Поредното загинало дете на пътя

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D

Поредното загинало дете на пътя

Мнение от sash_clev » 15 Апр 2015, 20:19

Гледам новините и ми идва да рева от безсилие. Говоря за загиналото дете в Панагюрище, не е нормално деца да мрът по такъв начин и за това сме виновни ние- "големите карачи". За това, колеги, замислете се и "върнете газта" Дано на никой да не стига до главата, това което е стигнало родителите на загиналото дете.
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Re: Поредното загинало дете на пътя

Мнение от Vanqu1sh » 15 Апр 2015, 20:31

А аз да ги питам тези родителите какво прави 6 годишното им дете на междуградски път привечер?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 15 Апр 2015, 20:56

Vanqu1sh написа:А аз да ги питам тези родителите какво прави 6 годишното им дете на междуградски път привечер?

Шофьорът е виновен за това че е карал бързо в населеното място и не е могъл да реагира за да спаси детето или поне да не го убие....Това е безспорен факт!!! Ноооооооо, едно голямо НО....
Аз имам дете на същата възраст, дете което след 20 часа не е по улиците, без надзор. Дете което кара колелото си на глухият паркинг пред блока пред очите ми. Повярвайте ми, Колегите които имат деца ще го потвърдят.....Едно дете на тази възраст не е подготвено да се пази от колите! Що за малоумен и безотговорен родител трябва да бъдеш, за да си оставиш детето само да кара колело по такъв път. Разбира се остава и съмнението, дали всичко е такова, каквото ни го представят медиите?! Едниственното сигурно е че един крехък живот е прикючил така нелепо!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 15 Апр 2015, 21:40

Четох някъде, че бащата на детето имал сервиз на тази улица и детето е карало там колелото. Излязло на шосето, но съвсем в края и оня го е блъснал. Каквото и да се говори сега няма смисъл. Мир на душата на това невинно момченце :( . Трябва да караме по внимателно. В миналото и аз съм карал по силничко, но само по магистралата. Сега рядко надвишавам 100-110 км/ч, по магистралата 120 км/ч. Който иска да ме изпреварва и да си мисли каквото ще- че карам като пенсионер, че съм смотаняк или че, съм заспал на волана. Престанах да се интересувам от мненията на другите, особено що се отнася до сигурността ми.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 15 Апр 2015, 23:18

Привет,
Аз съм от по-старата генерация вече явно / 1972 /, та едно време ние се пазихме сами навън...
Но все пак всеки трябва да има едно на ум къде и какво прави и как кара.
Не знаем каква е била ситуацията с инцидента, но и не бива да губим представата за рисковете и къде пускаме децата си да играят....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Мнение от stenlipk » 15 Апр 2015, 23:56

Не мисля,че точно тази тема е за тук....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D

Мнение от sash_clev » 16 Апр 2015, 10:09

Аз мисля, че темата трябва да се пополяризира все повече. Не е нужно да се развива и добавят мнения към нея. И написаното до тук стига за да се замислиме!
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Апр 2015, 19:13

Колегата по горе е прав, това е технически раздел, мястото на темата е в раздел "извън темата".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 16 Апр 2015, 19:22

задкормилната простотия и селското поведение (без да обиждам хората от села разбира се, просто е нарицателно) е основен фактор.
хора определящи себе се чрез "автомобилите" си в повечето случаи на над 15 годни, с идея че превъзхождат останалите, без ясно схващане какво е лента на движение, безопасна скорост и населено място..
проблема е ясен.. за съжаление няма да се промени нищо докато не измрат няколко поколения. изхода е терминал 1 или понякога 2
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 18 Апр 2015, 13:17

enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Назад към E39