N42B18 Бавно качва масло?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
N42B18 Бавно качва масло?
Здравейте колеги проблема ми е следния че докато не угасне лампата за маслото ми причукват штуцовете.При студен двигател може би 7-8 секунди и чак тогава гасне лампата за маслото при топъл като е стояла 1 час и като я запаля пак се чуват но за по малко време.Мисля да му правя промивка на двигателя с добавка на ABRO да не би да е запушена цедката на маслената помпа.Маслото е сменено като мислех че е от него но не се оправя.Ако може някои да ми даде съвет ще съм много благодарен.
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Re: N42B18 Бавно качва масло?
CASTROL MAGNATEC 5W-40 е маслото сменено е вчера.Все едно се получава че като смениш маслото на кола като я запалиш и трака до като качи масло,само че при мен е винаги така трака до като качи масло.Все едно не си държи налягането нещо такова се получава.
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
BMW315_ написа:CASTROL MAGNATEC 5W-40 е маслото сменено е вчера.Все едно се получава че като смениш маслото на кола като я запалиш и трака до като качи масло,само че при мен е винаги така трака до като качи масло.Все едно не си държи налягането нещо такова се получава.
Питах те да не си с 10w40 или по-гъста грес 15w (защото и такива колеги е имало). А този мотор само 0w или 5w ... Тъй като и друг колега е писал тази тема viewtopic.php?f=34&t=390241 ... моята го прави също вече трета година...

- apostolakis
- Потребител
-
- Кара: BMW е90
здравейте колеги,под масления филтър има едно клапанче,сваляте цялото тяло на масления филтър почиствате клапана отдолу един с една пружина и това е.гасите колата и масления филтър остава пълен .на др ден палиш и не чакаш да качи масло то си е горе,
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
Стана номера с почистването,имаше доста боклуци около и клапана и не можеше да затвори!Благодаря на колегата за инф. 

- apostolakis
- Потребител
-
- Кара: BMW е90
няма проблеми,радвам се че съм бил полезен
9 мнения
• Страница 1 от 1