Задни тонколони

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e53 3.0 d

Задни тонколони

Мнение от go6o_lud » 14 Май 2015, 10:08

Четох, четох и така и не разбрах. Тези тонколони отзад в кората, на е39 седан- 13 см ли са или 16.5? И ако ги сменям само капачките ли се махат и трябват ли адаптори? :roll:
To be the best, you have to fight to beat the best !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Re: Задни тонколони

Мнение от datchko » 14 Май 2015, 10:56

13см са колонките. Но и сам можеше да ги измериш.
Зависи какви говорители вземеш, но повечето са за директен монтаж и не трябва нищо да се преправя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go6o_lud » 14 Май 2015, 11:05

Мерси, лошото е, че гледах някакви клипчета, че се свалят седалки, кори и т.н. а моята е и с щора отзад и ми се вижда доста сложно за смяна на 2 говорителя.. Не може ли някак си само капачките да се свалят отгоре :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Мнение от valeri_ignatov » 14 Май 2015, 13:20

Може колега.Аз моите съм ги махал без да разглобявам нищо и аз съм с щора само махаш решетките и трябва да се изреже малко уплътнението за да се видят видиите при мен проблема е че едната ми пръщи и не мога да си намеря други колони защото моите са оригинално 8 омови

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go6o_lud » 14 Май 2015, 13:24

valeri_ignatov написа:Може колега.Аз моите съм ги махал без да разглобявам нищо и аз съм с щора само махаш решетките и трябва да се изреже малко уплътнението за да се видят видиите при мен проблема е че едната ми пръщи и не мога да си намеря други колони защото моите са оригинално 8 омови

И на мен дясната ми пръщи, но те не са ли всички 8 омови и не се ли продават такива?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 14 Май 2015, 16:36

до преди малко се мъчих да инсталирам едни херцове 13см.... магнита им хем не е от най-големите и пак не могат да влязат нито отпред нито отзад :) навсякъде идва плитък обема... да поптиам някой правил ли си е стойки от тоя тип за отпред и как е бас-а след това тъй като вече няма затворен обем не почва ли да се тресе цялата кора и да пърди там където кората се захваща към вратата? отваря ли се отвор да може да ползва и обема отзад където е стъклото или?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Мнение от valeri_ignatov » 14 Май 2015, 23:24

go6o_lud написа:
valeri_ignatov написа:Може колега.Аз моите съм ги махал без да разглобявам нищо и аз съм с щора само махаш решетките и трябва да се изреже малко уплътнението за да се видят видиите при мен проблема е че едната ми пръщи и не мога да си намеря други колони защото моите са оригинално 8 омови

И на мен дясната ми пръщи, но те не са ли всички 8 омови и не се ли продават такива?

Не по принцип са 4 омови но мои та е с оригиналните бас туби и усилватели в багажника предполагам и твойта е с такава музика :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go6o_lud » 15 Май 2015, 9:55

valeri_ignatov написа:
go6o_lud написа:

Не по принцип са 4 омови но мои та е с оригиналните бас туби и усилватели в багажника предполагам и твойта е с такава музика :dunno:

Утре ще ги погледна, ама ми се струва, че тези решетки май май не се махат отгоре дето са :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 15 Май 2015, 20:59

махат се като трябва да се внимава... има значение от къде се почва... надигаш леко от предната страа първо на подглавниците.. после има две острани и отзад само са нанизани... чупят се лесно щипките и псоле е голя мзор да се искарат говорителите от там така че най добре си я разглоби .....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 16 Май 2015, 0:33

махат се без да сваляш нищо освен подглавниците
трябва една къса кръстата отверка само за да може да развиеш добре болтовете.
малко е трудно ваденето но става.. при мен 3 ти път ги сменям.. първо 25в на 40в после на дсп и никога не съм махал кората
за дсп просто пуснах кабелите от предната страна като се повдигне леко кората и си стигнаха до буксата на кутията
Изображение

Назад към E39