Съвет за компресор
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Съвет за компресор
За една помпа за високо налягане задвижвана от въздух ми трябва компресор 10bar, минимум 200л/мин дебит, монофазен, ще ме посъветвате ли нещо, мисля тук има хора, които разбират - марка и модел, както и място за закупуване? /не ми се дават много повече от 1000лв./
Гледам в Ташев и Галвинг има http://www.tashev-galving.com/078+FIC+0 ... 0%BE%D1%80
някакви отзиви, понеже като цена ме устройва?
Гледам в Ташев и Галвинг има http://www.tashev-galving.com/078+FIC+0 ... 0%BE%D1%80
някакви отзиви, понеже като цена ме устройва?
- a bmw driver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97, Е36 320i touring
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: techno violet metallic
Re: Съвет за компресор
Колега,
Виж в Евромаркет какво имат. По спомен преди 2-3г. търсих компресор с подобни параметри и цената там беше от този род, но читава марка. Лично на мен не ми допада италианската или турската техническа мисъл(техника).
Виж си и гаранционно/след гаранционно обслужване. Сещаш се, че 99% от всяко устройство е пресметнато така, че да си изкара гаранцията и после каквото стане.
Ако имаш компресор, можеш да си сложиш мултипликатор на налягане, т.е. имаш на входа му 6-7бара, на изхода до 10.
Поздрави.
Виж в Евромаркет какво имат. По спомен преди 2-3г. търсих компресор с подобни параметри и цената там беше от този род, но читава марка. Лично на мен не ми допада италианската или турската техническа мисъл(техника).
Виж си и гаранционно/след гаранционно обслужване. Сещаш се, че 99% от всяко устройство е пресметнато така, че да си изкара гаранцията и после каквото стане.
Ако имаш компресор, можеш да си сложиш мултипликатор на налягане, т.е. имаш на входа му 6-7бара, на изхода до 10.
Поздрави.
BMW не може да се опише, трябва да се почувства.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
какви марки препоръчвате? Abac примерно добри ли са? От UK са...
http://www.bagira.bg/13585/%D0%BA%D0%BE ... -cm-3-abac примерно този за да имам запас?
Ще се използва между другото за по 1-2 мин конкретно за определени отделно непрекъснати процедури и изпитания. Но не трябва да има издънки.
http://www.bagira.bg/13585/%D0%BA%D0%BE ... -cm-3-abac примерно този за да имам запас?
Ще се използва между другото за по 1-2 мин конкретно за определени отделно непрекъснати процедури и изпитания. Но не трябва да има издънки.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тия от линка масово са на 10 бара максимално работно налягане , ако има разход 200литра в минута на въздух дропа на налягане ще е огромен понеже аз лично не съм убеден че тия компресори могат да дават дебит 200 литра /мин при 10 бара .Според мен ти трябва мощен компресор с поне 15 бара работно и съвсем малък ресивер колкото да обере пулсациите .Ако правилно разбирам заданието 10 бара и 200 литра разход при това налягане , трябва да се гледа характеристиките на компресора при 10 бара какъв дебит има .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
на брошурата пише 8-10bar, 200-300l/min - така е предписал немеца. Мисля, че ще издържи на изискванията. Така или иначе по-сериозен компресор ще е 3 фазен и няма да стане работата.
може и така да се тълкува, но според мен са го дали така за да се знае с какви параметри компресор да се търси...
Това е въпроса ми към немците и техния отговор от кореспонденцията тия дни.
What brand and model of compressed air unit do you recommend?
We would recommend an air compressor within 300-500l/min ( 200l/min is also fine)
Може би ще им дам линк към определен модел и да кажат....
Jordana написа:Ако правилно разбирам заданието 10 бара и 200 литра разход при това налягане , трябва да се гледа характеристиките на компресора при 10 бара какъв дебит има .
може и така да се тълкува, но според мен са го дали така за да се знае с какви параметри компресор да се търси...
Това е въпроса ми към немците и техния отговор от кореспонденцията тия дни.
What brand and model of compressed air unit do you recommend?
We would recommend an air compressor within 300-500l/min ( 200l/min is also fine)
Може би ще им дам линк към определен модел и да кажат....
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Мисля че не е лошо да се поиска по-конкретно задание , ето тук има малко повече инфо за избора на компресор спрямо налягане и дебит .Вижда се че се коригира крайния дебит с коефициент според налягането .
