e90 - Разход на гориво
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: e90 - Разход на гориво
335iA - за 1000км, (70% градско) като в никой случай не съм я галил, разходът е 10,7
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Indiana написа:335iA - за 1000км, (70% градско) като в никой случай не съм я галил, разходът е 10,7

- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Малко "пресен" разход и от мен:
Е90 325i/ръчка/16ки джанти
7.5/100 разход изцяло на магистрала в Австрия, с Австрийски бензин 98октана, скорост 130-150км/ч, с включен климатик 
В последствие София-Варна по Тракия и през Айтоски проход, разхода се вдигна на 8.8/100 с бензин Лукойл Екто 98
Е90 325i/ръчка/16ки джанти

В последствие София-Варна по Тракия и през Айтоски проход, разхода се вдигна на 8.8/100 с бензин Лукойл Екто 98

- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87, E90 LCI
- Мечтае да кара: M4
kraska написа:Indiana написа:335iA - за 1000км, (70% градско) като в никой случай не съм я галил, разходът е 10,7
![]()
Наистина искам да видя този разход на гориво.. не знам явно аз си живея някъде на друга планета. Имам един приятел с 328i последния път на борд-компютъра беше 11 или 11.5 ще ме излъже паметта с точност, друг приятел с 535d 313 к.с. разхода му се върти около 13/100 и тук все ги гледам 335 бензин 10-11. Ега тоя разход, ега.. При това без да я галите.. Ще ми се и аз да прокарам 335 бензин накрая покрай тази тема тука.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Indiana написа:335iA - за 1000км, (70% градско) като в никой случай не съм я галил, разходът е 10,7
70% извънградско е "възможно" ама градско, тука вече някои хора забравят, че и ние караме коли и сме фенове на марката.
Очаквах да има подобна реакция, поради което по принцип се стремя да не пиша във форума, но просто исках да споделя положителните си впечатления от автомобила. Не искам да ангажирам никого с показанията. Има много фактори, които влияят на разхода
- между градско и градско шофиране има разлика
- дали минаваш 5км на ден градско или 100км на ден не е едно и също
- дали е в 8:30 сутринта или в 10 вечерта не е едно и също
- двата турбокомпресора генерират предостатъчно мощност още при 1400 об/мин, което позволява на автоматичната скоростна кутия да превключва скорости в повечето случаи под 2000 об./мин без това да вреди на динамиката на автомобила (според мен ръчна скоростна кутия не би била толкова ефикасна)
- турбокомпресорите комбинирани с High Precision инжекторите позволяват адски прецизно (откъдето и идва названието им) дозиране на горивото и позволяват т.нар. lean burn увеличавайки значително КПД-то
- по-горното позволява по-ефикасно използване на премиум горива с по-голямо октаново число, довеждайки до по-нисък разход и по-висока мощност сравнени с обикновени горива
- цялостното състояние на двигателя и др.
Показанието, което споделих е взето от iDrive-а. Не съм си правил труда да засичам, защото няма значение. Автомобилът доставя огромно удоволствие и дори да харчеше 1-2 литра отгоре - все тая
и в крайна сметка производителят дава среден разход от 9.5/100, но на вас почти 11 не ви се вярва...
Поздрави и давайте газ
- между градско и градско шофиране има разлика
- дали минаваш 5км на ден градско или 100км на ден не е едно и също
- дали е в 8:30 сутринта или в 10 вечерта не е едно и също
- двата турбокомпресора генерират предостатъчно мощност още при 1400 об/мин, което позволява на автоматичната скоростна кутия да превключва скорости в повечето случаи под 2000 об./мин без това да вреди на динамиката на автомобила (според мен ръчна скоростна кутия не би била толкова ефикасна)
- турбокомпресорите комбинирани с High Precision инжекторите позволяват адски прецизно (откъдето и идва названието им) дозиране на горивото и позволяват т.нар. lean burn увеличавайки значително КПД-то
- по-горното позволява по-ефикасно използване на премиум горива с по-голямо октаново число, довеждайки до по-нисък разход и по-висока мощност сравнени с обикновени горива
- цялостното състояние на двигателя и др.
Показанието, което споделих е взето от iDrive-а. Не съм си правил труда да засичам, защото няма значение. Автомобилът доставя огромно удоволствие и дори да харчеше 1-2 литра отгоре - все тая

