Тресе вoлана при спиране
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Тресе вoлана при спиране
Кoлеги, приятелче има е46 316i 99 г. с м43ту 105 кoня. При спиране с над 50 км/ч му тресе вoлана. Кoлкoтo пo-рязкo спира, тoлкoва пoвече тресе! Първите ни съмнения бяха за криви дискoве. Негoвият "майстoр" oбаче твърди, че е oт амoртесьoрите и че те трябва да се сменят...
Вие каквo мислите?
PS: Пиша oт иметo на мoмчетo, че няма дoстъп дo кoмпютър в мoмента. Утре ще мoже да oтгoвoри на всичките Ви въпрoси.
Благoдаря предварителнo!!!
Вие каквo мислите?
PS: Пиша oт иметo на мoмчетo, че няма дoстъп дo кoмпютър в мoмента. Утре ще мoже да oтгoвoри на всичките Ви въпрoси.
Благoдаря предварителнo!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Тресе вoлана при спиране
Според мен ако са заминали амортисьорите ще се усеща доста, защото колата ще се заклаща, особено при тия дупки навсякъде. Нека отиде да прегледат ходовата част отпред, защото такова тресене се получава от заминали шарнири и тампони на носачите. Абе като цяло като седне по-запознат човек да я кара би следвало да може да даде мнение от какво тресе.
Споделям горното мнение, като евентуално може и крив диск да има, но пък ще тресе винаги, когато се натисне спирачката.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Тресе от криви дискове и то винаги, само че с малка скорост почти не се усеща. Повече се усеща ако има разбити шарнири и/или тампони. Колегата е казал какви са симптомите на амортесьори + думкане при резки и много дупки, почти сигурно тресенето не е от тях. Пробвайте и съвет от друг майстор. Успех!
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Не е задължително да са криви дисковете за да тресе. Предните дискове на Е46 320д преди фейса са 22мм, и се сменят като станат под 20.4мм (не съм сигурен може и 20.6мм да беше) Та моите като се износиха под тези мм започна да ми тресе на волана. Първо ми тресеше при спиране над 90-100км след това и при по -ниска 50-60км. Като ги свалих и измерих бяха станали 20.1-2 и накладките бяха на края на живота си, но не беше светнал датчика за накладки. Смених ги и всичко се оправи. Сменял съм и предни и задни дискове и за себе си съм си направил следния извод, не твърдя че е 100%, но при криви или износени предни дискове тресе на волана при спиране, а при криви, износени или корозирали задни дискове пулсира педала на спирачката. Отидете на майстор ако имате читав, това го споделям като собствен опит просто за да го проверите.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
На моето е46 два пъти ми е тресяло при спиране. Първия път тресеше повече на висока скорост, докато на ниска почти не се усещаше. Оказаха се разбити тампони на предните носачи. Втория път тресеше и на ниска и на висока скорост - оказаха се криви дискове. Както са ти казали колегите преди мен - отиваш при добър майстор (натъртвам добър, щото иначе се виждаш в приключение), вдигате колата на подемник и сте вие, ще си покаже къде е болката. Не би трябвало да са амортисьори, защото щеше да усещаш и други неприятни явления докато караш, нямаше да е само тресене при спиране 

- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Пък и амортисьорите може лесно да ги проверите в някой пункт за технически преглед където има тръскачка за 5-10лв, ако са над 50% няма какво да ги мислите тях.
7 мнения
• Страница 1 от 1