525д не пали
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
525д не пали
Здравейте колеги знам че има много теми по въпроса но или не съм видял или не съм намерил своя проблем така че се извинявам ако има подобна тема.
Проблемът ми е следния.Колата си върви перфекно и няма никакви проблеми. Преди около месец обаче докъто пътува спрях и после не можах да запаля.Колата прихълцва и а да запали и край все едно нещо и спира токовете. Свалях акумулатор отключвах и заклщчвах 100 пъти и изведнъж еврика.Четох за проблема с помпите но тогава в резервоара имах 50л. Днес пак същото се случи само че сега вече колата не пали.Добре че съм си в къщи. Откачах акумулатора над 20 пъти отключване заключване пробвах и със сервизния ключ но ефеткта е нулев. Аз мисля че причината е в имобилайзера но може и да греша. Кажете какво друго спира токовете защото помпата работи но колата само прихълцва и после почва да се мъчи да пали но няма явно ток. Мерси
Проблемът ми е следния.Колата си върви перфекно и няма никакви проблеми. Преди около месец обаче докъто пътува спрях и после не можах да запаля.Колата прихълцва и а да запали и край все едно нещо и спира токовете. Свалях акумулатор отключвах и заклщчвах 100 пъти и изведнъж еврика.Четох за проблема с помпите но тогава в резервоара имах 50л. Днес пак същото се случи само че сега вече колата не пали.Добре че съм си в къщи. Откачах акумулатора над 20 пъти отключване заключване пробвах и със сервизния ключ но ефеткта е нулев. Аз мисля че причината е в имобилайзера но може и да греша. Кажете какво друго спира токовете защото помпата работи но колата само прихълцва и после почва да се мъчи да пали но няма явно ток. Мерси
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Re: 525д не пали
Най - добре е да я закачите за диагностика. Щом имаш литри в резервоара значи не е помпа. Може да е ниско налягане в рейла, може да е датчик на разпределителния вал, може да е помпата под седалката. Откачи изходящия маркуч от филтъра, дай на контакт и виж дали хвърля нафта. Може и филтъра ти да се е задънил.
Мерси колега за помоща ще пробвам това с маркуча. Иначе датчика на рейла е сменен преди 7-8 месеца, горивния филтър и той.
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Аз залагам на помпата под шофьорската седалка имах го същия проблем,но закачи я на диагностика по-добре 

Да колеги така ще стане само да ви кажа че оставих колата с откачен акумулатор и след есин час отидох и го закачих,отключих я с ключа и тя запали. Оставих я да поработи и след това нямаше проблеми. Но определено ще ходи на диагностика. Мерси за помоща
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Студена би трябвало да пали и след 2000-2500 оборота да няма мощност ?
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Ще запали, още 3-4 дена, преди помпата съвсем да умре.
Междувременно не забравяй да изключваш клемата, върши чудесна работа....

Междувременно не забравяй да изключваш клемата, върши чудесна работа....

Здравейте колеги колата си пали и има мощност и след 4000 оборота така че не знам какво да ви кажа.За мен имобилайзера или нещо по токовете ме ебава но диагностиката ще каже.Мерси
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Какво стана с тази кола? Аз залагам на датчика на разпределителния вал.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
9 мнения
• Страница 1 от 1