Нестабилност, унасяне
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Нестабилност, унасяне
Здравейте колеги, проблемите ми се изразяват в това, че при висока скорост както волана е прав изведнаж колата съвсем леко се унася наляво, надясно.
При пускане на волана понякога въври напред, понякога завива леко в ляво сама. Луфт във волана нямам, докато го чукна и завива колата, тропане нямам, реглаж минах, но проблема остава, гумите не ги яде и те са добре. Друг симптом е, че когато натискам рязко спирачката волана завива сам наляво, винаго наляво! Идеи?
При пускане на волана понякога въври напред, понякога завива леко в ляво сама. Луфт във волана нямам, докато го чукна и завива колата, тропане нямам, реглаж минах, но проблема остава, гумите не ги яде и те са добре. Друг симптом е, че когато натискам рязко спирачката волана завива сам наляво, винаго наляво! Идеи?
- cezarre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 i touring,520d touring
- Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.
Re: Нестабилност, унасяне
Здравей колега.Къде се намираш?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
да не задържа някой апарат спирачен ,щом да бяга настрани и при спиране. 

- cezarre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 i touring,520d touring
- Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.
Гледал ли си тампоните на носачите?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Проверете очакването колко е здраво. И сподели с какъв размер гуми си.
205/55/16
Но колата я карам с гумите от година и половина и проблема е от скоро, не ми се вярва да е от гумите. Въпреки, че предното лято май задните бяха отпред, но така или иначе си имат баланс. Онзи ден на 190 км/ч се държеше добре с минималнии друскания, но пътя не беше магистрала
Не съм ги гледал, последно ходих в един съмнителен сервиз преди година и ми казаха външен и вътрешен десен накрайник за смяна, обаче точно тея ми преебаха балансиращите валове и ми направиха супер мизерии и не им вярвам...Но така или иначе мисля да отида при едни познати да я поразгледат, но то ще е по-нататък, а дотогава може да чуя някое мнение да знам накъде да се ориентирам. Съмнявам ме рейка? Въпреки, че не тече, няма тропания никакви
Но колата я карам с гумите от година и половина и проблема е от скоро, не ми се вярва да е от гумите. Въпреки, че предното лято май задните бяха отпред, но така или иначе си имат баланс. Онзи ден на 190 км/ч се държеше добре с минималнии друскания, но пътя не беше магистрала

Не съм ги гледал, последно ходих в един съмнителен сервиз преди година и ми казаха външен и вътрешен десен накрайник за смяна, обаче точно тея ми преебаха балансиращите валове и ми направиха супер мизерии и не им вярвам...Но така или иначе мисля да отида при едни познати да я поразгледат, но то ще е по-нататък, а дотогава може да чуя някое мнение да знам накъде да се ориентирам. Съмнявам ме рейка? Въпреки, че не тече, няма тропания никакви

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
и аз не мисля ,че е рейката отиди огледай всичко отдолу
опипай и спирачните дискове да няма някой да топли повече от другите

- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
SlipX написа:Кои гуми имат по голям грайфер предните или задните :-)?
Задните определено.
Ако някой успее да разгадае мистерията с дърпането, унасянето, тегленето, носенето и т.н. на Е46, ще го черпя каквото каже, преровил съм нета, смених 6 Е46-ци, всякакви модификации, фейс и преди фейс, карал съм поне 10 пъти по толкова чужди, почти на всяка моя съм сменял всичко по окачването (рейки, амортесьори, носачи, тампони, биалетки, щанги, накрайници, лагери, хидравлична помпа, кормилен прът, пружини, усилващи планки за бомбетата), правени са 100 реглажа на 10 различни места, чисто нови гуми поне 5 различни марки, различни джанти с различни параметри И НЯМА ЕФЕКТ. Всички дърпат, някои повече, някои по-малко, но при всички го имат тоя ефект, даже имах съмнения дали проблема не е в главата ми, но се качвам на Е36-цата, слагам директно гумите от Е46 и няма дърпане, качвам се на 130i със 18-ки, минавам по същите пътища и няма дърпане, само Е46 дърпа и по целият нет, във всички форуми се говори за този проблем, но не знаят от какво е.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Ела да покараш моята

- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Моята с 195/65/15 не дърпа, а с 205/55/16 дърпа.
Дърпането го има само където има коловози или някакви надлъжни неравности.
Дърпането го има само където има коловози или някакви надлъжни неравности.
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3