Поздрави и давайте газ

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Ето това е отговор..същия разход чух и паднах от ф30 335 - от човек,който съм убеден,че не го е грижа за разхода..
Sent from nokia 6310
Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87, E90 LCI
- Мечтае да кара: M4
Не ни се вярва, колега, защото пак повтарям не живеем в саксия и хората около нас споделят. И просто понякога ми е трудно да разбера кой нещо не говори с точност. Един казва дизела ми харчи при настъпване 15-16, след това ти казваш не я галя и харчи 11, а сега говориш за обороти под 2000.
Кое точно е истината Бог знае само. Другото, което е хубаво да се споменава тук кога и къде се кара тази кола.. сега говориш за 10 часа вечерта. Ако само тогава се кара и когато няма движение и я караш под 2000 оборота - може би да, но при положение, че всеки ден отивам и се връщам от работа в 9 и съответно около 6 часа и виждам моята колко харчи просто ми е чужд този разход на 335 бензин. Това е моето мнение и с удоволствие бих карал кола с моят начин на работа бензин 300 коня и да ми харчи толкова, ама няма как да стане. 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
gkostadinoff написа:Не ни се вярва, колега, защото пак повтарям не живеем в саксия и хората около нас споделят. И просто понякога ми е трудно да разбера кой нещо не говори с точност. Един казва дизела ми харчи при настъпване 15-16, след това ти казваш не я галя и харчи 11, а сега говориш за обороти под 2000.Кое точно е истината Бог знае само. Другото, което е хубаво да се споменава тук кога и къде се кара тази кола.. сега говориш за 10 часа вечерта. Ако само тогава се кара и когато няма движение и я караш под 2000 оборота - може би да, но при положение, че всеки ден отивам и се връщам от работа в 9 и съответно около 6 часа и виждам моята колко харчи просто ми е чужд този разход на 335 бензин. Това е моето мнение и с удоволствие бих карал кола с моят начин на работа бензин 300 коня и да ми харчи толкова, ама няма как да стане.
Аз съм склонен да вярвам и почти съм убеден,че е възможно след като цяла зима карах на 225 - 255 RFT гуми с Х и автомат и при наистина спокойно каране бе на около 14 ,при повече кикове и даване на газ - 16.5-17 максимум,но зависеше от разстоянието - по дълго време в града и повече настъпване ,разхода си бе по-малък от късите разстояния.
Сега разхода на летните гуми е 13 като карам междинно - и спокойно и на моменти с доста настъпване - при мен лошото е,че задницата не се мяста въобще и фън-а го няма за да настъпвам повече...карам и задръстването сутрин в 8-8:30 и в 18...и въртя в града по всяко време,вечер винаги пада ако ходя някъде,но често съм с детето и не си позволявам волности а от там с нисък трафик разхода мога да го смъкна доста бързо..
Така,че турбо мотор - с доста по-добри инжектори,не е ненормално да е 2лтр под моя разход...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Не забравяйте и друг фактор. Ако се кара с постоянно загрял двигател разхода значително намалява, особено през по-хладните дни. Има разлика дали ще направиш 20 км, 10 сутрин и 10 вечер и тръгваш с изцяло студен мотор от това да тръгваш и спираш през половин час и пак да покриеш същото разстояние. Нали?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:gkostadinoff написа:Не ни се вярва, колега, защото пак повтарям не живеем в саксия и хората около нас споделят. И просто понякога ми е трудно да разбера кой нещо не говори с точност. Един казва дизела ми харчи при настъпване 15-16, след това ти казваш не я галя и харчи 11, а сега говориш за обороти под 2000.Кое точно е истината Бог знае само. Другото, което е хубаво да се споменава тук кога и къде се кара тази кола.. сега говориш за 10 часа вечерта. Ако само тогава се кара и когато няма движение и я караш под 2000 оборота - може би да, но при положение, че всеки ден отивам и се връщам от работа в 9 и съответно около 6 часа и виждам моята колко харчи просто ми е чужд този разход на 335 бензин. Това е моето мнение и с удоволствие бих карал кола с моят начин на работа бензин 300 коня и да ми харчи толкова, ама няма как да стане.
Аз съм склонен да вярвам и почти съм убеден,че е възможно след като цяла зима карах на 225 - 255 RFT гуми с Х и автомат и при наистина спокойно каране бе на около 14 ,при повече кикове и даване на газ - 16.5-17 максимум,но зависеше от разстоянието - по дълго време в града и повече настъпване ,разхода си бе по-малък от късите разстояния.
Сега разхода на летните гуми е 13 като карам междинно - и спокойно и на моменти с доста настъпване - при мен лошото е,че задницата не се мяста въобще и фън-а го няма за да настъпвам повече...карам и задръстването сутрин в 8-8:30 и в 18...и въртя в града по всяко време,вечер винаги пада ако ходя някъде,но често съм с детето и не си позволявам волности а от там с нисък трафик разхода мога да го смъкна доста бързо..
Така,че турбо мотор - с доста по-добри инжектори,не е ненормално да е 2лтр под моя разход...
Такъв съм Тома неверник, че отидох и попитах съседа с F30 335i какъв разход дава (като той доста я настъпва) и градско чисто му залепя на 14-15, аре колегата с Е90 със 70% градско да не прави разход като Ф30, стига моля. Просто ако е обратното 40 градско останалото извън е по-прилично, забравете я тая идея да си изкарвате бензините по-икономични от дизел

