Нестабилност, унасяне

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325DА touring

Re: Нестабилност, унасяне

Мнение от kkrumov » 04 Май 2015, 15:56

da_ne написа:Моята с 195/65/15 не дърпа, а с 205/55/16 дърпа.
Дърпането го има само където има коловози или някакви надлъжни неравности.

И при мен със зимните- 16-ки не дърпа, но когато сложа 17- ките усещам дърпането.

Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: E36

Мнение от Chope » 04 Май 2015, 17:50

15-ките са ясни, ама 330и си е проектирана за 17 цола гуми, не ми се вижда нормално да се държи така на пътя

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 04 Май 2015, 20:53

Chope написа:15-ките са ясни, ама 330и си е проектирана за 17 цола гуми, не ми се вижда нормално да се държи така на пътя

Колега,

Ако искаш да ми кажеш, че като са излезли от завода всички 330i със заводски 17ки са дърпали :lalala:

Често се правят сериозни компромиси с части по окачването, гуми и т.н. ... да не говорим че, все по-често във форума пишат колеги дето от факта, че не успяват да намерят майстор за елементарна настройка на сходимост преден/заден мост влизат в страшен филм.

Моето скромно мнение е, че БМВ е чудесен автомобил, но в някой отношения не търпи и една стотна отклонение от заводския стандарт.

Аватар

Мнение от Chope » 05 Май 2015, 3:13

vvasilev1 написа:
Chope написа:15-ките са ясни, ама 330и си е проектирана за 17 цола гуми, не ми се вижда нормално да се държи така на пътя

Колега,

Ако искаш да ми кажеш, че като са излезли от завода всички 330i със заводски 17ки са дърпали :lalala:

Често се правят сериозни компромиси с части по окачването, гуми и т.н. ... да не говорим че, все по-често във форума пишат колеги дето от факта, че не успяват да намерят майстор за елементарна настройка на сходимост преден/заден мост влизат в страшен филм.

Моето скромно мнение е, че БМВ е чудесен автомобил, но в някой отношения не търпи и една стотна отклонение от заводския стандарт.

Напълно съм съгласен с теб, компромиси не правя с поддръжката на автомобила, най-вероятно не съм намерил правилният майстор, затова ако някой е запознат с причината за това неприятно явление при Е46 или знае майстор/сервиз където могат да се справят с него, ще съм безкрайно благодарен (предполагам и не само аз), ако сподели някаква информация :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 05 Май 2015, 6:53

Аз мога да препоръчам майстор за сходимост във Велико Търново.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 05 Май 2015, 7:46

328 със 205/50/16 едва се усеща лекото дърпане в дясно със 245/40/17 отзад и 240/45 отпред лекото дърпане си е същото.
П/П не би следвало да е от гумата ,понеже както каза колегата то няма да има една 330 -ка която да върви напред.... :yes:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci

Мнение от Ivuchi » 05 Май 2015, 9:14

kkrumov написа:
da_ne написа:Моята с 195/65/15 не дърпа, а с 205/55/16 дърпа.
Дърпането го има само където има коловози или някакви надлъжни неравности.

И при мен със зимните- 16-ки не дърпа, но когато сложа 17- ките усещам дърпането.

Хахаха :) същия филм!
Даже мислех да питам дали някой го е усетил :) при него.

205/55/16 зимни (нови) - никви дертове!
235/45/17 летни (карани) - вчера ги сложих и още тогава усетих дърпане :) тая заран покарах пак 10ина км ...... и си дърпа, тук там но се усеща доста.

И почнах да се чудя дали от пътя, дали че са по широки гумите, дали че са по ниски ......
Дали не е нормално и просто аз да не съм свикнал :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 05 Май 2015, 9:36

Хора живеем в България, 80% от пътищата са доста зле. Новоасфалтираните пътища след 5 месеца започват да потъват пак. Нормално е, аз карам с 18-ки и можеби тук таме униса на някъде ама до толкова съм свикнал, че почти не ми прави впечатление. На хубав път като пусна волана колата си върви напред без проблеми.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci

Мнение от Ivuchi » 05 Май 2015, 10:17

SlipX написа:Хора живеем в България, 80% от пътищата са доста зле. Новоасфалтираните пътища след 5 месеца започват да потъват пак. Нормално е, аз карам с 18-ки и можеби тук таме униса на някъде ама до толкова съм свикнал, че почти не ми прави впечатление. На хубав път като пусна волана колата си върви напред без проблеми.