Може да се пуснат два по малки монофазни агрегата в паралел , не е задължително да е голям трифазен но това е разбира се съвсем частен случай .
http://www.intertechnic.net/index.php?p=article&aid=24
Може да се пуснат два по малки монофазни агрегата в паралел , не е задължително да е голям трифазен но това е разбира се съвсем частен случай .
http://www.intertechnic.net/index.php?p=article&aid=24
Последна промяна Jordana на 18 Апр 2015, 16:23, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
за марка виж/проучи atlas copco
Ползваме такъв компресо по 8- 15 часа на ден за сиенси машини и полиране на въздух и мога да кажа,че е желязна машина.вярно е по голям от това което търсиш ,но идеята е ,че са качествени.предполагам и с по малките им компресори няма да има издънки.ползваме и едни Луна.които били уж дъщерни на бош ама са греда.през 3 месеца ги фърляме.общо взето тия куче марките са един дол дренки.

В ЕВРОМАРКЕТ си имат цял отдел само за такава техника - казват се ЕВРОМАРКЕТ Компресорс. Виж звънни им един телефон, те само с това се занимават.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Преди време купих това
http://www.kirov.net/?cid=1101&pid=3726
за около 1200лв (по спомен), не знам, какво от цифрите е вярно, но на постоянно пръскане с дюза 2,5мм държи 4-4,5 атмосфери, без да изключи.
Иначе работи продължително без ядове, но 10бара на 200литра да се скъса не може. Като гледам скачаш на цени към 1500-2000лв.
http://www.kirov.net/?cid=1101&pid=3726
за около 1200лв (по спомен), не знам, какво от цифрите е вярно, но на постоянно пръскане с дюза 2,5мм държи 4-4,5 атмосфери, без да изключи.
Иначе работи продължително без ядове, но 10бара на 200литра да се скъса не може. Като гледам скачаш на цени към 1500-2000лв.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Я дайте акъл какъв компресор да си взема, мисля да го ползвам основно за боядисване на някакви тривиални неща и да си припомпвам гумите в гаража понякога, ако става и за пясъкоструене също няма да е лошо. Заглеждам Einhell TE-AC 270/50/10, дали ще ми е достатъчен като дебит и обем на резервоара?
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Да, аз съм с такъв, 50 литра, едноцилиндров, 10 атмосфери. Мисля, че е абсолютно същия като този, който си пратил, но не помня точния модел.
Лятото боядисвах рама на мотор, въобще не се затрудни, дори бях изненадан, на 6 атмосфери боядивах и успяваше да качи до 10 докато боядисвам, гумите си помпя също. Единствено с пистолета за развиване май не му стига силата, но не съм сигурен, защото пистолетът ми го даде съседът, щото не му трябва и не съм сигурен в колко добро здраве е.
Лятото боядисвах рама на мотор, въобще не се затрудни, дори бях изненадан, на 6 атмосфери боядивах и успяваше да качи до 10 докато боядисвам, гумите си помпя също. Единствено с пистолета за развиване май не му стига силата, но не съм сигурен, защото пистолетът ми го даде съседът, щото не му трябва и не съм сигурен в колко добро здраве е.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
В крайна сметка тогава взех Fiac 3кв, монофазен, 200л. Прекрасно се справя, помпата, която захранва работи перфектно.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:Я дайте акъл какъв компресор да си взема, мисля да го ползвам основно за боядисване на някакви тривиални неща и да си припомпвам гумите в гаража понякога, ако става и за пясъкоструене също няма да е лошо. Заглеждам Einhell TE-AC 270/50/10, дали ще ми е достатъчен като дебит и обем на резервоара?
Компресора е слаб за боядисване . Ако имаш да пръснеш 100 грама боя става но за повече не . Дори за помпене на гума трябва да работи 5-6 минути за да качи налягане . Изключително шумен , ако няма съседи хубаво щото дига квартала на главата си като почне да пърпори . За пескоструй не съм го пробвал но мисля че няма достатъчно въздух за да работи постоянно .
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Верно е шумен, но не съм съгласен за боядисването. Аз поне доста боя изпръсках и не усетих въобще да се затрудни да държи налягане. Не задържаш спусъка и да пръскаш без да спираш все пак докато боядисваш.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз съм в къща така, че няма кой да ми мрънка за шума. Иначе според Джордана не само боядисване ще му се опре, ами и помпането на гуми ще го озори. А даже не е от най-слабите на пазара, те сигурно са за надуване на балони за детски рождени дни
Шегата на страна, мисля да го ползвам главно за боядисване на разни не големи неща с блажни бои. Имам известно пространство да боядисвам с латекс, ще го пробвам ако не става ще играе мечето и готово 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2