Стрелката за температура странно поведение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- ilianmarinoff
- Потребител
-
Стрелката за температура странно поведение
Здравейте, бумера е Е46 2000 г. 1,9 бензин 318i
Миналата седмица имах проблем с парното, беше блокирала едната клапа а също се наложи и да сменя радиатора...тъй като бил тръгнал...така поне казаха майсторите. След поправка на клапата за въздухоотвода и смяна на радиатора....имам следния проблем, незнам дали това е проблем. Стрелката за температура на двигателя странно се движи....например когато карам извънградско стрелката се наклонява наляво т.е. отива към синята зона.....кагато съм в града се изправя стигайки до средата...успокоява ме това, че поне не преминава средното положение и не отива към червената зона.....до преди смяната на радиатора тази стрелка немърдаше, независимо дали е студ и пек, дали катеря прохода Шипка или съм на равен участък. Възможно ли е да е от новото радиаторче или термостата да се е прецакал ????БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Миналата седмица имах проблем с парното, беше блокирала едната клапа а също се наложи и да сменя радиатора...тъй като бил тръгнал...така поне казаха майсторите. След поправка на клапата за въздухоотвода и смяна на радиатора....имам следния проблем, незнам дали това е проблем. Стрелката за температура на двигателя странно се движи....например когато карам извънградско стрелката се наклонява наляво т.е. отива към синята зона.....кагато съм в града се изправя стигайки до средата...успокоява ме това, че поне не преминава средното положение и не отива към червената зона.....до преди смяната на радиатора тази стрелка немърдаше, независимо дали е студ и пек, дали катеря прохода Шипка или съм на равен участък. Възможно ли е да е от новото радиаторче или термостата да се е прецакал ????БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
- dpopov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E92 335xi
- Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition
Re: Стрелката за температура странно поведение
Колега, на мен ми намирисва на термостат.. Аз скоро сменях моя .. Сиг и на твоя му е дошло времето .. (нз 1 термостат ли е или са 2)
Все пак не съм майстор и не ангажирам никой с мнението си
Все пак не съм майстор и не ангажирам никой с мнението си
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
- ilianmarinoff
- Потребител
-
Благодаря колеги!...но как може да се прецака термостата след смяна на радиатора и поправката на блокиралата клапа на въздохоотвода...преди да разфасоват цялото табло за да стигнат до там....термостата си бе наред......стрелката заковаваше на средното положение и нямаше мърдане.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
ilianmarinoff написа:Благодаря колеги!...но как може да се прецака термостата след смяна на радиатора и поправката на блокиралата клапа на въздохоотвода...преди да разфасоват цялото табло за да стигнат до там....термостата си бе наред......стрелката заковаваше на средното положение и нямаше мърдане.
малкият термостат
- ilianmarinoff
- Потребител
-
hacker4eto1 написа:ilianmarinoff написа:Благодаря колеги!...но как може да се прецака термостата след смяна на радиатора и поправката на блокиралата клапа на въздохоотвода...преди да разфасоват цялото табло за да стигнат до там....термостата си бе наред......стрелката заковаваше на средното положение и нямаше мърдане.
малкият термостат
уффф...до него пак ли се стига разфасовайки таблото

- dpopov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E92 335xi
- Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition
ilianmarinoff написа:hacker4eto1 написа:ilianmarinoff написа:Благодаря колеги!...но как може да се прецака термостата след смяна на радиатора и поправката на блокиралата клапа на въздохоотвода...преди да разфасоват цялото табло за да стигнат до там....термостата си бе наред......стрелката заковаваше на средното положение и нямаше мърдане.
малкият термостат
уффф...до него пак ли се стига разфасовайки таблото
мисля, че се стига през отделението за двигателя :Д
чувал съм (при дизел) , че ако замине единия термостат .. задължително се сменят 2та .. сега нз дали има разлика за дизел/бензин
проучи ситуацията, колега .. да не сменяш термостати през 1 месец ..
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Малкият термостат не е малък, а е един.
Вземи си или оригинален или на Behr.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
И аз си мисля, че е термостат. Определено си търси качествен. Тампературата трябва да ти стои на средата и отделно от това виж да ти е хубаво обезвъздушен радиатора, защото влече големи кахъри.
Точно така, термостата на този двигател е един (показали са ти го колегите по-горе) и си смени целия заедно с уплътненията. И не е задължително като са ти правили парното и да са е прецакал тогава термостата. Просто съвпадение или да се е прецакал преди това но поради проблема с радиаторчето на парното да не е дал ясен признак за проблем. И сега когато са оправили системата да си е показал че и той е заминал.
- ilianmarinoff
- Потребител
-
Колеги много съм благодарен за полезното инфо......даже малко се успокоих!!!Тези дни първо ще пробвам да обезвъздуша системата тъй като може предполагам при ремонта на радиатора се е наложило да се изгуби известно количество охл. течност. Ако това не отстрани проблема ще предприема смяна.
Още веднъж благодаря,
Поздрави и леко безаварийно каране!!!!!
За резултатите ще пиша тук.
Още веднъж благодаря,
Поздрави и леко безаварийно каране!!!!!
За резултатите ще пиша тук.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Още колко човека трябва да ти кажат че е термостат... За 30лв се стискате..но като дойде време за продажба,всички коли са перфектни и напьлно обслужени...
- Rezashki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46/330xd
iliew написа:Още колко човека трябва да ти кажат че е термостат... За 30лв се стискате..но като дойде време за продажба,всички коли са перфектни и напьлно обслужени...
Не говоря за конкретният случай, но си прав колега освен, че са перфектни и са със !!!ВСИЧКИ ЕКСТРИ ЗА МОДЕЛА!!!
п.с. признат спам не е спам

13 мнения
• Страница 1 от 1