Червена лампа за масло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Червена лампа за масло

Мнение от Silverlight » 25 Мар 2015, 20:50

Здравейте колеги, преди да направя големия ремонт с коляновия вал баща ми смени маслото и май е повредил датчика и то почна да светва жълто. После говоря за след ремонта пак му сменихме маслото с един приятел и до тука добре, оня ден ходих на гости и нали ходихме в някакво забутано село с много развалени пътища минах през едни дупки и след като минах почна да ми светва постоянно червеното. За да съм спокоен му погледнах маслото и си имаше така карах около 60км с светеща лампа после пак запалих угасна лампата и след няколко минути пак светна. Та въпроса ми е от какво може да е ? И да добавя нямам кори отдолу под колата...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Червена лампа за масло

Мнение от Bavarcho » 25 Мар 2015, 21:13

Има два датчика за маслото, единия е долу в картера и мери новото на маслото ("отговаря за жълтата лампа"), а другия седи на конзолата на масления филтър и мери налягането на маслото ("отговаря за червената лампа")!
От тук знаеш че проблема дато си имал с жълтата лампа е от датчика в картера, което няма нищо общо с другия датчик и налягането на маслото. Датчика за налягане на маслото е с едни кабел..
Какъв е бил този ремонт със смяна на коляновия вал? Каква е била причината?
Замерете налягането на маслото с уред!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 25 Мар 2015, 22:43

Коляновият ми вал беше счупен сменихме бутала и биели, но това мисля, че няма нищо общо с червената лампа за маслото. Когато сменяхме маслото сменихме и масления филтър разбира се и така го карах 1-2 дена без проблеми и като минах от големите дупки почна да светва. С какво се измерва налягането на маслото и пречи ли това по някакъв начин на двигателя ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i

Мнение от sarbinoff » 26 Мар 2015, 0:56

Пречи ако нямаш налягане нямаш двигател
Изображение
Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 26 Мар 2015, 10:00

Налягане на маслото се измерва с http://www.zimber.bg/cat-avto-instrumen ... kutii.html
А нямаш ли налягане на маслото след малко повече километри тоя мотор го хвърляш и взимаш друг. Изобщо не си прави експерименти да караш така със светеща лампа за налягане на маслото, преди да се го премерил какво му е налягането и в граници ли е.
След смяната на коляновия вал може да се появи проблем - да се объркали мястото на петите на вала или да сте объркали нещо с монтажа на лагерите. Миналата седмица имах точно проблем с лампата за маслото и то след пълен ремонт да мотор (ауди 1.8т на което бяха сменили лагери основни, биелни, сегменти, чисто нова маслена помпа) лампата светеше когато си поиска, оказа се че при монтажа на основните лагери бяха объркали мястото да един от тях (при ауди 1.8т има един по различен който се слага най-отзад на мотора, те го бяха сложили най-отпред където е високото налягане за турбото) сглобихме го както трябва и се оправи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 26 Мар 2015, 11:43

След смяната на коляновият вал не светеше червено след смяната почна пак не светеше светна чак, когато минах от онези дупки и така. Може ли при смяната да сме повредили датчика по някакъв начин ? Това с налягането не знам, кой може да ми го премери, защото в Разград аз до колкото знам няма такива майстори всички експериментират върху колата...

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 26 Мар 2015, 19:24

Както ти писах горе датчика за налягане се намира на конзолата на масления филтър. Няма общо с това дето сте разглобвявали за коляновия вал. Надали има и връзка и с това че си минал през дупки, още по-малко да се е намокрил понеже седи достта високо.
Може и датчика да се е повредил, но пак задължително премерете налягане на маслото.
Може ли в Разград толкова да няма майстори, преди няколко месеца продадох една кола на главния прокурор при вас в Разград (забравих му името) и се обажда преди десетина дена да пита за накви работи как се сменяли, вика тука няма много майстори :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 26 Мар 2015, 20:42

Наистина няма майстори в тоя град... Аз като дадох моя да му сменят коляновия вал бяха объркали някакви букси за егр и охлаждащата перка и колата стана много мудна и така после го оправиха след многото разправии. Ще се обадя на един приятел да питам дали баща му има такъв инструмент нали има гараж и ремонтира коли вече освен на него нямам доверие на никой в този град.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 27 Мар 2015, 8:46

Хвърли едно око тук когато съм мерил налягането на маслената помпа.. Това трябва да го направиш и ти както ти казват колегите датчиците за тая лампа са 2 за ниво и налягане. Червената лампа е проблем. МЕРИ :yes:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=371099&start=15
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Назад към E46