520 I тресе при работа на място и при подаване на газ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

520 I тресе при работа на място и при подаване на газ

Мнение от AQUILA1001 » 20 Мар 2015, 10:55

Здравейте колеги,

опитах се да намеря някоя тема за въпросния проблем, но в моя случай май е по различно.
Значи от зимата колата започна да тресе и имаше пукане в аспуха при първоначално палене. След две диагностики ме посъветваха да сменя свещите.
Смених свещи, две бубини (втора ръка), масло и филтри и колата, като че ли се оправи за около две седмици, след което същия проблем тресене при работа на място и при пъвоначално подаване на газ.
Имам и ГИ на който разхода се вдигна заначително, като при първоначално палне докато загрее има едно падане на оборотите няколко пъти и след това се връщат в нормална позиция.
На диагностиката след смяна на свещите и всичко останало, уж нямаше проблем но...
Моля за мнение, както и насока за свястна диагностика при колега който си разбера от работата, защото свещите ги смених преди това миналото лято, а явно проблема не е от тях.
:help:
AQUILA1001

Потребител
Аватар

Re: 520 I тресе при работа на място и при подаване на газ

Мнение от Iliani » 20 Мар 2015, 12:46

Здравей,имам подобен проблем .При подаване на газ между 1500-2000 оборота двигатела тресе доста осезаемо . И се започна ходене по "майстори" смених /свещи,дебитомер,маховик/ никаква разлика.
При студено време тресе една идея по малко и може би има по добра динамика,за модела.
Нямам LPG.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 20 Мар 2015, 16:06

Мерете налягане на бензинова помпа + рейка. Това е механика, не излиза на диагностика с комп.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 20 Мар 2015, 18:36

AQUILA1001 написа:Здравейте колеги,

опитах се да намеря някоя тема за въпросния проблем, но в моя случай май е по различно.
Значи от зимата колата започна да тресе и имаше пукане в аспуха при първоначално палене. След две диагностики ме посъветваха да сменя свещите.
Смених свещи, две бубини (втора ръка), масло и филтри и колата, като че ли се оправи за около две седмици, след което същия проблем тресене при работа на място и при пъвоначално подаване на газ.
Имам и ГИ на който разхода се вдигна заначително, като при първоначално палне докато загрее има едно падане на оборотите няколко пъти и след това се връщат в нормална позиция.
На диагностиката след смяна на свещите и всичко останало, уж нямаше проблем но...
Моля за мнение, както и насока за свястна диагностика при колега който си разбера от работата, защото свещите ги смених преди това миналото лято, а явно проблема не е от тях.
:help:

Колега, може да се види кои точно цилиндри са проблемните и след това да се потърси причината- запалване, горивоподаване, компресия, паразитен въздух...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 coupe IS
Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ

Мнение от Dafy » 22 Мар 2015, 1:13

компресия мери... 100% има разлика... ще правиш глава...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AQUILA1001 » 22 Мар 2015, 14:23

Другaтa седмицa съм нa мaйстор, интересно е че зa момент се опрaви след смянaтa ... Също е интетесно, че им a. моменти когaто колaтa рaботи добре. Нa гaз рaботи достa добре...
AQUILA1001

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i - e39
Детайли за колата: Engine M54
Displacement 2.20
Power 125

Мнение от freestyler86 » 27 Мар 2015, 15:38

Здравейте,

Същите симптоми...

При мен проблема се оказа в компютъра. Отвориха го и едната букса цялата беше клеясала и даваше проблем (в кутията на компютъра на дъното имаше малко вода :( ) в 3ти цилиндър, постоянно пръскаше гориво. Почистиха го изкара ме известно време и сега пак съшият проблем. Този път състоянието на буксата е още по окаяно.

Това беше при мен. Провери си компютъра за всеки случай!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AQUILA1001 » 28 Мар 2015, 21:40

Ок, нaдявaм се скоро дa решa проблемa
AQUILA1001

Назад към E39