Разход на нашите автомобили
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
kkrumov написа:JanTonko написа:fl3xuz написа:BMW 320d 150hp Touring ръчка 5 скоростна
Градско: 6.5 с настъпване 7.0
Извънградско: 4.0 (със 100-110) 4.6 (120-130)
Тука ще падна от смях. Я пак си помисли колко е разхода, защото аз съм съгласен да сложа дебела сума и взимаме още няколко свидетели и ти да ми покажеш и двата разхода. Ако не успееш- ставаш пешеходец. Ако успееш- печелиш- 5 цифрена сума. НАВИТ ???
То бива на всеки да му е ''икономична'' колата и същевременно да е ''бегачка'' наказваща Вейрони, ама чак па толкова.
Ще свидетелствам![]()
Колега fl3xuz, как успяваш да докараш такъв разход при положение, че посочения разход от производителя при идеални условия е
Разход на гориво - градско 7.9 л./100 км.
Разход на гориво - извънградско 5.5 л./100 км.
Разход на гориво - комбиниран 7.1 л./100 км.
Много ми е интересно от къде ги взимаш тези данни за разхода, като аз виждам различни от твоите по сайтовете:
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9981
Разход на гориво - извънградско 4.6 л./100 км.
Разход на гориво - комбиниран 5.5 л./100 км.
http://www.ultimatespecs.com/car-specs/ ... -320d.html
Fuel Consumption - MPG - Economy - Efficiency : 4.4L / -L / 7.6L / 5.5L (42 mpg)
на мен пък ми гори колкото съм писал и пак е горе долу като посочените разходи... 13/100 ми гореше старата бракма Голф 3 1.8mi която не щадях.
Освен това не съм казвал, че това BMW е бегачка или е правена да става ламя. Вие ако си човъркате, чиповате и въртите гуми на колите сигурно е нормално да ви горят по 14/100 градско.
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
dpopov написа:моята гори 3л. градско и на извънградско си пълни резервоара с нафта![]()
Колега, много е това 3 л/ 100 км. Моята харчи 2.2 л/ 100 км. в града. А и съм автоматик [WINKING FACE]
Sent from my iPhone using Tapatalk
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
Хахаха колеги уточнявайте за какъв разход говорите, маслото или на горивото хахах

- Ivuchi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 323ci
fl3xuz написа:BMW 320d 150hp Touring ръчка 5 скоростна
Как го засичаш? По бордови компютър или от пълен до пълен резервоар?
- dpopov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E92 335xi
- Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition
kkrumov написа:dpopov написа:моята гори 3л. градско и на извънградско си пълни резервоара с нафта![]()
Колега, много е това 3 л/ 100 км. Моята харчи 2.2 л/ 100 км. в града. А и съм автоматик [WINKING FACE]
Sent from my iPhone using Tapatalk
е много .. аз на всеки светофар вдигам 100 на място и пускам амбриажа ..
Аз честно казано изпивам повече л. вода за 100 км. отколкото на някои колеги им гори колата в дизел/бензин ..
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
- JanTonko
-
-
- Кара: MB S 65 AMG W221; BMW 320d F30
- Мечтае да кара: гравитацията да не влияе върху циците :-)
- Детайли за колата: MB S 65 AMG engine swapped 7G Tronic W221- 742,8 whp, 1200 NM torque electronically reduced; BMW 2012 320d F30 251.6 bhp and 529.3 Nm remap stage 3
Те от такива ниски разходи на гориво В. Златев /ЛукОйл/ ще фалира. Призовавам всеки да ''изреже'' поне по два пъти на ден колата си и да докара поне 6.7 на сто градско и 3.5 извънградско разход, за да може ЛукОйл-а поне разходите за ток да си платят 

