Проблем със спирачките.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със спирачките.

Мнение от gogolilov » 01 Юни 2013, 17:27

Здравейте. От 7 месеца имам е46 компакт 1.8 бензин и до миналата седмица не бях имал никакви проблеми и като цяло бях доволен от колата, но това изведнъж се промени... Първият и основен проблем е, че при спиране спирачките хващат първите 2-3 натискания и после педала се втвърдява и колата не иска да спира, след което ако се махне крака от педала за известно време, той пак омеква и спирачките хващат, но отново за малко и така цялата процедура от начало. Първо бях на майстор, който каза, че е вакум помпа. После се разрових във форума и намерих само 1 тема със сходен на моя проблем, в която колега казва, че проблема може да е във възвратен клапан или О пръстен. Сами разбирате как се надявам да не е тази помпа проблема, защото е скъпа и се сменя трудно, за това моля някой ако знае нещо по въпроса да сподели. :)

Потребител
Аватар

Re: Проблем със спирачките.

Мнение от gogolilov » 04 Юни 2013, 23:34

Като допълнение мога да кажа, че колата вече почти не спира и когато се натисне спирачката се чува нещо като издишане/изпускане на въздух... в събота ще я карам на друг майстор, да видим той какво ще каже и така. Иначе намерих нова помпа за 320 лв. PIERBURG. Честито :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 05 Юни 2013, 9:50

Тези мотори имат проблем с "О" пръстените на вакуум помпата. Свалянето не е толкова трудно и те съветвам първо да видиш какво е състоянието на твоята, да смениш "О" пръстените и тогава да мислиш за нова помпа.
Тук е обяснено много добре каква е процедурата по ремонта:

http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f91 ... ir-t89903/

Това е въпросната помпа:

https://www.youtube.com/watch?v=siPhqyMNUrE
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Юни 2013, 10:16

Най-напред си виж нивото на спирачната течност и какво й е състоянието.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от gogolilov » 05 Юни 2013, 20:03

Много благодаря за отговорите. Нивото на спирачната течност е ОК, а въпросната помпа така като я гледам имам чувството че на практика няма какво да и се развали, освен отписаните в направи си сам-то неща. Още утре ще проверя на какъв хал е :) още един път мерси.

Потребител
Аватар

Мнение от gogolilov » 12 Юни 2013, 19:29

В крайна сметка вакум помпата си работи и се оказа серво усилвател на спирачките. Намерихме такъв втора употреба, който като да не повярва човек също не работи както трябва... Та сега си търся серво. Майсторът каза, че стават от всички е46 така че ако някой има работещ за продаване нека драсне едно съобщение.

Потребител
Аватар

Мнение от сашето.е46 » 16 Апр 2015, 22:15

колега, обясни ми какво стана с твоя проблем, понеже и аз имам подобен..да не кажа същия, и аз намерих масло в сервото, но по- малко от твоето, казаха че вакуум помпата не работи както трябва., интересното е че от време на време се оправя и после проблема излиза пак. Аз не чувам съскане от сервото като при теб, но интересно как отива това масло там.. иначе педала ми се втвърдява като при теб от време на време при продължително натискане все едно е изгасен мотора..ще я сменя тази вакуум помпа та да видим....пиши ми как си решил проблема

Потребител
Аватар
Кара: е46 318ti

Мнение от miteto79 » 19 Апр 2015, 22:14

здравей колега и аз имах същият проблем първо мислех че е вакум помпата после маркуча до сервото но се оказа че бяха добре после смених сервото и пак имах същият проблем след смяната на сервото започна да се чува съскане смених гумичката между сервото и спирачната помпа и всичко се оправи не разбрах от кое имах проблем само да кажа че и моето серво беше пълно с масло

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 21 Апр 2015, 12:02

В сервото е проблема ако има масло в него и вакум помпата е за ремонт

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от torettos » 21 Апр 2015, 15:49

Колеги има 100 теми за проблема.. напишете вакум помпа в търсачката :yes: .. колкото до колегата дето иска да си купи нова помпа потърси малко в търсачката и ще си спестиш 340 лв. за съжаление имали масло в сервото задължително се сменя - и търсите от дизел (обяснено е защо), но първо сменяте О-ринговите уплътнения на вакум помпата - оригинални - 21 лв. или от железария качествени български 0.60 ст. (всичко го има ОЕМ номера, ремонт, причини, последствия.... )
Изображение

Назад към E46