Дилема газ/бензин

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Дилема газ/бензин

Мнение от acho.rs » 20 Сеп 2014, 17:59

propov написа:
acho.rs написа:Равносметката показва следното - ако имаш възможност ходиш на работа с градски транспорт като в белите страни - наистина никои не те вижда с 15 годишното БМВ и не псуваш по задръствания , но за сметка на това за левче си на работа и обратно . Колата си караш вечер до бара, събота/неделя , извънграда когато и разхода на микрсер и голям шестак е сходен - тва е . Е*ем ти и газта и циганизацията и печките ...

С ЦИТИРАМ"...15 годишното БМВ..." се ходи ЦИТИРАМ "...вечер до бара..."
Колега,първо не разбирам ще се фукаме ли или ще се крием щото БМВ то е дъртичко? :kuku: и кво ще пием на бара?Лимонада,плодови сокове...че уж "няма да пия -с колата съм", ама май да избиеш бензина(3 лв/литър) за пътя :mhihi:
Аз харесвам лафчето
"Не позволявай на колата
да изяжда пържолите на децата"

Под - до бара , разбирам- Вечер (ако си имал възможност да караш), е времето когато няма движение , няма пешеходци и всичко е спокойно. Това е времето когато реално можеш да изпиташ удоволствие от шофирането, ако разбира се избщо си го слагал тва "нещо" в приоритетите за избор на кола, а не само - да и изглежда ново и да му ефтина газчицата . По-горе се каза - има хора които карат за удоволствие , такива които карат за да изкарат пари и... такива които не знаят защо всъщност карат, но искат да е евтино и са особено горди от това .

Аз харесвам лафчето
"Не позволявай на колата
да изяжда пържолите на децата"

- това е добра поговорка, само че ако и се вслушваш в поговорката, изобщо няма да караш кола, защото тя е голям разход и не може да се конкурира с обществения транспорт ! Отделно пък точно БМВ изобщо ама изобщо не е добър вариант за пестене . Наистина оправдано е газ на някой стар 8мак автоматик, което е единствения нормален начин да си позволиш удоволствието от голям атмосферен мотор.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 21 Сеп 2014, 2:07

ares2 написа:Споделям опита си с газ и бмв..
до момента съм слагал на едно от всички.. мотора е М42
равносметка:
3 смени на гърнета, 3000 проблема .. разход доста висок на газ.
като си ударя чертата и си извадя инвестицията по тази газова и по ремонти заради нея по добре да си бях карал на бензин :smoke:

Може и аз да съм в грешка , ама на Е39-та не сложи ли пак газ ? :roll: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 21 Сеп 2014, 16:31

сложих скоро да.. но инжекцион..
за сега е ок но да видим :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 21 Сеп 2014, 21:10

На газ се возите с 50% по евтино.Хубав газов инжекцион и нямате проблеми.Газта нормално преминава на 35 градуса ако термостата е здрав няма никакви проблеми

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е46
Детайли за колата: E46 318i 1999г

Мнение от nasko_hd » 21 Сеп 2014, 21:18

bobreti написа:На газ се возите с 50% по евтино.Хубав газов инжекцион и нямате проблеми.Газта нормално преминава на 35 градуса ако термостата е здрав няма никакви проблеми

И моята е настроена на толкова но сега ще я карам да ги вдигнат на 50 за по-добра работа на испарителя в минусовите температури.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 21 Сеп 2014, 21:31

nasko_hd написа:
bobreti написа:На газ се возите с 50% по евтино.Хубав газов инжекцион и нямате проблеми.Газта нормално преминава на 35 градуса ако термостата е здрав няма никакви проблеми

И моята е настроена на толкова но сега ще я карам да ги вдигнат на 50 за по-добра работа на испарителя в минусовите температури.

няма смисъл

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nasko_hd » 21 Сеп 2014, 21:40

bobreti написа:
nasko_hd написа:

няма смисъл

Просто еи така за проба ще го направя.Човека пари не ми взима пък и той ми спомена че има вероятност да е по-добре за испарителя на по големи градуси да включва на газ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
Мечтае да кара: M3

Мнение от govedarov » 22 Сеп 2014, 15:45

Някой има ли впечатления от газовия инжекцион Tamona вече двама майстори ми го хвалят много като единия ми е добър приятел и надали ще ме излъже ? Предлага ми го на цена от 1150 лева с включен монтаж , бутилка и всичко останало ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nasko_hd » 22 Сеп 2014, 20:04

govedarov написа:Някой има ли впечатления от газовия инжекцион Tamona вече двама майстори ми го хвалят много като единия ми е добър приятел и надали ще ме излъже ? Предлага ми го на цена от 1150 лева с включен монтаж , бутилка и всичко останало ?