MB S 65 AMG 742,8 whp, 1200 NM torque 1/4 mile 10. 133 sec/s. The one and only 1200 NM Mercedes gerabox in Europe for now.
THE BLACK BEAST
THE BLACK BEAST
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
OK, дори да съм в грешка, то пак не виждам, да има разход като твоя- 4 л/ 100 км. И не забравяй, че това са при идеални условия и чисто нова кола, а не става въпрос за кола на 11-12 години и шофиране по републиканската ни пътна мрежа.
Щом си сигурен, че колата ти дава този разход, отговори на предизвикателството на колегата JanTonko
Щом си сигурен, че колата ти дава този разход, отговори на предизвикателството на колегата JanTonko
fl3xuz написа:kkrumov написа:JanTonko написа:fl3xuz написа:BMW 320d 150hp Touring ръчка 5 скоростна
Тука ще падна от смях. Я пак си помисли колко е разхода, защото аз съм съгласен да сложа дебела сума и взимаме още няколко свидетели и ти да ми покажеш и двата разхода. Ако не успееш- ставаш пешеходец. Ако успееш- печелиш- 5 цифрена сума. НАВИТ ???
То бива на всеки да му е ''икономична'' колата и същевременно да е ''бегачка'' наказваща Вейрони, ама чак па толкова.
Ще свидетелствам![]()
Колега fl3xuz, как успяваш да докараш такъв разход при положение, че посочения разход от производителя при идеални условия е
Разход на гориво - извънградско 5.5 л./100 км.
Разход на гориво - комбиниран 7.1 л./100 км.
Много ми е интересно от къде ги взимаш тези данни за разхода, като аз виждам различни от твоите по сайтовете:
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9981
Разход на гориво - извънградско 4.6 л./100 км.
Разход на гориво - комбиниран 5.5 л./100 км.
http://www.ultimatespecs.com/car-specs/ ... -320d.html
Fuel Consumption - MPG - Economy - Efficiency : 4.4L / -L / 7.6L / 5.5L (42 mpg)
на мен пък ми гори колкото съм писал и пак е горе долу като посочените разходи... 13/100 ми гореше старата бракма Голф 3 1.8mi която не щадях.
Освен това не съм казвал, че това BMW е бегачка или е правена да става ламя. Вие ако си човъркате, чиповате и въртите гуми на колите сигурно е нормално да ви горят по 14/100 градско.
Ivuchi написа:fl3xuz написа:BMW 320d 150hp Touring ръчка 5 скоростна
Колата я купихме преди 4-5 дена. Напълнил съм резервоара до горе. По бордови засичам различни отсечки иначе като я настъпвам да ги минавам на змия ми скача до 6.5-7 градско, но при умерено караме ми отчита 5.3-5.6 среден разход. Стрелката е мръднала с два милиметра при изминати около 130 км. Ще видя до първата колко километра съм минал и ще пиша. В петък ще ходя до Стара Загора и ще засека и извънградското на дълъг път.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
fl3xuz написа:Ivuchi написа:fl3xuz написа:BMW 320d 150hp Touring ръчка 5 скоростна
Колата я купихме преди 4-5 дена. Напълнил съм резервоара до горе. По бордови засичам различни отсечки иначе като я настъпвам да ги минавам на змия ми скача до 6.5-7 градско, но при умерено караме ми отчита 5.3-5.6 среден разход. Стрелката е мръднала с два милиметра при изминати около 130 км. Ще видя до първата колко километра съм минал и ще пиша. В петък ще ходя до Стара Загора и ще засека и извънградското на дълъг път.
Колега, много пъти е коментирано из форума - за да засечеш възможно най-точно реалния разход трябва да засичаш само от пълно до пълно по колонка. Тука пак се получават разлики, но приемаме че са пренебрежими. Да, борда в повечето случаи дава разход, много близък до реалния (при мен например по-голяма разлика от 0.5л до сега не е имало), но все пак не е най-меродавното замерване.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
m43tu19 - 6,7/100 бензин извънградско, без пестене и 0-масло.
По колонка и щека.
По колонка и щека.
fl3xuz написа:Ivuchi написа:fl3xuz написа:BMW 320d 150hp Touring ръчка 5 скоростна
Само да те питам, ти на тази отсечка по околовръстното "градско" ли му викаш?
Както са ти казали колегите по-горе, най-вярно се засича само пълно/пълно. Или поне да минеш едни 1000км градко и тогава смятай. Така на чертички не става, всеки път е различно количеството на една и съща чертичка.
- Ivuchi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 323ci
При мен между пълен/пълен и бордовия ми дава литър и нещо разлика!
Или бордовия лъже или Shell наливат по-малко отколкото показва колонката
Предимно градско, автоматик, само аз я карам (стегнато - без да се влача но и без да блъскам кикдаун-а на всеки 300 метра
Или бордовия лъже или Shell наливат по-малко отколкото показва колонката

Предимно градско, автоматик, само аз я карам (стегнато - без да се влача но и без да блъскам кикдаун-а на всеки 300 метра

- guBaHeTo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: BMW M5 или M3
- Детайли за колата: 320d, 6 speed, 2003, 150 P.S.
525d LCI
Не знам, ама тука на някои колеги 2.0 дизел им дава нереално ниски разходи, дори влизам във филма че мойта не е в ред нещо, и веднага при майстора диагностики работи, всичко ОК, почнах да се замислям дали наистина не ни сипват по-малко гориво на колконките, та аз да си мисля че колата ми и има нещо.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
guBaHeTo написа:Не знам, ама тука на някои колеги 2.0 дизел им дава нереално ниски разходи, дори влизам във филма че мойта не е в ред нещо, и веднага при майстора диагностики работи, всичко ОК, почнах да се замислям дали наистина не ни сипват по-малко гориво на колконките, та аз да си мисля че колата ми и има нещо.
Колега, твоята колко дава извън града с нормално каране 90-110 км/ч?
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: E46 320D
2002
предната ми кола беше 320 д фейс автомат и ми даваше извънградско при 120-130 7,2
сега имам същата само,че ръчка с ремап и при същата скорост гори 5,2-5,5-5,8
сега имам същата само,че ръчка с ремап и при същата скорост гори 5,2-5,5-5,8