"Нещо свързано с турбото" - странно обяснение ..

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е46 318Ci

"Нещо свързано с турбото" - странно обяснение ..

Мнение от kpacKoOo » 11 Апр 2015, 23:30

Здравейте колеги
Днес бях в сервиз за смяна на ролките и съвсем случайно попитах човека какво е това /на снимката/ и отговора беше такъв /заглавието/.
Да спомена колата е n42b20 сток. Не съм много наясно затова ме интересува каква функция изпълнява, при някакви определени обороти ли се включва и т.н /при мен поне аз така си мисля не работи/.
Единственото което разбрах е че имало голямо значение за вървежа на колата :dunno:

IMG_20150411_152942.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Re: "Нещо свързано с турбото" - странно обяснение ..

Мнение от k-hristov » 12 Апр 2015, 0:52

Тоя майстор където си ходил при него, го дай под съд, за невъзможност за изпълнение на служебните задължения.Отговорите са :
1.Колата няма турбо.
2.Това е помпа за свеж въздух (secondary air injection pump), и работи след като запалиш студен двигателят, до достигане на определена температура.
3.Колата НЯМА турбо.
4.Колата ти да няма турбо кит случайно?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 12 Апр 2015, 0:58

kpacKoOo написа:Здравейте колеги
Днес бях в сервиз за смяна на ролките и съвсем случайно попитах човека какво е това /на снимката/ и отговора беше такъв /заглавието/.
Да спомена колата е n42b20 сток. Не съм много наясно затова ме интересува каква функция изпълнява, при някакви определени обороти ли се включва и т.н /при мен поне аз така си мисля не работи/.
Единственото което разбрах е че имало голямо значение за вървежа на колата :dunno:

IMG_20150411_152942.jpg

n42b20 няма турбо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 12 Апр 2015, 1:18

Това са екологии,служи да вкарва въздух богат на кислород за да достигне катализатора по бързо оптимална температура за да си върши работата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 12 Апр 2015, 8:53

:OT:
На българина му е присъщо да се изказва по всичко, без да е запознат с материята.

Към автора: Колега съветвам те малко от малко да се запознаеш какъв модел двигател имаш и т.н. Няма да се изненадам следващия път въпросния майстор да ти каже, че се налага да рециклираш/ сменяш/ турбината, за която по-горе колегите са отбелязали, че такава при твоя мотор няма.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е46 318Ci

Мнение от kpacKoOo » 12 Апр 2015, 14:21

Колеги не падам от Марс знам че колата НЯМА турбо затова написах че колата е "сток" /заводско без никакви доработки/ просто отговора на майстора ме изненада и си замълчах. Реших да попитам по запознатите тук във форума.

k-hristov написа:2.Това е помпа за свеж въздух (secondary air injection pump), и работи след като запалиш студен двигателят, до достигане на определена температура.

След като това е някакъв вид помпа това нещо трябва ли да бучи, бръмчи или нещо от сорта, защото при мен явно не работи както трябва :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 12 Апр 2015, 18:37

kpacKoOo написа:Колеги не падам от Марс знам че колата НЯМА турбо затова написах че колата е "сток" /заводско без никакви доработки/ просто отговора на майстора ме изненада и си замълчах. Реших да попитам по запознатите тук във форума.

k-hristov написа:2.Това е помпа за свеж въздух (secondary air injection pump), и работи след като запалиш студен двигателят, до достигане на определена температура.

След като това е някакъв вид помпа това нещо трябва ли да бучи, бръмчи или нещо от сорта, защото при мен явно не работи както трябва :dunno:

Да, бучи и свири като работи, зависи в какво състояние е.Ако спре да работи или я изхвърляш, или сменяваш с втора употреба.

Назад към E46