318i проблем може би с диференциала
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
318i проблем може би с диференциала
Появи се едно като хрупане или не знам и аз как да го опредля звук и идва според мен от диференциала. Случва се следното: от спряло движение включвам на 1ва и няма проблеми и когато пускам съединия,за да потегля се чува въпросното "хрупане" , след това в движение натискам пак съединителя, за да вкарам 2ра и при натискането на съединителя пак се чува звука и след като отпускам съединителя след сменената скорост пак се чува този звук. Пробвах на всички предавки и се чува "Хрупането" , после пробвах в движение на изключена скорост и натискам съединителя и го пускам не се чува този звук, пробвах после карам примерно с 80км/ч на 4та скорост натискам съединителя и се чува пак, пускам съединителя и пак се чува, това без да сменям предавка, пробвах пак на изключена скорост натискам съединителя и го пускам не се чува нищо. Като примерно си карам без да сменям предавки нищо не се чува,давам газ не се чува, пускам газста и нищо не се чува. Спрях и пробвах пак отново от спряло място натискам съединителя и вкарвам 1ва скорост нищо не се чу, потеглих и се чу "хрупането" карам 10 метра натискам съединителя чува се звукът след това включвам на 2ра и пускам съединителя и се чува пак, така същото при всички скорости.
Някой имал ли е подобен проблем или същия,дали някой знае от какво може да е. Нямам възможност да я ремонтирам и искам да знам дали да я карам така или е проблем и може да прерастне в по-голям проблем.
Някой имал ли е подобен проблем или същия,дали някой знае от какво може да е. Нямам възможност да я ремонтирам и искам да знам дали да я карам така или е проблем и може да прерастне в по-голям проблем.
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Re: 318i проблем може би с диференциала
Колега, търси някъде другаде по ходовата част проблема, ако беше проблема в диференциала щеше да тропа непрекъснато,а не само при смяна на скоростите.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
Добре, странното тогава е защо само при вкарване на скорост се чува, а на неутрална като натискъм съединителя не се чува. Ако е от ходовата част също сигурно щеше да се чува постоянно.
Колега откри ли какъв е проблема, ако да моля сподели инфо защото и при мен май е същото положение.... 

- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
Все още не съм,това се случи снощи, а нямам възможност и верме да отида до сервиз. Ако разбера от какво е ще пиша. Просто моя майсто,който беше бивш служител на Камор Ауто замина за англия и сега трябва да си търся доверен сервиз.
- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Провери гумените карета на кардана
- nupoHa
- Потребител
-
- Кара: Е46 седан 2.8
- Мечтае да кара: М5
Колега, при мен е нещо подобно.
Смених въпросните карета на кардана, тампоните на амортисьорите и не се оправи. Следващото което ми дават като причина е диференцяла. Майсторите ми са гола-вода, но и не останаха много опций. Като събера пари да сменя и диф-а ще ти кажа, дали се е оправило.
Смених въпросните карета на кардана, тампоните на амортисьорите и не се оправи. Следващото което ми дават като причина е диференцяла. Майсторите ми са гола-вода, но и не останаха много опций. Като събера пари да сменя и диф-а ще ти кажа, дали се е оправило.
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
Аз не мисля,че е от дифа, защото щеше постояно да се чува, а само като сменя предавка, аз сега нямам пари и аз като събера :Д ще отида да видим какво е,че само разходи ми излизат, знам че прегледите са безплатни :Д ама и време нямам :Д ,но като имам ще отида да видя какво е.
- kaktysa
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 316i
- Мечтае да кара: BMW e46 325 i (192 Hp)
- Детайли за колата: BMW E46 316i, 1,9 -105 hp, 11.1999 г.
Провери ли тампона на диференциала, той като си замине и като даваш на скорост и тръгваш се чува тупкане и като сменяш предавките също. Ако не си го сменял, то е голяма вероятността да е от него.
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
Сменен е преди 1 година , не знам ще видя като я закарам на сервиз, а нямам никакво време
все от сутрин до вечер, скърца като каруца като сменям предавките и натисна съединителя... ще пиша някой ден като отида на сервиз :Д за сега карам така лекичко :Д

- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
Ако е в полуоските, няма ли да издават постояно някакъв звук и т.н. докато се движиш , а не само при смяна на предавка ?
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
оказа се че долу едното ухо което е на купето където се държи диференциала се е скъсало и стеше само от едната страна и се наложи да се завари. след заваряването проблема изчезна
14 мнения
• Страница 1 от 1