Въпрос за тампони на двигател
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Въпрос за тампони на двигател
Здравейте, колата ми е Е46 320i седан 150 коня. Трябва да сменявам тампони на двигател. Намерих няколко теми тук по въпроса, но така и не разбрах защо в RealOМ part-номера е само един за тампон на двигател(22116771361 / новия е:22116779970) и е записано че са 2 броя, а в темите тук някои пишат че тампоните са различни. Разликата била в твърдостта им и се различавали визуално в това че единия бил с две дупки до металната шпилка, а другия - не. Ако са различни (защото тази разлика между двата не е никак малка) не следва ли в RealOM да са с два различни part- номера?
Даже афтърматкет такива тампони на Meyle и Lemforder са записани като "двустранен" без разлика в сигнатурата. Моля, обяснете ми дали нещо не ми убягва за да не взема нещо, което не е както трябва. Насочил съм се към афтърмаркет вариантите по чисто финансови причини. Интересното е че FebiBillstein имат тампони за отляво или отдясно (14187 / 14188) и са на различна цена.
Благодаря предварително

Даже афтърматкет такива тампони на Meyle и Lemforder са записани като "двустранен" без разлика в сигнатурата. Моля, обяснете ми дали нещо не ми убягва за да не взема нещо, което не е както трябва. Насочил съм се към афтърмаркет вариантите по чисто финансови причини. Интересното е че FebiBillstein имат тампони за отляво или отдясно (14187 / 14188) и са на различна цена.
Благодаря предварително

BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Re: Въпрос за тампони на двигател
bо666 написа:Здравейте, колата ми е Е46 320i седан 150 коня. Трябва да сменявам тампони на двигател. Намерих няколко теми тук по въпроса, но така и не разбрах защо в RealOМ part-номера е само един за тампон на двигател(22116771361 / новия е:22116779970) и е записано че са 2 броя, а в темите тук някои пишат че тампоните са различни. Разликата била в твърдостта им и се различавали визуално в това че единия бил с две дупки до металната шпилка, а другия - не. Ако са различни (защото тази разлика между двата не е никак малка) не следва ли в RealOM да са с два различни part- номера?![]()
Благодаря предварително
След като навсякъде излиза, че е двустранен, значи няма значение ляв или десен... Има доста модели тампони за различните модели е46-ци, но по парт номер излиза кой за къде е
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Re: Въпрос за тампони на двигател
Моите ги сменях преди 2 години с ОЕМ и не помня с един номер ли бяха или с два, мога да проверя, че си пазя фактурите. Всъщност не знам и дали за печка и за бензинка са едни и същи, но принципа не е различен - единият трябва да издържа на опън, а другия на натиск.
И мое мнение, но аз на FEBI не бих заложил за нищо на света
И мое мнение, но аз на FEBI не бих заложил за нищо на света
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
6 мнения
• Страница 1 от 1