Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 330Д
Мечтае да кара: Е92

Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

Мнение от boqn92 » 01 Апр 2015, 23:08

Колеги може ли някой който се занимава с поставяне на ретрофит да ми помогне с монтажа със заплащане.И колко ви излезе цялата работа .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 02 Апр 2015, 11:21

UBAH5 написа:Тук се вижда ламаринката. Ще трябва да я изрежеш от противоположната страна и да завъртиш жълтия винт (който е зад фара, той неутрализира отсичането).

Колега свалих моята лупа ама може ли да обясниш къде трябва се изреже
11118766_1564680367152800_1209098886_n.jpg
и ако говориш за жълтия винт отзад го нямам...
11117525_1564683550485815_1949074842_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Manuel » 02 Апр 2015, 13:05

По този начин ли казваш да се изреже?
11132075_1564704747150362_1991815549_n.jpg

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 02 Апр 2015, 13:11

Значи в позиция 2 на ламаринката, фара е настроен за кола с десен волан. В позиция 1(както е на твоята снимка) се неутрализира отсичането, може и така да караш. За да направиш отсичането за ляв волан трябва да прекопираш огледално отсичането, както е на позиция 2, но при позиция 1, тоест трябва да изрежеш(изпилиш) защрихованото. Дано да ме разбереш :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Manuel » 02 Апр 2015, 13:29

Да разбрах те мерси, а само да попитам фара е преправян и нямам кабел за това под лупата има ли вариант да го модифицирам и да му пусна примерно 12в с ключе или при пускането на дългите и пластинката да се накланя както е направено оригинално?

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 02 Апр 2015, 22:13

Тая пластинка, трябва да е направена за ляв и десен фар, като гледам снимката, трябва да се завърта.
Ако наистина имаш проблем с осветяването на пътя, не е проблема в това, че са от десен волан, най много да пропуснеш някой знак.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 03 Апр 2015, 10:43

И съответно да кьорави цялото движение. :mhihi:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Manuel » 03 Апр 2015, 20:45

Колеги сега някакви идеи за Ксенон лупи за дългите светлини да имате, че смятам да ги правя така.
E46M3.jpg
IMG_3596.JPG

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 15 Апр 2015, 17:44

Колеги оборудвах машината с би-ксенон лупи,обаче нещо не можем да се разберем с електрониката,поръчах 55w баласти(дигитални и тн) като се надявах да не отчита грешка
Ето комплекта който поръчах http://www.aliexpress.com/item-img/Glor ... 84825.html
Обаче като го сложих мигат 2мин. гаснат и ми излиза индикатора за изгоряла крушка.Ходих в един сервиз да ми прекодират лайт-модула ама не можаха нямаха програмата.
Едно от момчетата изкара една крушка с кабели и я върза към късите заедно с ксенона,след като ксенона изгасна халогенната още светеше и ми каза че баластите не били хубави.
Изкара два баласта от онези най-старите големите,върза ги на мястото на мойте и светнаха не мигат не гаснат няма грешка няма проблем вече една седмица.
Иска ми се обаче да си сложа 55 ватовите с прекодиране на модула дали ще се оправят или наистина пак няма да се разбират с колата,и другия проблем е че като вържа дългите към лупата понеже имам включени дневни светлини към тях се чува някакво бучене май от баласта това как се лекува?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 15 Апр 2015, 18:36

Manuel написа:...

чудесна идея :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 15 Апр 2015, 22:35

Прекодирай лайт модула все едно си с ксенон, и ще светят както трябва:roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 15 Апр 2015, 23:00

Да колега теб и на ЛС та занимавах и пак са набутах с още едни баласти ама колата ми трябваше вечерта и за тва ги взех,залъгалки им слагах пак същата работа.
Тоя път ще го прекодирам да не са занимавам с глупости повече,само с тея дневни на дългите не знам кво ще става като дам на контакт без да пускам фар тоя баласт бучи като ярномелка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка

Мнение от nazis » 19 Апр 2015, 1:10

bullet83m написа:Колеги оборудвах машината с би-ксенон лупи,обаче нещо не можем да се разберем с електрониката,поръчах 55w баласти(дигитални и тн) като се надявах да не отчита грешка
Ето комплекта който поръчах http://www.aliexpress.com/item-img/Glor ... 84825.html
Обаче като го сложих мигат 2мин. гаснат и ми излиза индикатора за изгоряла крушка.Ходих в един сервиз да ми прекодират лайт-модула ама не можаха нямаха програмата.
Едно от момчетата изкара една крушка с кабели и я върза към късите заедно с ксенона,след като ксенона изгасна халогенната още светеше и ми каза че баластите не били хубави.
Изкара два баласта от онези най-старите големите,върза ги на мястото на мойте и светнаха не мигат не гаснат няма грешка няма проблем вече една седмица.
Иска ми се обаче да си сложа 55 ватовите с прекодиране на модула дали ще се оправят или наистина пак няма да се разбират с колата,и другия проблем е че като вържа дългите към лупата понеже имам включени дневни светлини към тях се чува някакво бучене май от баласта това как се лекува?

има едни залъгалки за ксенона и няма ти мига като го включиш - 10лв са има ги в ксенон бг
И при мен един тъпак прави опити да прекодира ама нищо не стана
Голямата цица разсейва добрият ебач !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 19 Апр 2015, 1:37

nazis написа:
bullet83m написа:Колеги оборудвах машината с би-ксенон лупи,обаче нещо не можем да се разберем с електрониката,поръчах 55w баласти(дигитални и тн) като се надявах да не отчита грешка

има едни залъгалки за ксенона и няма ти мига като го включиш - 10лв са има ги в ксенон бг
И при мен един тъпак прави опити да прекодира ама нищо не стана

не си попаднал на правилния човек иначе това се лекува с прекодиране.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 330Д
Мечтае да кара: Е92

Мнение от boqn92 » 21 Апр 2015, 10:43

Колегата Oci ми прекодира лайт модула и всичко заспа. :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към E46