Проблем..НЕ превключва на газ-- за ключ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото намери
- Мечтае да кара: служебно BMW
Проблем..НЕ превключва на газ-- за ключ
Здравейте колеги, Моля да помогнете с мнения и препоръки ( към модераторите , ако не е за тук тази тема я преместете, но искам бързо да опиша проблема
Става въпрос за БМВ 316 И 2000г. бенизн на газ с турски газов инжекцион NLP
ТА от няколко дни започна да ми прави следния проблем.: Като запаля студена и загрее на 40 градуса си прехвърля на газ, но при последващо палене след 1500 оборота не успява да прехвърли на газ, като само изсписква и пак си остава на бензин.. и постоянно като прехвърли оборотите пак писка и пак си остава на бензин и постоянно писка остава на бензин ит.н и т.н ..... Тоест не иска да прехвърля на газ.
Преди няколко дни пък като се опита да прехвърли над 1500-те оборота ми заби муцуната и пак прехвърли на бензин и продължи проблема с пискането и оставането на бензин . После се оправи, и си прехвърляше нормално но на следващите дни си продължи проблема , описан по-горе....Странно
В монтана обиколих всички газови сервизи , но нямат моя софтуер и не могат да се свържат с компа на инжекциона . Може да ми препоръчате или изпратите някакъв софтуер за тази уредба--- или каквото и да е ... Това е адреса на газовата уредба http://www.nlplpg.com/programlar-1.asp.htm
Благодаря Ви предварително
Става въпрос за БМВ 316 И 2000г. бенизн на газ с турски газов инжекцион NLP
ТА от няколко дни започна да ми прави следния проблем.: Като запаля студена и загрее на 40 градуса си прехвърля на газ, но при последващо палене след 1500 оборота не успява да прехвърли на газ, като само изсписква и пак си остава на бензин.. и постоянно като прехвърли оборотите пак писка и пак си остава на бензин и постоянно писка остава на бензин ит.н и т.н ..... Тоест не иска да прехвърля на газ.
Преди няколко дни пък като се опита да прехвърли над 1500-те оборота ми заби муцуната и пак прехвърли на бензин и продължи проблема с пискането и оставането на бензин . После се оправи, и си прехвърляше нормално но на следващите дни си продължи проблема , описан по-горе....Странно
В монтана обиколих всички газови сервизи , но нямат моя софтуер и не могат да се свържат с компа на инжекциона . Може да ми препоръчате или изпратите някакъв софтуер за тази уредба--- или каквото и да е ... Това е адреса на газовата уредба http://www.nlplpg.com/programlar-1.asp.htm
Благодаря Ви предварително
Последна промяна kinazoberk на 15 Апр 2015, 8:57, променена общо 1 път
България е страна на мечтите...всички мечтаят да избягат от нея.
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Re: Проблем..НЕ превключва на газ
Колега, аз също не съм се сблъсквал с подобен инжекцион, но му дръпнах софта и го инсталирах. Менюто му е простичко и общо взето е на нивото на ГИ-тата отпреди 10 години, т.е. няма нищо сложно в него. Забелязах че следи температурата, оборотите и налягането, и когато са в зададените му граници, разрешава преминаването на газ. Щом се опитва да премине, значи първоначално тези параметри са в норма. Предполагам че датчика за налягане е възможно да дава грешка когато се стопли в моторния отсек и да лъже за реалното налягане. Имах случай при който газовия клапан беше монтиран близо до изпускателните колектори и филтърчето му се беше стопило. Ефекта беше същия като при теб. Съветвам те, първо да провериш филтъра на газовия клапан и ако има такъв на редуктора. Ако там всичко е наред, тогава обърни внимание на МАР сензора.
- Johnnie
- Потребител
-
- Кара: Е46 323 Ci
- Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY
Другия възможен проблем е при проблем с евросондата и недостатъчно налягане от същата.Може да лъже компа,че няма газ в бутилката и автоматично да прехвърля на бензин.
Drive the emotion
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
Колега, няма ГИ което да следи нивото на газ в бутилката, но всички имат сензор за налягане, който е в моторния отсек и за който вече споменах. Просто газовата трябва да се закачи със съответния софтуер и да се видят данните от датчика.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Колегата е прав за сензора за налягането...и моята беше започнала ту да работи ту да обръща на бензин и майстора ми смени тоя сензор,50 лева беше моя и всичко заспа...
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
колеги а къде се намират всички неща описани от вас ,
ако започна по принципа на изключването мога целият инжекцион да сменя и накрая да се окаже някакво кабелче или подобен елементаризъм.
Най добре ще е да се закачи на диагностика , само не знам ако е затиснат филтър или нещо друго механично дали диагностиката ще го хване.. ?
Все пак Ви благодаря за отговорите..
Проблема при мен е, че в моя регион няма софтуер и драйвъри или кабели или не знам си какво там за тази уредба... а тя е елемантрана НЛП турска ...Абе нямам думи . С други думи ходи си там където са ти я слагали..~( По тая логика да ида в Бавария в Германия в завода на БМВ да ми сменят шарнира) ..
колега slav4o974 от къде си дръпнал софта ако не е тайна да не би да е от адреса който ви пуснах .. то трябват и драйвъри за кабела и други неккакви истории..
ако започна по принципа на изключването мога целият инжекцион да сменя и накрая да се окаже някакво кабелче или подобен елементаризъм.

Най добре ще е да се закачи на диагностика , само не знам ако е затиснат филтър или нещо друго механично дали диагностиката ще го хване.. ?
Все пак Ви благодаря за отговорите..
