Смяна на семеринг на диференциал

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: 5-Serie GT

Смяна на семеринг на диференциал

Мнение от bо666 » 12 Апр 2015, 16:27

Привет :) търся колега, който може да смени семеринг на диференциала на моята E46. Лекобтече от едната страна. Птоблема е там, че миналата година праеих същото упражнение и след това смених диференциал. Купих оригинален семеринг, майстова го монтира пред мен, но тогава не бях чел как се прави това, а явно и той не знае. Знам, че трябва да се маркира точно как е изваден фланеца от дифа и след обратния монтаж в пиниона да се спази напълно точно мястото му силата на затягане (която не намерих каква трябва да бъде). В противен случай, дигеренциала се поврежда необратимо, както стана и при мен тогава.
Моля някой, който е наистина запознат с това и може да го смени, да пише. Семеринга не е скъп, но при неправилно поставяне на фланеца в пиниона ще се купува нов диференциал, а това е ходене по мъките. От личен опит ви го споделям ;)
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Смяна на семеринг на диференциал

Мнение от red_bull92 » 12 Апр 2015, 17:50

Колега, гледах едно предаване по телевизията и точно това правиха и най-лесния начин е да бележиш двете части и да преброиш колко оборота си направил при развиването и после правиш същото при навиването :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: 5-Serie GT

Re: Смяна на семеринг на диференциал

Мнение от bо666 » 12 Апр 2015, 18:16

Лошото е, че нямам къде да го направя сам :( За това трябва да се занимавам с майстор и да се надявам да знае какво прави :) Инаще и аз гледах и попрочетох доста за това как стават работите и не е кой знае колко трудно, стига да имаш място за работа, инструменти, време и да изпълняваш всичко стриктно както го пише в нета :)
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек

Назад към E46