смяна гарнитури на всмукателният колектор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
смяна гарнитури на всмукателният колектор
Колеги виждам, че имам омаслявания на болтовете на някой от цилиндрите около всмукателният колектор както и по сериозно омасляване върху единият цилиндър до дюзите горе. Мисля да взема да ги сменя всичките скоро, та въпроса ми е колеги които са ги сменяли да изкажат мнения какв гарнитури да взема нещо по-специфично. Иначе имам опит с разглабянето на колектора вече сменях сам един но тогава пък нямаше време и не сменихме гарнитурите. И в тая връзка да питам гарнитурата на капака ако реша да сменя трябва ли да се свалят дюзите? Колата е е39 525д М57
И още се присетих когато го сваля по какъв начин да го почистя нещо си мисля с обезмаслител да го напръскам да поседи и после с пароструйка, или няма смисъл да го чистя.
И още се присетих когато го сваля по какъв начин да го почистя нещо си мисля с обезмаслител да го напръскам да поседи и после с пароструйка, или няма смисъл да го чистя.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: смяна гарнитури на всмукателният колектор
В сервиза като дойде някое 525/530д и като е за смяна на свещи, винаги му купуваме г-ри Елринг ! Не съм имал проблеми с тях, но всякакви по-скъпи ще ти свършат работа ...
12 бройки г-ри имаш на колектора !
С тия пароструйки и разни такива - остави таз работа !
Колектора в един леген с топла вода и Меглио колкото може повече !
Закупуваш си една такава четка :

И почваш да прокарваш в колектора ! И така докато постигнеш желаният ефект !
Само откачи датчика за налягане на колектора !
Може и ЕГР-а да го чистиш отделно !
Там за дюзите нямам идея, защото не съм присъствал на смяна на г-ра на капак клапани !
Успех !
12 бройки г-ри имаш на колектора !
С тия пароструйки и разни такива - остави таз работа !
Колектора в един леген с топла вода и Меглио колкото може повече !
Закупуваш си една такава четка :

И почваш да прокарваш в колектора ! И така докато постигнеш желаният ефект !
Само откачи датчика за налягане на колектора !

Може и ЕГР-а да го чистиш отделно !
Там за дюзите нямам идея, защото не съм присъствал на смяна на г-ра на капак клапани !
Успех !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Не са 12,а 13
Също ако не са здрави "тампончетата" през които минават болтовете пак ще тече.Провери ги хубаво да не са били сложени на криво и прещипани.Гарнитурките са ти по около 5-7лв бройката(зависи от отстъпките и марките им) а тампоните ги взех по 11лв/бр (7 бр ако не се лъжа)
Аз колектора и ЕГР-а първо ги киснах с меглио и един обезмаслител TRW,после на пароструйка.След това при един познат гумаджия го подсуших с въздух.
За гарнитурата на капака не е нужно да се свалят дюзите.Вземи си гарнитура Елринг за него.Другите може всякакви,ако не ти се дават пари.

Аз колектора и ЕГР-а първо ги киснах с меглио и един обезмаслител TRW,после на пароструйка.След това при един познат гумаджия го подсуших с въздух.
За гарнитурата на капака не е нужно да се свалят дюзите.Вземи си гарнитура Елринг за него.Другите може всякакви,ако не ти се дават пари.
- sash_clev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
- Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D
Задължително ли е смяната на гарнитурите след сваляне на кулектора??
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Да, за да не се налага пак да сваляш кУлектора !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

5 мнения
• Страница 1 от 1