(Ел.?) проблем - лампа airbag и премигващи стопове - Решен

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

(Ел.?) проблем - лампа airbag и премигващи стопове - Решен

Мнение от ben_g » 15 Май 2015, 14:30

Здравейте колеги,

Пиша за проблем който се появи наскоро при мен, и искам да се допитам до Вашето мнение къде мога да търся причината. Колата е Е39 525TDS, 1998г.

Проблема се състои в следното - първо ми светна лампата за еърбег-а - докато колата се движеше, но не в ярко червено, а супер бледо. След като спрях и я угасих, при последващо палене лампата не светеше, но това беше временно. В момента освен че така присветва лампата, примигва и МИД-а на радиото, а онзи ден установих, че ако си пусна сенника (независимо дали този пред шофьора, или пасажерския) и дръпна капачето на огледалото, не светват лампичките над огледалото, а плафоните в колата, угася се радиото, и светват стоповете.

Изчетох доста за подобни симптопми из форума, а именно с премигването на стоповете и радиото, както и за светването на лампата на еърбег-а и при колегите нещата са били свързани със следните проблемни модули/елементи:

- Клеморед - който е окислен и трябва да бъде почистен или подменен
- Лентов кабел на волана - който евентуално е прекъснат
- Дефектирало CD - откачих буксата, но това не помага

Миналата седмица водих колата в Дару Кар на диагностика, и от там казаха, че диагностиката им спирала на определено място и им изкарвало че няма достъп до еърбег модула (този който е в конзолата под подлакътника). Това което те предлагат е да тръгнат по кабелите да гледат кое защо и как, но понеже не съм сигурен до колко проблема е в кабели или в някой от гореизброените модули, исках да се обърна към Вас, и ако някой е имал подобен проблем/ симптоми, да се насоча към евентуалната причина за случващото се.

Благодаря предварително на отзовалите се!
Последна промяна ben_g на 16 Май 2015, 16:38, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Re: Странен (ел.?) проблем - лампа airbag и премигващи стопо

Мнение от ben_g » 16 Май 2015, 16:37

Проблемът е решен - клемореда бе в основата на появилите се аномалии и след почистване вече всичко работи както трябва. Тази тема ми помогна в процедурата, затова прилагам линк - ако на някой му се наложи да минава по същия път:

http://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1539722-Ignition-Switch-Rebuild-DIY

Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: LX62314
Мечтае да кара: e31 860
Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна

Re: (Ел.?) проблем - лампа airbag и премигващи стопове - Реш

Мнение от gsi_leo » 17 Май 2015, 17:36

Браво колега че си решил проблема,и браво че си споделил ПОЛЕЗНАТА тема. :bchug:
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...

Назад към E39