Логично обяснение защо не го прави при 16ки/зимни гуми?

Аватар

Мнение от Chope » 05 Май 2015, 10:34

SlipX написа:Хора живеем в България, 80% от пътищата са доста зле. Новоасфалтираните пътища след 5 месеца започват да потъват пак. Нормално е, аз карам с 18-ки и можеби тук таме униса на някъде ама до толкова съм свикнал, че почти не ми прави впечатление. На хубав път като пусна волана колата си върви напред без проблеми.

На хубав път колата е бетон, държи права линия, завива супер, НО по неравности почва постоянно да самозавива наляво, надясно според релефа на пътя. На реглаж съм пробвал какви ли не настройки, отворена предница, затворена, неутрална, задницата пак така, игра с кембър, отпред и отзад, даже махнах пина на тампона отпред, буквално всичко по окачването ново ОЕМ, после проба с полиуретан, проба с афтермаркет части, никаква разлика, чисто нови гуми Falken, Fulda, Vredestein, Michelin, Continental, проба с 4 еднакви гуми отпред и отзад, проба с различни гуми (225/45 на 245/40), никаква промяна, в момента съм с чисто нова рейка, пак нищо. Пробвал съм и със смяна на хидравличната помпа, слагане на усилващи планки на бомбетата, ново каре на кормилен прът, пробвах сток окачване, после М-теч, проба и със Ейбах про кит, всичко това с нови амортисьори и пак няма промяна. Това всичкото се прави с всяка една Е46-ца която взема (5-та за една година), при всичките е едно и също, карах доста Е46-ци на приятели...същата работа като при мен, само едно комби с разбита рейка не мръдваше грам. Някой ще каже от размера на гумите, от лош път и т.н., ама същите гуми и джанти ги слагам на приятели на Е36-ците, минавам по същият път и колата минава без даже да и държа волана, същото упражнение със 18-ки на E87 130i, пак никакъв проблем, няколко други марки автомобили със същия или подобен размер гуми също нямат проблем, при неравност трепват воланите, но автомобила продължава в права линия, докато Е46 си се унася и волана си се навива сам, чак тръгва да си сменя лентата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316ti
Мечтае да кара: 325ti

Мнение от da_ne » 05 Май 2015, 13:12

Има нещо положително в цялата работа.
Стана ми навик да държа волана с две ръце.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 05 Май 2015, 18:02

Дали ще има положителен ефект от ексцентричните тампони на предните носачи от Powerflex

http://www.powerflex.co.uk/i/product_images/5-4601Xi%20FI.pdf :kuku:

Мисля си че е от лекия луфт на старите меки тампони.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 05 Май 2015, 21:09

virtualchild написа:Дали ще има положителен ефект от ексцентричните тампони на предните носачи от Powerflex

http://www.powerflex.co.uk/i/product_images/5-4601Xi%20FI.pdf :kuku:

Мисля си че е от лекия луфт на старите меки тампони.

Колега,

Най-положителен ефект е ако можеш да си позволиш ОЕМ или истински Lempforder носачи+тампони и ако слагаш размер гуми посочени на табелката на шофьорската колонка.

Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от washky » 05 Май 2015, 21:14

Миналото лято карах със същите гуми никакви проблеми, това лято като сложих същите гуми проблема започна. Утре, ще намеря време да сменя гумите задни отпред, предни отзад и ще пиша дали има ефект!

Потребител
Аватар
Кара: bmw e46

Мнение от oxi1 » 06 Май 2015, 22:12

Като за начало гледай да не караш с 190 както си писъл с такава сееща предница.След като завъртиш гумите предни задни ще видиш че ще се управи или поне частично ще се подобри.При тези коли странното е че по-добрите гуми трябва да са отпред.

ПредишнаСледваща

Назад към E46