Проблема при мен е, че в моя регион няма софтуер и драйвъри или кабели или не знам си какво там за тази уредба... а тя е елемантрана НЛП турска ...Абе нямам думи . С други думи ходи си там където са ти я слагали..~( По тая логика да ида в Бавария в Германия в завода на БМВ да ми сменят шарнира) ..
колега slav4o974 от къде си дръпнал софта ако не е тайна да не би да е от адреса който ви пуснах .. то трябват и драйвъри за кабела и други неккакви истории..
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
Софта го дръпнах от адреса който си дал. Наистина си работи съвсем нормално и не е никак сложен за човек който поне малко разбира от ГИ. Интересно е дали тук са ти монтирали уредбата и ако е така защо не ги потърсиш за помощ. Първо обаче те съветвам да провериш филтрите на газовия клапан и на редуктора ако има такъв. Ако не можеш сам, то това е по силите на всеки газаджия. В случай че не успеят да ти помогнат може да пишеш отново за да проверя с какъв кабел се чете тази уредба.
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
slav4o974 написа:Софта го дръпнах от адреса който си дал. Наистина си работи съвсем нормално и не е никак сложен за човек който поне малко разбира от ГИ. Интересно е дали тук са ти монтирали уредбата и ако е така защо не ги потърсиш за помощ. Първо обаче те съветвам да провериш филтрите на газовия клапан и на редуктора ако има такъв. Ако не можеш сам, то това е по силите на всеки газаджия. В случай че не успеят да ти помогнат може да пишеш отново за да проверя с какъв кабел се чете тази уредба.
Преди малко ходих при един газаджия и ми каза , че е от клапана там нещо си не цъкало.. Удари го няколко пъти с отверката отгоре и започна да си превключва каза че вътре имало някакви игличка и засядала и ако не се оправи след неговите почуквания да си купя нов клапан и да ми го смени... Но на мен ми се ще първо да ми смени филтъра на този клапан.
И така Карах известно време и отново започна да ми забива муцуната и да връща не бензин . Както подам повечко газ на педала да се изтегля например при изпреварване забива муцуната и веднага обръща на бензин.
Уредбата е монтирана във Враца т.е в България ако имаш предвид.., но не ми се разхожда всеки път до Враца..
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
kinazoberk написа:slav4o974 написа:Софта го дръпнах от адреса който си дал. Наистина си работи съвсем нормално и не е никак сложен за човек който поне малко разбира от ГИ. Интересно е дали тук са ти монтирали уредбата и ако е така защо не ги потърсиш за помощ. Първо обаче те съветвам да провериш филтрите на газовия клапан и на редуктора ако има такъв. Ако не можеш сам, то това е по силите на всеки газаджия. В случай че не успеят да ти помогнат може да пишеш отново за да проверя с какъв кабел се чете тази уредба.
Преди малко ходих при един газаджия и ми каза , че е от клапана там нещо си не цъкало.. Удари го няколко пъти с отверката отгоре и започна да си превключва каза че вътре имало някакви игличка и засядала и ако не се оправи след неговите почуквания да си купя нов клапан и да ми го смени... .Сменихме и филтърчето на този клапан и пак така :
Карах известно време и отново започна да ми забива муцуната и да връща не бензин . Както подам повечко газ на педала да се изтегля например при изпреварване забива муцуната и веднага обръща на бензин.
Уредбата е монтирана във Враца т.е в България ако имаш предвид.., но не ми се разхожда всеки път до Враца..
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
kinazoberk написа:kinazoberk написа:slav4o974 написа:Софта го дръпнах от адреса който си дал. Наистина си работи съвсем нормално и не е никак сложен за човек който поне малко разбира от ГИ. Интересно е дали тук са ти монтирали уредбата и ако е така защо не ги потърсиш за помощ. Първо обаче те съветвам да провериш филтрите на газовия клапан и на редуктора ако има такъв. Ако не можеш сам, то това е по силите на всеки газаджия. В случай че не успеят да ти помогнат може да пишеш отново за да проверя с какъв кабел се чете тази уредба.
Преди малко ходих при един газаджия и ми каза , че е от клапана там нещо си не цъкало.. Удари го няколко пъти с отверката отгоре и започна да си превключва каза че вътре имало някакви игличка и засядала и ако не се оправи след неговите почуквания да си купя нов клапан и да ми го смени... .Сменихме и филтърчето на този клапан и пак така :
Карах известно време и отново започна да ми забива муцуната и да връща не бензин . Както подам повечко газ на педала да се изтегля например при изпреварване забива муцуната и веднага обръща на бензин.
Замислям се дали е възможно да е от лоша газ... вие какво ще кажете...Последно напълних бутилката на Лукойл.., но като се замисля много пъти съм зареждал от там и до сега не съм имал проблеми, но знаее ли човек Винаги има първи път....
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
На мен спря да ми прехвърля като започна да ми сълзи радиатора и впоелседстив го смених и се оправи.
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
Night_Wolf написа:На мен спря да ми прехвърля като започна да ми сълзи радиатора и впоелседстив го смених и се оправи.
какво е общото с радиатора ? колега ти ли си го открил или някой майстор ти е казал ? Между другото и моят сълзи ... по-точно ми сълзи пластмасовото казанче захванато до радиатора , но това е така от доста отдавна и не ми е правила газовата тези симптоми ??
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем..НЕ превключва на газ-ключ
Колеги здравейте отново..
Мисля, че за сега проблема се реши. Оказа се неработещ газовият клапан. Смених го и за сега е ОК..
Благодаря на всички за мненията.
Модераторите могат да слагат ключ
Мисля, че за сега проблема се реши. Оказа се неработещ газовият клапан. Смених го и за сега е ОК..
Благодаря на всички за мненията.
Модераторите могат да слагат ключ
13 мнения
• Страница 1 от 1