Теч на антифриз.. Без видими следи!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Теч на антифриз.. Без видими следи!!!
Зравейте колеги, онзи ден след като паркирах колата (след изминати около 40км) ми направи впечетление, че започна да тече антифриз буквално като лейка!! След като вдигнах капака от страната на колекторите всичко беше мокро и капеше на асфалта от няколко места, но не намерих от къде е теча, след около 1 час гледане се обадих на майстора и му обясних за какво става въпрос! Имах съмнения за водна помпа, защото преди това ме беше казал, че е за смяна!! Трябваше да се прибера (пак около 40км), като се прибирах спирах три пъти да гледам нивото и антифриза не беше мръднал от максимума! Закарах колата в сервиза и се оказа, че няма никакви сериозни течове, за да намокри толкова, сълзеше просто от 2-3 места, но нищо сериозно! Все пак сменихме водната помпа, защото имаше луфтове, но от нея не течеше, категорично! Помпата, която сложихме е Dolz с метална турбина! Въпроса ми е от къде изтече толкова антифриз, след като няма течове? Аз предполагам, че е защото бях напълнил казанчето с антифриз ПРИ студен мотор до стрелката на максимума и като е загряла е надула и е изхвърлила излишното! Ако е така, може ли след това да се появи някакъв проблем?!! И ако може да изкажете мнение за помпата!! Моторът е М54В20!!! Благодаря предварително, колеги и весело изкарване на празниците!!!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Теч на антифриз.. Без видими следи!!!
Между радиатора и казанчето за антифриз има едно уплатнение, ако ти го направи пак се оглеждай там..
п.с. Няма такъв мотор, има М52Б20, М52Б20Ту, М54Б22

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
при налягането от системата е достатъчно само да капе някъде и за няколко дни ще загубиш 500 мл. ако караш интензивно.. трудно е да се намери защото съхне веднага от топлината на мотора..
при мен тече над скоростната зад мотора при едно съединение от газта.. така и не го оправиха и само доливам..
при мен тече над скоростната зад мотора при едно съединение от газта.. така и не го оправиха и само доливам..
Bavarcho написа:Между радиатора и казанчето за антифриз има едно уплатнение, ако ти го направи пак се оглеждай там..
Извинявам се М52В20... Объркал съм..
Като почне да тече отнякъде, в купето почва да мирише сладко.
Ако тече някъде отпред, най -често остава по кората. Измий си я хубаво за друг път.
Аз измих двигателя, за да мога да я хвана ако има такива проблеми занапред.
Ако тече някъде отпред, най -често остава по кората. Измий си я хубаво за друг път.
Аз измих двигателя, за да мога да я хвана ако има такива проблеми занапред.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
petiooo написа:Зравейте колеги, онзи ден след като паркирах колата (след изминати около 40км) ми направи впечетление, че започна да тече антифриз буквално като лейка!! След като вдигнах капака от страната на колекторите всичко беше мокро и капеше на асфалта от няколко места, но не намерих от къде е теча, след около 1 час гледане се обадих на майстора и му обясних за какво става въпрос! Имах съмнения за водна помпа, защото преди това ме беше казал, че е за смяна!! Трябваше да се прибера (пак около 40км), като се прибирах спирах три пъти да гледам нивото и антифриза не беше мръднал от максимума! Закарах колата в сервиза и се оказа, че няма никакви сериозни течове, за да намокри толкова, сълзеше просто от 2-3 места, но нищо сериозно! Все пак сменихме водната помпа, защото имаше луфтове, но от нея не течеше, категорично! Помпата, която сложихме е Dolz с метална турбина! Въпроса ми е от къде изтече толкова антифриз, след като няма течове? Аз предполагам, че е защото бях напълнил казанчето с антифриз ПРИ студен мотор до стрелката на максимума и като е загряла е надула и е изхвърлила излишното! Ако е така, може ли след това да се появи някакъв проблем?!! И ако може да изкажете мнение за помпата!! Моторът е М54В20!!! Благодаря предварително, колеги и весело изкарване на празниците!!!
Колега, Dolz не е лоша марка, но аз лично предпочитам HEPU, с турбина от неръждаема стомана- на Dolz съм виждал как изпуска салника след няколко месеца. По отношение на теча- наличието и локализирането му е лесно със съответната апаратура за целта.
Колеги, межи би не съм се изказал правилно! Корите ми бяха чисти, бях ги измил хубаво!! Въпросът ми беше, че всичко ми беше мокро от страната на колекторите все едно бях изсипал една чаша антифриз! След като е закарах в сервиза ми казаха, че няма течове даже ме питаха да не съм се объркал нещо!! Сълзеше само от два тройника и имаше една капчица на корпуса на термостата, но категорично не беше от там!! А единственото логично обяснение за мен е, че и бях сипал антифриз до чертичката на максимума и тя като е загряла го е хвърлила излишното!! За това Ви питам за мнение възможно ли е да го е изхвърлила и може ли да стане нещо след това?!! И защо сега при положение, че няколко пъти до сега е правя на максимум на студен мотор а не го е изхвърляла, сигурен съм че не е, защото корите винаги са ми били като барут сухи!!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Колега, тук са ми проблемите с DOLZ-а... Дано не е такъв тип помпата ти, ясно е че не е същия модел...
8 мнения
• Страница 1 от 1