проблем чистачки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
проблем чистачки
Колеги появи ми се много странен проблем с чистачките.Ставало ми е веднъж пак така, докато шофирам и ги използвам интензивно на сензор изведнъж спират и край.Спирам колата паля гася не. И след малко пак се пускат сами незнам от какво е проблема да не би да блокира нещо сензора ли не знам давайте идеи
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Re: проблем чистачки
Колега когато не е в позициа на автоматичен режим пак ли го прави?какъв е мотора ,даи данни за колата!
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Случвало ми се е и на мен и е неприятно.Или сензора лещата се базика или бушона огледай да не се е разхлабил.
При мен не съм констатирал досега как се оправи от самосебе си.
При мен не съм констатирал досега как се оправи от самосебе си.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
До сега и двата пъти ми се е случвало на сензор и имам чуството , че самият сензор нещо се шашка, докато работи на по- слеби обороти респективно вали по-слабо няма проблеми и почне ли да вали силно работи определено време на макс и изведнъж стоп и ни сензор ни степени нищо не работи и добре че имаше къде да спра. Отворих бушоните всички си бяха здрави и понеже неможех да разбере кой е за чистачките от тези в жабката говора махнах първия и го сложих, но то пък спря да вали и тръгнах и те пък си заработиха след малко. Предишният път пак по същият начин само че нямаше къде да спра и намалих и карах мн бавно на аварийни. А иначе нямам никакви проблеми всичко си работи само сензора от време на време или неотчита и ги пуска два последователни пъти на по малък интервал или не ги пуска. Иначе колата е 5252д 2001
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Може да пробваш да "ресетнеш" цялата кола, като откачиш акумулатора. Ако сензора ти забива така, значи генерира и съответната грешка. При диагностика ще го хванеш.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
bigdady написа:До сега и двата пъти ми се е случвало на сензор и имам чуството , че самият сензор нещо се шашка, докато работи на по- слеби обороти респективно вали по-слабо няма проблеми и почне ли да вали силно работи определено време на макс и изведнъж стоп и ни сензор ни степени нищо не работи и добре че имаше къде да спра. Отворих бушоните всички си бяха здрави и понеже неможех да разбере кой е за чистачките от тези в жабката говора махнах първия и го сложих, но то пък спря да вали и тръгнах и те пък си заработиха след малко. Предишният път пак по същият начин само че нямаше къде да спра и намалих и карах мн бавно на аварийни. А иначе нямам никакви проблеми всичко си работи само сензора от време на време или неотчита и ги пуска два последователни пъти на по малък интервал или не ги пуска. Иначе колата е 5252д 2001
Абсолютно по същите симптоми.2 пъти ми се е случвало и то в много силен дъжд и при по-голяма скорост, като единия случай беше на пресичане на кръстовище на околовръстен път ,добре че наистина имаше къде да отбия след това. Остава да се бъзика лещата щом и при теб е бил здрав бушона, след като намаля дъжда си заработиха сами ,после и на силен дъжд няма проблем. Електроника е,нормално някоя грешка да натрупва и от там да го прави,наистина дето казва колегата с откачане на клемата би трябвало да се изчисти грешката.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
аз имам и инпа ще го вида и през нея а иначе при по силен дъжд ще гледам да не използвам сензора
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Аз имах такъв проблем - на Инпа нямаше записани грешки. И моите чистачки забиваха, когато съм на "сензор" и заради силен дъжд работят интензивно. При мен проблемът се реши със смяна на релето на чистачките, което е под десния филтър при другите електроники. Релето е с два канала - един за сензор и един за ръчен режим. При интензивно натоварване този за сензора запичаше и не даваше контакт. Релето струва около 30 лева.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- bigdady
- младши ентусиаст
-
аз отговорих по горе досега и двата пъти ми е било на сензор предполагам няма да има проблем на ръчен режим ама не се знае
12 мнения
• Страница 1 от 1