OBD 2 Bluetooth с преходник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Re: OBD 2 Bluetooth с преходник
Тези у-ва работят само и единствено със стандартизираните OBD2 протоколи(справка wiki) и програми. Протокола, който ползва INPA, не е срад тях, въпреки, че е сходен.
При свързване ELM чипа търси у-во, с което да си комуникира по някой от OBD2 протоколите, ако не намери, прекъсва ввръзката. Общо взето могат да се четат и трият грешки, които светват жълтата лампа за двигателя (check engine). Това са бедна/богата смес, ламбда ссонди и т.н.(справка пак wiki). Идеята на цялат работа е да има един кабел със софт, който да чете/трие основни грешки свързани с горенето на двигателя на всички марки коли, а пък, който иска по задълбочена диагностика, ходи при оторизиран сервиз на съответната марка.
При свързване ELM чипа търси у-во, с което да си комуникира по някой от OBD2 протоколите, ако не намери, прекъсва ввръзката. Общо взето могат да се четат и трият грешки, които светват жълтата лампа за двигателя (check engine). Това са бедна/богата смес, ламбда ссонди и т.н.(справка пак wiki). Идеята на цялат работа е да има един кабел със софт, който да чете/трие основни грешки свързани с горенето на двигателя на всички марки коли, а пък, който иска по задълбочена диагностика, ходи при оторизиран сервиз на съответната марка.
- ceco_brusen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 m52b20
- Мечтае да кара: х5
omegaart написа:totopz написа:Сега пробвахме на колегата на Volvo S60 от 2003 бензин и при него се върза с 2 Android програми.
То и при е39 се връзва без проблем
коя година е колата та се свързва стоя боклук че аз на бмв е39 м52 99г и на омега б 96 немога да го накарам да работи
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
ceco_brusen написа:omegaart написа:totopz написа:Сега пробвахме на колегата на Volvo S60 от 2003 бензин и при него се върза с 2 Android програми.
коя година е колата та се свързва стоя боклук че аз на бмв е39 м52 99г и на омега б 96 немога да го накарам да работи
97
- ceco_brusen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 m52b20
- Мечтае да кара: х5
omegaart написа:ceco_brusen написа:omegaart написа:totopz написа:Сега пробвахме на колегата на Volvo S60 от 2003 бензин и при него се върза с 2 Android програми.
97
при мен не се свързва нито с преход 20 пинов нито на омегата която е с обд2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
ceco_brusen написа:omegaart написа:ceco_brusen написа:omegaart написа:totopz написа:Сега пробвахме на колегата на Volvo S60 от 2003 бензин и при него се върза с 2 Android програми.
97
Да ме беше питал , щях да ти кажа за тоя пустиняк .... аз го имам елм-а (блутут). Ползвам го за други марки автомобили , но за БМВ не е подхдящ ..... в смисъл свързва се с някои модели , но само с разни андроид приложения ,в случаите , които се свързва, можеш само да гледаш/триеш грешки на мотора .....
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
metodi80 написа:ceco_brusen написа:omegaart написа:ceco_brusen написа:omegaart написа:totopz написа:Сега пробвахме на колегата на Volvo S60 от 2003 бензин и при него се върза с 2 Android програми.
97
Да ме беше питал , щях да ти кажа за тоя пустиняк .... аз го имам елм-а (блутут). Ползвам го за други марки автомобили , но за БМВ не е подхдящ ..... в смисъл свързва се с някои модели , но само с разни андроид приложения ,в случаите , които се свързва, можеш само да гледаш/триеш грешки на мотора .....
Е то основната му функционалност е точно това , гледане на стойности (турбо например ) и триене на грешки от ЕКУ-то (само от ЕКУ-то ).
Има много ментета от тия вече и не всички работят , не знам по какво се познават защото съм купувал 3 и 3-те работят на всичко което съм пробвал

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Имам 530д 10.2002г. Мисля да си купувам блутут ЕЛМ 327. Интересува ме ще тръгне ли на моята кола
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
BT9028BA написа:Имам 530д 10.2002г. Мисля да си купувам блутут ЕЛМ 327. Интересува ме ще тръгне ли на моята кола
Ще тръгне, но е много не функционално за всичко и има доста по-добри устройства като варианти за горе -долу същите пари.

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
vlado6669 написа:BT9028BA написа:Имам 530д 10.2002г. Мисля да си купувам блутут ЕЛМ 327. Интересува ме ще тръгне ли на моята кола
Ще тръгне, но е много не функционално за всичко и има доста по-добри устройства като варианти за горе -долу същите пари.
Кажи какво да взема. На мен ми трябва да гледам на телефона данни при каране.
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
vlado6669 написа:BT9028BA написа:Имам 530д 10.2002г. Мисля да си купувам блутут ЕЛМ 327. Интересува ме ще тръгне ли на моята кола
Само за инфо - на 525д 2002 не тръгна. Според мен и на 530д няма да го бъде.
за справка:
http://www.outilsobdfacile.com/vehicle- ... e-obd2/BMW

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2