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Всъщност, аз познавам лично хора с Е36ци, 328и, на които им харчи 12-13 газ градско....
Отделно, както е обяснил човека, от градско до градско има огромна разлика....ако караш извън задръстванията и по основни булеварди, то разхода пада изключително много...
Аз съм бил в същата ситуация, с друга марка кола.....и никой не ми вярваше за разхода.
Сега, ако кажа, че дотук смешано 2/3 градско Братислава и малко Виена и 1/3 магистрала с темпомат на 140, разхода на 325цата ми е 6.3л/100км, пак може някой да не ми повярва
Отделно, както е обяснил човека, от градско до градско има огромна разлика....ако караш извън задръстванията и по основни булеварди, то разхода пада изключително много...
Аз съм бил в същата ситуация, с друга марка кола.....и никой не ми вярваше за разхода.
Сега, ако кажа, че дотук смешано 2/3 градско Братислава и малко Виена и 1/3 магистрала с темпомат на 140, разхода на 325цата ми е 6.3л/100км, пак може някой да не ми повярва

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:Gqbriel написа:gkostadinoff написа:Не ни се вярва, колега, защото пак повтарям не живеем в саксия и хората около нас споделят. И просто понякога ми е трудно да разбера кой нещо не говори с точност. Един казва дизела ми харчи при настъпване 15-16, след това ти казваш не я галя и харчи 11, а сега говориш за обороти под 2000.Кое точно е истината Бог знае само. Другото, което е хубаво да се споменава тук кога и къде се кара тази кола.. сега говориш за 10 часа вечерта. Ако само тогава се кара и когато няма движение и я караш под 2000 оборота - може би да, но при положение, че всеки ден отивам и се връщам от работа в 9 и съответно около 6 часа и виждам моята колко харчи просто ми е чужд този разход на 335 бензин. Това е моето мнение и с удоволствие бих карал кола с моят начин на работа бензин 300 коня и да ми харчи толкова, ама няма как да стане.
Такъв съм Тома неверник, че отидох и попитах съседа с F30 335i какъв разход дава (като той доста я настъпва) и градско чисто му залепя на 14-15, аре колегата с Е90 със 70% градско да не прави разход като Ф30, стига моля. Просто ако е обратното 40 градско останалото извън е по-прилично, забравете я тая идея да си изкарвате бензините по-икономични от дизелВсе пак е написал "70% градско като въобще не я галя", еми да ама не. Тука стана като в Е36 форума - хора с 2.5-3 литрови бензии дето харчат по 12-13 градско
Абе да ти кажа,май са доста близки като разход говоря за големите мотори...това,което съм написал за моя разход ,занулявам винаги като зареждам (а то е често май

