Питане за дюза за 320д 150кс 2002г-нови снимки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Питане за дюза за 320д 150кс 2002г-нови снимки
Здравейте колеги.Имам едно питане и ако може по знаещите колеги да ми отговорят.Имам едно чукане(метално) като от аванс при ускорение с пълна газ в диапазона м/у 2300-3000 обр/мин. но не всеки път.Чукането се забелязва само при загрял двигател.Насочил съм се към дюза като на диагностика с Инпа ми излизат следните резултати:
Според мен проблемната дюза е на 2-ри цилиндър.Скоро мисля да направя и тест с колбичките да съм на 100% сигурен че е тя.Според вас дали е тази дюза това чукане или проблема се крие някъде другаде.Демпферната шайба е нова,маховика няма тракане,ремъци и ролки сменени както и меката връзка след първия катализатор.Колата не пуши нити студена нито топла,нито претриса.Върви и ускорява перфекно.Снимах и дюзите на колата да видите дали са от нея и дали някой преди мен не е сменял дюза.Номерата са еднакви и на 4-рите дюзи.
И последното ми питане е ако се окаже дюза дали ако намеря със същия номер както моята е само слагането и без да трябва някакво кодиране на дюзата.Колата е 2002г.Мерси на всички които ще пишат по темата и весели празници.
Според мен проблемната дюза е на 2-ри цилиндър.Скоро мисля да направя и тест с колбичките да съм на 100% сигурен че е тя.Според вас дали е тази дюза това чукане или проблема се крие някъде другаде.Демпферната шайба е нова,маховика няма тракане,ремъци и ролки сменени както и меката връзка след първия катализатор.Колата не пуши нити студена нито топла,нито претриса.Върви и ускорява перфекно.Снимах и дюзите на колата да видите дали са от нея и дали някой преди мен не е сменял дюза.Номерата са еднакви и на 4-рите дюзи.
И последното ми питане е ако се окаже дюза дали ако намеря със същия номер както моята е само слагането и без да трябва някакво кодиране на дюзата.Колата е 2002г.Мерси на всички които ще пишат по темата и весели празници.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Gancho на 12 Апр 2015, 17:02, променена общо 1 път
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Питане за дюза за 320д 150кс 2002г
Запушен е разпръсквача на дюзата на втори цилиндър. Сменяш я и караш.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
oci написа:Запушен е разпръсквача на дюзата на втори цилиндър. Сменяш я и караш.
Колега и от там ли се чува това чукане при ускорение?И просто слагам друга със същия номер и карам без да се налага допълнително кодиране на дюзата?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Gancho написа:oci написа:Запушен е разпръсквача на дюзата на втори цилиндър. Сменяш я и караш.
Колега и от там ли се чува това чукане при ускорение?И просто слагам друга със същия номер и карам без да се налага допълнително кодиране на дюзата?
при ускорение корекцията ще по- голяма сигурно от нея трака
Re: Питане за дюза за 320д 150кс 2002г-нови снимки
Според мен, разликата е голяма, предвид това, че е засичано на празен ход и за 1 минута. Както каза oci по-горе - при различни режими (особено при ускорение), корекции и налягане са различни. Съответно и разликата ще е голяма.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- Gancho
- младши ентусиаст
-
Колеги днес направих тестовете с колбичките и останах много учуден
.Хвърлете един поглед и вие,но според мен нямам запушена дюза както си мислех до вчера преди теста днес.Ето и снимката:
Както се вижда от снимката милиграмите на дюзите са много близки.Теста го правих за около 1 минута някъде на празен ход.

Както се вижда от снимката милиграмите на дюзите са много близки.Теста го правих за около 1 минута някъде на празен ход.
- nazis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка
Е ма то на спокойни обороти не е като а даваш газ
Според мен вземи някъква хубава добавка за прочистване-има едни големи туби и трябва се изчисти
Аз на моята слагах профилактично като я взех 3 такива добавки маркови - не че не вървеше здраво
Според мен вземи някъква хубава добавка за прочистване-има едни големи туби и трябва се изчисти
Аз на моята слагах профилактично като я взех 3 такива добавки маркови - не че не вървеше здраво
Голямата цица разсейва добрият ебач !
- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD 231hp
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron 1001hp
Миналата година стопих битало и точно така както го описваш се чунаше! При мен беше от дюзата макар и след ремонта и рециклиране на дюзите в дизел хаус в София (420лв на парче) пак се долавя въпросния "аванс" но много леко а когато спра вентилатора нацяло изчезва шума.Отбелязнам че преди ремонта шума не спираше с спирането на вентилатора.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
ReDFiRe написа:Миналата година стопих битало и точно така както го описваш се чунаше! При мен беше от дюзата макар и след ремонта и рециклиране на дюзите в дизел хаус в София (420лв на парче) пак се долавя въпросния "аванс" но много леко а когато спра вентилатора нацяло изчезва шума.Отбелязнам че преди ремонта шума не спираше с спирането на вентилатора.
Колега какво общо има вентилатора със звука на дюзите?
- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD 231hp
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron 1001hp
Искам да кажа че след ремонта на дюзите отново се чуваше същия звук по същия начин като се натовари мотора от вентилатора на парното.Имам напредвид че може да не е от дюзите.Пробвай да спреш вентилатора и забележи дали пак се чува.Извинявам се че така пиша малко но съм през телефона 
П.П. на мен ми беше 4ти цилиндър и ми показваше 2 и нещо като на теб тези от дизел хауса казаха че впръсква повече от обикновенно и в един момент испикава и става като оксижен.Също така казаха че трябва и 4те дюзи да се ремотират.