Аз съм с такъв и мои колега е с такъв и няма проблеми за сега маааа много пари ми се гледат.На колегата му го сожиха за 700лв,а аз си купих колатака и вече карам околко 1000км без проблеми

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
Мечтае да кара: M3

Мнение от govedarov » 22 Сеп 2014, 20:22

Не съм специалист но под 1000 лева за 6-так надали мога да сложа а и не е това идеята.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i
Мечтае да кара: BMW M3 CSL

Мнение от g0dkratos » 02 Апр 2015, 11:03

Преди известно време бях писал в темата, че ми е доста смешно да се слага газова спецялно на БМВ.От няколко месеца и аз съм клуба с 330i.Колата много върви и много лапа.Горе долу на месец ми се връзват по 600-620 км. което изразено в пари при сегашните цени на горивата и разход от 12/100 (възможно и да е по малък разхода ми защото основно минавам през околовръстното) ми идва 160 лв.За една година грубо идва към 2000-2100 лв.Почнах да се замислям за слагането на газов инжекцион.Почнах да чета да питам разни приятели за марка,цена,ефект и тн.Като цяло сеспрях на марката Zavoli.Специално за моята кола ми искат 1960 лв. за газов инжекцион с бутилка на мястото на резервната гума и зареждащо устройство до резервоара.При подобен годишен пробег който правя за около 2 години ще си избия газовата уредба, което не ме плаши въобще.Плаши ми само дали като я сложа тая газ, дали няма да се редуцира много мощността.По този въпрос има прекалено много мнения и ми е трудно да отсея кое е най правилното.Пределно ясно ми е че ще има, въпроса е колко и дали си заслужава.Определено когато настъпя педала , усмивката от лицето ми се заформя доста бързо като усетя ускорението което получава.А дали ще е същото и на газ?Имаме и един мерцедес gl500 с газова и там сякаш не усещам разлика в вървенето на газ и бензин.Може и и да има но аз лично не я усещам.Та въпроса ми е някой с двигател м54б30 слагал ли е газова zavoli?Доволен ли е?Каква друга марка със същото качеството бих могъл да сложа освен zavoli?Колко е процентното редуциране на мощността на двигателя след слагането на газ?
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Апр 2015, 14:58

С този грандиозен пробег от 600км на месец е абсурдно да слагаш газ според мен :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 04 Апр 2015, 9:43

Колкото е по-голям и мощен мотора, толкова разликата в мощността като преминеш на газ не се усеща. Виж, ако е 100 коня и като пуснеш климатика на наклона, имаш чувството че си закачил каравана отзад. Обаче колегата Илков над мен е прав, че ако караш по-малко от 10 000 км на година не си заслужава. Особено пък ако колата я караш предимно извънградско, където разхода ти пада на 7/100. Има смисъл единствено ако въртиш много градско, но ако е на кратки разстояния пак няма смисъл, понеже докато влезе в режим си лапа здраво и докато обърне на газ ти я паркираш вече.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 04 Апр 2015, 10:34

g0dkratos написа:zavoli?

- наблюдение от Заволито нямам!
Но защо ще слагаш за 1900 лв. като можеш за 1600-700 да сложиш
Романо с ОБД - 5год. гаранция или 150 000км.
Карах такава 3 години на м52туб28..никакви ядове!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e46-323-2.5CI
Мечтае да кара: E46M3,E92

Мнение от vankodve » 04 Апр 2015, 12:34

g0dkratos написа:Преди известно време бях писал в темата, че ми е доста смешно да се слага газова спецялно на БМВ.От няколко месеца и аз съм клуба с 330i.Колата много върви и много лапа.Горе долу на месец ми се връзват по 600-620 км. което изразено в пари при сегашните цени на горивата и разход от 12/100 (възможно и да е по малък разхода ми защото основно минавам през околовръстното) ми идва 160 лв.За една година грубо идва към 2000-2100 лв.Почнах да се замислям за слагането на газов инжекцион.Почнах да чета да питам разни приятели за марка,цена,ефект и тн.Като цяло сеспрях на марката Zavoli.Специално за моята кола ми искат 1960 лв. за газов инжекцион с бутилка на мястото на резервната гума и зареждащо устройство до резервоара.При подобен годишен пробег който правя за около 2 години ще си избия газовата уредба, което не ме плаши въобще.Плаши ми само дали като я сложа тая газ, дали няма да се редуцира много мощността.По този въпрос има прекалено много мнения и ми е трудно да отсея кое е най правилното.Пределно ясно ми е че ще има, въпроса е колко и дали си заслужава.Определено когато настъпя педала , усмивката от лицето ми се заформя доста бързо като усетя ускорението което получава.А дали ще е същото и на газ?Имаме и един мерцедес gl500 с газова и там сякаш не усещам разлика в вървенето на газ и бензин.Може и и да има но аз лично не я усещам.Та въпроса ми е някой с двигател м54б30 слагал ли е газова zavoli?Доволен ли е?Каква друга марка със същото качеството бих могъл да сложа освен zavoli?Колко е процентното редуциране на мощността на двигателя след слагането на газ?

Здравей колега, както каза колегата в горния пост марките са Романо -OBD ланди ренцо и BRC, аз лично на 2-ра е46-ца карам с Романо и поведението на колата е отлично, проблеми за 4 години с ГИ не съм имал, когато монтажа и ГИ са на ниво проблеми няма да има, казвам го от личен опит и около 60000хил. изминати км. с ГИ -Романо -OBD

ПредишнаСледваща

Назад към E46