Taruno написа:Gqbriel написа:gkostadinoff написа:Не ни се вярва, колега, защото пак повтарям не живеем в саксия и хората около нас споделят. И просто понякога ми е трудно да разбера кой нещо не говори с точност. Един казва дизела ми харчи при настъпване 15-16, след това ти казваш не я галя и харчи 11, а сега говориш за обороти под 2000.Кое точно е истината Бог знае само. Другото, което е хубаво да се споменава тук кога и къде се кара тази кола.. сега говориш за 10 часа вечерта. Ако само тогава се кара и когато няма движение и я караш под 2000 оборота - може би да, но при положение, че всеки ден отивам и се връщам от работа в 9 и съответно около 6 часа и виждам моята колко харчи просто ми е чужд този разход на 335 бензин. Това е моето мнение и с удоволствие бих карал кола с моят начин на работа бензин 300 коня и да ми харчи толкова, ама няма как да стане.
Такъв съм Тома неверник, че отидох и попитах съседа с F30 335i какъв разход дава (като той доста я настъпва) и градско чисто му залепя на 14-15, аре колегата с Е90 със 70% градско да не прави разход като Ф30, стига моля. Просто ако е обратното 40 градско останалото извън е по-прилично, забравете я тая идея да си изкарвате бензините по-икономични от дизелВсе пак е написал "70% градско като въобще не я галя", еми да ама не. Тука стана като в Е36 форума - хора с 2.5-3 литрови бензии дето харчат по 12-13 градско
Явно хвърлих доста смут и за да не си прави някой аналог с неговия стил на каране и градски условия ще поясня следното:
- съотношението градско/извънградско е 70/30 (за мен градско е шофиране в рамките на града и съм сигурен, защото на почти 700км от пробега, който визирах си купих винетката за 2015, за да излеза от града

- градското ми не е пътуване до работа по 5км на ден сутрин и вечер, а по-скоро когато ми хареса времето навън, изкарвам колата, минавам 100км и я прибирам обратно
- под "не я жяля" нямам предвид каране като на състезание, а периодично спиране на DTC, за да се позабавлявам няколко завоя или с някоя случайно срещната кола на пътя. При извънградско тук-там изпреварвания и ускорения с пълна газ и частично поддържане на доста висока скорост. Да, това не е "якото настъпване", но според мен това се прави на затворен път или писта
- след поредните 100км снощи разходът за 1100км вече е 11.1

Амбицирам се да опитам да постигна заводските показания

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Карах последните 2 месеца една f30-ка 328i автомат, само на задно. Колата е служебна, така че бензина не е проблем. Но не мога да си обясня, как тая кола гори 10 при положение че през по-голямата част от времето се кара пенсионерски 90-130км. Става въпрос само за каране по автомагистрали и булеварди. В нета за извън градско и дяват 5.2/100. Един единствен път е видях да падне на 8 след като карах 300км с 110 км/ч. В интерес на истината не съм и виждал да се качва над 11.5. В което няма никаква логика. Колата е взех на 4000км. Прави впечатление, че като е запаля сутринта, първите няколко минути работи като състезателен автомобил, леко неравномерно. На вас какви са ви впечатленията от разхода на този мотор?
едит:
Връщам се пътен тест. Докарах е до 22/100, но това всеки го може. Още един въпрос ме тревожи. Защо като като изключа тракшъна ми спира спорт мода? Дори и с лоста на към М/С, пак не същото.
Цитат директно от F30 форума, та да и това, което описваш е далеч от средностатистическо градско по 2-5 км в трафик.