П.П. на мен ми беше 4ти цилиндър и ми показваше 2 и нещо като на теб тези от дизел хауса казаха че впръсква повече от обикновенно и в един момент испикава и става като оксижен.Също така казаха че трябва и 4те дюзи да се ремотират.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Правете си дюзите при Иван от с.Яна... за***те Bosch и всякакви други прехвалени сервизи... Преди време имах същия проблем и стопих 2 бутала, а не 1 както при колегата. Направи ми дюзите по 120лв. бр. и до ден днешен след 3 години, няма никакъв проблем, дано и да няма и за вбъдеще
- Gancho
- младши ентусиаст
-
scipo написа:Правете си дюзите при Иван от с.Яна... за***те Bosch и всякакви други прехвалени сервизи... Преди време имах същия проблем и стопих 2 бутала, а не 1 както при колегата. Направи ми дюзите по 120лв. бр. и до ден днешен след 3 години, няма никакъв проблем, дано и да няма и за вбъдеще
Колега преди да стопиш буталата закачал ли си колата на диагностика за дюзите и ако да спомняш ли си какви стойности са ти давали?При тебе само при рязко ускорение ли ти причукваха дюзите или постоянно.Чудя се при мене дали имам проблем с някоя или е другаде проблема,защото на теста с колбичките нещата изглеждат много добре.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Аз не съм ги закачал на диагностика, защото си мислех, че са повдигачи и не намирах време да ги оправя, тракаше и на ниски и на високи обороти, но колата се пр**а докато пътувах към с.Яна все пак и майстора да си каже мнението и на с. Долни Богров при едно изпреварване така гръмна отпред, че си помислих, че се отвори капака... Та резултата беше 2 стопени бутала, според майстора дюзите "пикаели" и от това се получавало нагар по буталото и като се възпламени вдигало около 600 градуса и се топи... Взимай мерки, за да не страдаш по същия начин... Моето мнение е да ги свалиш и да ти ги закачат на стенд да проверят всичките и ще кажат дали всичко е ок, аз не бих си играл с колбички, остави опасноста на професионалистите
Поздрави

- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Здравейте колеги !
Мисля ,че в правилната тема се намесвам . Да ви попитам според вас коя дюза е проблемната в приложената снимка.Някои хора казват,че макар и да има висока корекция 2-ри цилиндър , може да е заради друга дюза . Все пак ви питам ,вие сте минавали през тази процедура и сте по-запознати .
Да сваля ли и 6-те дюзи на стенд и да ги рециклирам или само проблемната да свалям /която е според вас /? Разликата в цената на 2-те процедури си е сериозна , затова питам .
И не на последно място , колата работи нормално , не пуши , не трака , опасно ли е да се кара с такива стойности на дюзите известно време ?
Мисля ,че в правилната тема се намесвам . Да ви попитам според вас коя дюза е проблемната в приложената снимка.Някои хора казват,че макар и да има висока корекция 2-ри цилиндър , може да е заради друга дюза . Все пак ви питам ,вие сте минавали през тази процедура и сте по-запознати .
Да сваля ли и 6-те дюзи на стенд и да ги рециклирам или само проблемната да свалям /която е според вас /? Разликата в цената на 2-те процедури си е сериозна , затова питам .
И не на последно място , колата работи нормално , не пуши , не трака , опасно ли е да се кара с такива стойности на дюзите известно време ?
- badstorm
- Потребител
-
- Кара: 2x e38 740и 95 & 00
Колега вземи си една добавка за нафтата на PRO-TEC Common Rail Diesel System Clean&Protect изхарчи я и погледнете стойностите на диагностика пак
на мен ми ги по оправи доста а си мислех че и аз имам дюзи за правене пък и е 20-30лв само пълненето на резервоара е дебело :Д на цял резервоар я буташ и виж стоностйте пак
Успех
на мен ми ги по оправи доста а си мислех че и аз имам дюзи за правене пък и е 20-30лв само пълненето на резервоара е дебело :Д на цял резервоар я буташ и виж стоностйте пак
Успех
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2