e46 330i нужда от съвети
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
Re: e46 330i нужда от съвети
От както карам моята 330i ми направи впечатление че не уважава много много ниските обороти.Доста често се получава едно като придърпване при потегляне на 1-ва. Пробвал съм да задържа около 1000-1200 оборота на свободен ход, но не иска оборотите падат или по точно казано играят нагоре надолу от което предполагам се получава това придърпване. На малко по високи обороти (над 1500), няма проблем колата ги държи без да играят.Въпроса ми е това типично ли е за големите мотори или аз имам някакъв проблем и ако имам къде всъщност се намира?

Не знам дали е типично ама и на мен ми го правеше (много нервна в ниските
). След махането на колекторите с катализатори и може би посвикването ми с нея, вече не го усещам много това 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
Някой друг да има мнение или решение на проблема?Не мисля че е нормално да давам толкова много газ на ниските предавките само и само за да не ми предърпва?

- donev_90
- Потребител
-
- Кара: 330i
- Мечтае да кара: нещо с "///M" на багажника и около 320 магарета!
- Детайли за колата: Мноу Бърза ₪₹¤© с бели джанти О.о
g0dkratos написа:Някой друг да има мнение или решение на проблема?Не мисля че е нормално да давам толкова много газ на ниските предавките само и само за да не ми предърпва?![]()
Моята я карам до 2500 оборота градско, не придърпва.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА!
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
g0dkratos написа:Някой друг да има мнение или решение на проблема?Не мисля че е нормално да давам толкова много газ на ниските предавките само и само за да не ми предърпва?![]()
Колега, не мисля че подобно поведение е нормално - моята си я карам на ниски и високи обороти и не придърпва. Причините може да са много. Направи една диагностика.
- rap17ka7a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E93 335i
- Детайли за колата: Downpipes, DCI, charge pipe+Tail BOV, JB4+BEF
Wierdo написа:g0dkratos написа:Някой друг да има мнение или решение на проблема?Не мисля че е нормално да давам толкова много газ на ниските предавките само и само за да не ми предърпва?![]()
Колега, не мисля че подобно поведение е нормално - моята си я карам на ниски и високи обороти и не придърпва. Причините може да са много. Направи една диагностика.
Е при мен придърпва по незнайни причини. Правил съм диагностика със живи данни и всичко изглежда абсолютно нормално с изключение на едната бобина, която беше леко извън границите, но 100% не е от нея. Никой ли не е имал подобен проблем, който да е разрешил?

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
rap17ka7a написа:Wierdo написа:g0dkratos написа:Някой друг да има мнение или решение на проблема?Не мисля че е нормално да давам толкова много газ на ниските предавките само и само за да не ми предърпва?![]()
Е при мен придърпва по незнайни причини. Правил съм диагностика със живи данни и всичко изглежда абсолютно нормално с изключение на едната бобина, която беше леко извън границите, но 100% не е от нея. Никой ли не е имал подобен проблем, който да е разрешил?
А защо да не е от нея? Гледал ли си дали ти дърпа въздух от някъде? Свещите как са? Горивния филтър?
- rap17ka7a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E93 335i
- Детайли за колата: Downpipes, DCI, charge pipe+Tail BOV, JB4+BEF
Wierdo написа:rap17ka7a написа:Wierdo написа:g0dkratos написа:Някой друг да има мнение или решение на проблема?Не мисля че е нормално да давам толкова много газ на ниските предавките само и само за да не ми предърпва?![]()
А защо да не е от нея? Гледал ли си дали ти дърпа въздух от някъде? Свещите как са? Горивния филтър?
Свещи и горивен филтър са сменени. Свещите даже са на 1000км. Не е от бобината защото разликите там са пренебрежителни. Тя си работи адекватно. Проблема го има и на бензин и на газ, като на газ се усеща повече затова не е от горивния филтър. Ако реша да карам с малко газ и бавно ускорение на 1-ва почва да придърпва уникално много и да играят оборотите съответно. Мислех да не е някой вакуум нещо защото след като изчистих въздушния ми се стори че понамаля придърпването за известно време... или просто така ми се е сторило. Ако са вакуумите къде да ги търся и колко са на брой?
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
Наскоро ми падна накрайника на гърнето и забелязах че вътре има някакво капаче.Прилича на клапа която се отваря и затваря.Накрайника е свързан с жило което предполагам отваря и затваря тази клапа.Въпроса ми е това автоматично ли се случва или трябва да има някакъв бутон (не видях вътре да има такъв) и какво се случва когато се затвори и когато се отвори?Повече ръмжи?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако не се лъжа до 2500 оборота трябва да е затворено, за да е по-тиха колата в градски условия 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Това е главно за еко щуротии, какви бученета и какви са тия да е по тиха градско.
И да, за градско и при ниски обороти е зарворена за да си постигне нормире. И съответно отворена при по високи обороти, защото се има предвид, че на високи обороти си с висока скорост, което е нормално ( изключваме рейсинг глупостите и форсирането на място, както и изцеждането на скоростите в града).
А нормите ако не се лъжа се мерят в грам/милиграм на километър, съответно с ниска скорост - по малко км, а с висока скорост - повече км.
И да, за градско и при ниски обороти е зарворена за да си постигне нормире. И съответно отворена при по високи обороти, защото се има предвид, че на високи обороти си с висока скорост, което е нормално ( изключваме рейсинг глупостите и форсирането на място, както и изцеждането на скоростите в града).
А нормите ако не се лъжа се мерят в грам/милиграм на километър, съответно с ниска скорост - по малко км, а с висока скорост - повече км.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
luizov написа:
Колега, извинявай ама малко несерьозно ми звучат всичките тези скъпи ъпдейти за които си писал на фона на масло 10w40. Да не ме разбереш погрешно - не се заяждам, но всяко едно бмв след 98-ма година се кара само със синтетични масла, на този мотор му трябва поне 5W.. , dori 0W.. .
Иначе разхода на масло ти е чуден направо, болшинството м54-ки горят по литър на 1000 км. Аз на твое място веднага бих разкарал това масло.
Иначе за ъпдейтите - най добрия начин за някой кон отгоре е спортни изп. колектори и cold air intake (dinan) и спортни ролки за пистовия ремък (нещо такова http://www.ebay.com/itm/OBX-Power-Pulle ... 58&vxp=mtr), генерацията назад небих я бутал (ще почне много да гърми).
Някой може ли да каже нещо повече за тия спортни ролки? Предполагам, имат по-малко съпротивление и от там идва някой друг кон, както и леко намален разход? Виждам, че стават и за М54 и М52ТУ. Някой да ги е пробвал?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
///M Power написа:Някой може ли да каже нещо повече за тия спортни ролки? Предполагам, имат по-малко съпротивление и от там идва някой друг кон, както и леко намален разход? Виждам, че стават и за М54 и М52ТУ. Някой да ги е пробвал?
тия специално са китайски и резултата ще е много спорен...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
vicho написа:///M Power написа:Някой може ли да каже нещо повече за тия спортни ролки? Предполагам, имат по-малко съпротивление и от там идва някой друг кон, както и леко намален разход? Виждам, че стават и за М54 и М52ТУ. Някой да ги е пробвал?
тия специално са китайски и резултата ще е много спорен...
То може и нещо не китайско

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti