играещи обороти и загуба на мощност

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е46 325 Ci convertible
Мечтае да кара: е46 325 Ci convertible
Детайли за колата: Кабрио от 2001, titan silver

играещи обороти и загуба на мощност

Мнение от coast2coast » 15 Апр 2015, 0:50

Здравейте,
Ако греша някъде, ще ме извинявате - за първи път пиша тук.
Карам БМВ е46 325 ЦИ - кабрио. Преди време оборотите започнаха да играят когато е на празен ход. Отидох в сервиза, казаха ми че било от системата за извеждане на картерни газове, аз им казах да прегледат цялата система и да почистят стъпковия мотор, което си мислех че е проблема след известно четене. След като я оправиха около месец беше ок, след това оборотите започнаха да играят леко, и скоро след това ми се случи докато карам на 4та, без ускорение, да загуби мощност (все едно изгасна) и веднага след това продължи като нормално. Случило ми се е още 2-3 пъти от тогава и вече се притеснявам.

Понеже не уцелвам сервизи, можете ли освен предположение какво може да е да ми препоръчате и някой сервиз, в който хората си се занимават с БМВ-та и сте пробвали лично.

Благодаря.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: играещи обороти и загуба на мощност

Мнение от hacker4eto1 » 16 Апр 2015, 7:52

На 1-во четене Диагностика при правилен човек с правилен софт.
Поне да се види грешките примерно :confused:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Апр 2015, 10:01

coast2coast написа:Здравейте,
Ако греша някъде, ще ме извинявате - за първи път пиша тук.
Карам БМВ е46 325 ЦИ - кабрио. Преди време оборотите започнаха да играят когато е на празен ход. Отидох в сервиза, казаха ми че било от системата за извеждане на картерни газове, аз им казах да прегледат цялата система и да почистят стъпковия мотор, което си мислех че е проблема след известно четене. След като я оправиха около месец беше ок, след това оборотите започнаха да играят леко, и скоро след това ми се случи докато карам на 4та, без ускорение, да загуби мощност (все едно изгасна) и веднага след това продължи като нормално. Случило ми се е още 2-3 пъти от тогава и вече се притеснявам.

Понеже не уцелвам сервизи, можете ли освен предположение какво може да е да ми препоръчате и някой сервиз, в който хората си се занимават с БМВ-та и сте пробвали лично.

Благодаря.

Колега, най-вероятно за някой от цилиндрите е записана прословутата грешка "пропуск във възпламеняването". Трябва да се види в кой цилиндър се е случило и след това да се потърси причината. Друга вероятност е някой от основните датчици на двигателя да създава проблем.

Потребител
Аватар

Мнение от coast2coast » 18 Апр 2015, 14:29

Благодаря ви много. Дали можете да ми препоръчате къде да отида на диагностика?

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320i
Мечтае да кара: M 3

Мнение от aleks040908 » 18 Апр 2015, 20:23

Колега само диагностика на компютър. Там ще си покаже всичко,аз го имах същият проблем и се оказа бобина дано и при теб да е същото,успех !!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от coast2coast » 22 Апр 2015, 10:45

Благодаря колега, но бях на сервиз съвсем скоро и проверихме бобините. Проблема започна с играещи обороти между 500 и 900 на празен ход. След това смених дебитомера с нов, плюс всички тръби, клапани, маркучи по системата за картерните газове, където имаше 2 скапани. Освен това почистих стъпковия мотор и проблема утихна за известно време.

Не искам отново да я закарам в сервиз и да ми кажат, да да - това трябва да се смени и проблема все още да е налице, затова попитах и къде бихте ми препоръчали да отида, защото нямам доверие на нито един сервиз в момента, та било то и само за диагностика.

Откакто купих колата преди 2 години съм налял още 7 хилки за да бъде в съвършен вид технически. Искам да оправя и това, за да мога спокойно да продължа към боядисваници и други външни детайли.

Още веднъж благодаря за подкрепата и помощта ви.

Потребител
Аватар

Мнение от coast2coast » 23 Апр 2015, 10:13

Диагностиката изкара дебитомер. Според вас може ли това е причината? Това била единствената грешка. В момента дебитомера е нов, но китайски... Дано се оправи като го сменя.

Назад към E46