Права тръба от турбото до бронята?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bell
- Потребител
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: f13
Права тръба от турбото до бронята?
Права тръба от турбото до бронята? Било пълна глупост и съм щял да съсипя турбото. Нямало какво да задържа газовете и от там отивала турбината. Наистина ли е така или дори е по-добре за турбото това? Колата е е39 530д. 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Права тръба от турбото до бронята?
Щом те влече селския Мунинг......... Давай 
Чудесно първо мнение

Чудесно първо мнение

- bell
- Потребител
-
Не бих казал колега,че това е селяния според мен шестака си вади доста приличен звук https://www.youtube.com/watch?v=NiDnGox1ygk 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
bell написа:Права тръба от турбото до бронята? Било пълна глупост и съм щял да съсипя турбото. Нямало какво да задържа газовете и от там отивала турбината. Наистина ли е така или дори е по-добре за турбото това? Колата е е39 530д.
Турбото ще го съсипеш още преди да си направил едно кръгче на колата!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:bell написа:Права тръба от турбото до бронята? Било пълна глупост и съм щял да съсипя турбото. Нямало какво да задържа газовете и от там отивала турбината. Наистина ли е така или дори е по-добре за турбото това? Колата е е39 530д.
Айде бе аз съм с права тръба от турбото на 76мм и едно мизерно крайно гърне минал съм 5000км засега и турбото си работи

- bell
- Потребител
-
Така познавам хора с 525тдс които карат така но тяхната турбина не е с променлива геометрия. Те лично нямат проблеми надявам се и за променливата геометрия да е така 

- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
525 М57 с права тръба и само едно крайно гърне, така купих колата преди две години и за сега 20 000 км нямам видими проблеми!
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
netmurder написа:bell написа:Права тръба от турбото до бронята? Било пълна глупост и съм щял да съсипя турбото. Нямало какво да задържа газовете и от там отивала турбината. Наистина ли е така или дори е по-добре за турбото това? Колата е е39 530д.
Вече близо 2г.си я карам с права генерация и всичко си е перфектно даже повече от перфектно а за гласа да не говорим страшен е
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Селски тунинг, щял да съсипе турбото.......... Глупости, на 530д на мой роднина е така вече няколко години и към 50к навъртя и си е пушка, звука лично според мен е много приятен.
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Аз преди няколко месеца бях в този "филм". Махнах крайното гърне и на негово място сложих права тръба.
Звукът беше уникален. Ето клип: https://www.youtube.com/watch?v=lQFVaNBuEXg (Не знам защо е39-ката от клипа по-горе звучи като чайник... )
Това беше позитивното... Негативите, които ме накараха да махна гърнето, са:
- отвратително бучене при извънградско(звукът е един бучащ и монотомен). Разбира се, ако си със стъклопакет това не те бърка...
- някои колеги казват, че колата се отпушва, но за мен лично усещането беше, че колата не върви толкова добре. Реално колата върви по същия начин.
- разваля се концепцията на тихото и комфортно пътуване в колата
Звукът беше уникален. Ето клип: https://www.youtube.com/watch?v=lQFVaNBuEXg (Не знам защо е39-ката от клипа по-горе звучи като чайник... )
Това беше позитивното... Негативите, които ме накараха да махна гърнето, са:
- отвратително бучене при извънградско(звукът е един бучащ и монотомен). Разбира се, ако си със стъклопакет това не те бърка...
- някои колеги казват, че колата се отпушва, но за мен лично усещането беше, че колата не върви толкова добре. Реално колата върви по същия начин.
- разваля се концепцията на тихото и комфортно пътуване в колата

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
тя реално само от крайното гърне няма как да тръгне ако отпред си с 4 катализатора,иначе и мен това ме спира да не е твърде шумна,много ми харесва звука на правата тръба но нз дали ще мога всеки ден да живея с него така да го кажем
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
320iPower написа:тя реално само от крайното гърне няма как да тръгне ако отпред си с 4 катализатора,иначе и мен това ме спира да не е твърде шумна,много ми харесва звука на правата тръба но нз дали ще мога всеки ден да живея с него така да го кажем
Aми моята кола е май с по-рядка вграждана генерация. Имам голям катализатор до турбото, след това ОЕМ резонатор и крайно гърне

Иначе според мен не го прави, в случай че пътуваш извънградско. Звукът от 2000 до 2500 е един бучащо монотонен - бууууууууууууу

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
И аз съм на мнение,че няма проблем да се кара така!Това ми беше първата работа като взех колата 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Това па как ти дойде на акъла да го напишеш

- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Даже на турбото му е по-добре да няма нищо след него,колкото е по-освободена генерацията толкова по-добре за турбото!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2