...
pitbull_power написа:газ ли ... майната ви на всички гъз...джии винаги се стига до тук ... ама те викат нашто е ОК ...течове от тройници .... бедна смес и течове на антифриз не притесняват собствениците ...... писна ми вършете си работата качествено щото хората ви вярват .... дано ме разберете правилно .... мразя многознайковци...
Ти ако нямаш с какво да помогнеш може да напуснеш темата.
Относно оборотите прочетох една дъъългаа тема във форума. Имаше едно мнение, че ако мембраната я няма, гълта въздух от там, ще сложа нова ДИСА и ще пиша.
ЕДИТ: Днес сложих друга ДИСА, засега проблемите с оборотите ги няма, но е твърде рано, за да дам окончателно мнение. Ще пиша пак след няколко дни как се държи.
9 мнения
• Страница 1 от 1