НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 21 Мар 2015, 13:32

Като цяло системата не работи така- днес ще си "стимулирам" имунитета и утре няма да се разболея като вляза в контакт с болен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Мар 2015, 13:36

Изведнъж всички се разболяха около мен (повечето на антибиотици) и съответно и аз. Искам по-бързо да се "вдигна", че така не мога да вадя пари със същото темпо :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Мар 2015, 13:45

С антибиотиците най-много още повече да се осерат нещата. А имунната система не работи в краткосрочен план. Няма как да се разболееш да започнеш да я стимулираш и тя да се пребори. Имунитета е един вид батерия. Всичко, което правиш я зарежда или разрежда.

Всяка една храна, която не е естествена и не бъде разпозната го изчерпва и обратното. Включително и въпросните зленолистни. Ако са пръскани и торени имунитета се активира за да ги усвоиш все някак си. Т.е. изчерпва се. Ако са чисти си на плюс. Но не става за ден или два.

Антибиотиците могат да убият вируса но са пак минус за имунитета и при повторно излагане си много по-уязвим. Отделно, че за да ти се възстанови храносмилателната система от тях ще отнеме месеци или дори години. Вируса мре и от температурата, затова и се покачва. Като я сваляш с лекарства му удължаваш живота.

Като цяло най-добрите средства за борба, когато вече си заразен или изложен са горещ душ и яко люто- чесън, лук, лют пипер и чушки и това е. Щом вируса пукне вече остава задачата на имунитета да се препори с последствията и да се излекуваш. Друго за него няма какво да направиш в такъв къс период.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 21 Мар 2015, 15:13

Аз всякакви зеленолистни много обичам да ям, тъпото е че зимата ги няма, освен магданоза, но той си е подправка. Чувал съм, че е добре да се киснат 1 час във вода и оцет преди да се ядат, ако не си сигурен в произхода им и се опасяваш, че може да са пръскани. Казват, че оцета разтварял отровите. Доколко реално ги разтваря не знам, но нищо не пречи да се прави, поне няма да навреди. Същото се отнася и за всякакви плодове и зеленчуци, които не се белят, примерно ягоди. И за мое учувдване после като се измият с чиста вода не остава от миризмата на оцета.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 21 Мар 2015, 17:02

За кисненето във вода на зеленчуци/плодове съм чувал че и витамините излизат така. "Палео" храненето според мен е достатъчно, няма да живеем с камъните ;) има една тънка линия на вманиачаване която не е добре да се преминава, сякаш изключването на почти всички въглехидрати не е достатъчно :mhihi: и кисело мляко си правя, вече нямам какво да си купя от магазина баси
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Мар 2015, 18:01

Нямам идея за кисненето във вода. Възможно е да помага. Аз лично гледам да се върздържам да ям какъвто и да е бил зеленчук, зарзават или плод купен от магазина. По едно време имах градинка и си ги отглеждах. Сега просто не ям или ям органик. Въпреки че и те са силно компрометирани вече поради стандартите, които използват. Иначе спанак би трябвало да има през цялата по-студена част на годината.

За вманиачаването може и да е така, но глифозатите са доста неприятен продукт с който със сигурност преяждаш ако купуваш промишлено отгледани плодове и зеленчуци. Това, че нещо изглежда, мирише и има вкус на храна не означава, че е такова.

Не знам колко да са важни за имунитета при положение, че аз ги избягвам поради горните причини пък реално дори нямам спомен за последния път, когато съм хващал вирус. Със сигурност не е било през последните 4-5 години и нагоре може би.

Хубавата новина е, че скоро ще поникне копривата и на който му се разхожда е напълно "био" и съвсем безплатна :mhihi: Аз лично планирам да изям както всяка година поне 10 кила.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 21 Мар 2015, 18:11

Тръгна тя :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Мар 2015, 18:13

Тука на високото няма още. Ще взема да ида някъде към Нови Искър пак, че сериозно ми се е дояло.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 22 Мар 2015, 0:28

Сериозна дилема - да ядеш зеленчуци с "бонуси" или да не ядеш никакви зеленчуци, кое би имало по-голяма вреда.. сложен въпрос.
Дядката в украйна цял живот пушеше техните "арда" без филтър, пиеше всеки ден водка, ядеше промишлени количества кисело зеле, пача, пушено свинско, ориз, фасул, боб и на 80 освен че имаше мъжка фигура нямаше никакви болести освен храчене от цигарите и разширени вени. Нали той е бил захранен със съвсем друга храна, но цигарите, водката, както и сладкото + всичките въглехидрати бяха редовни и в големи количества и пак беше здрав. Явно организма захранен с добра храна има силни пречистващи свойства.. въпроса е дали глифозат има доказани силни вреди и дали се абсорбира през храносмилателният тракт и навлиза в тялото или отива в тоалетната..

Спирането не зеленчуците не крие ли доста рискове? Няма ли да доведе до липсата на определени витамини/минерали в тялото и така до проблеми или да отслаби имунната система? Най-хубаво е сам да си го гледаш, но в града няма как.. остава "био", но те по-трудно се намират.. май ще погледна селата наоколо от някви стари хора дето продават на пътя, поне ще е българско.

п.с защо спомена спанак? няма нужда от много пръскане ли? кажи и за други зеленчуци ако знаеш дето не ги тровят много, много :) дано са марули, броколи и зеле че мн ги ям :lol: Иначе имаме едно ранчо към средна планина, там колко "био" боровинки и къпини ям не е истина, най-много баба меца да ги е припикала :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Мар 2015, 0:39

acer написа:Спирането не зеленчуците не крие ли доста рискове? Няма ли да доведе до липсата на определени витамини/минерали в тялото и това да доведе до проблеми или да отслаби имунната система?

По-скоро не. Иначе нямаше да са съществували ескимосите. Или пък и да бяха успяли някак си да просъществуват нямаше да са документирано най-здравата етническа група живяла някога по земята. Ако зависехме от зелените неща, цитрусите, ябълките и квото още там се препоръчва при грип можем да сме абсолютно сигурни, че щяха да растат и да дават плод през зимата и по нашите географски ширини. Няма как природата да е направила такъв голям пропуск.

acer написа:п.с защо спомена спанак? няма нужда от много пръскане ли? кажи и за други зеленчуци ако знаеш дето не ги тровят много, много :) дано са марули, броколи и зеле че мн ги ям :lol:

Спанака го споменах защото стана дума по-назад за него. Иначе го има органик през цялата година. В момента половин кило е към 4лв, не знам много ли е или малко. Марулите са едни от най жадните за тор растения. Много добре им се отразява и за това често имат нитрати в пъти над нормите.

Нитратите са по-малкото зло, ако може да има такова. По-страшното са глифозатите (от пръскането). Вече са навсякъде и в сериозни количества. Включително и водата, защото от толкова години ръсене са проникнали дълбоко в почвата. Има ги в сериозни количества в меда, дори и в сертифицирания "органик". "Био" стандартите също са доста поосвободени от известно време насам. Позволява се обработка с някои конвенционални пестициди на някои култури и получения плод или зеленчук далеч не е "био" вече. Като цяло еб@ха майката на една добра идея още преди да е започнала. Стигна се до там, че в Щатите се обсъждаше дали да се позволи до 5% съдържание на ГМО мляко в това с органик етикет.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 22 Мар 2015, 0:46

Що глифозат :shock: , никой уважаващ себе си зеленчукар у нас не пръска с глифозати -преди по време и след. К'во внасят в нас е друг въпрос, ама на т'ва само монсанто боклуците държат май и то соя и някви от тоя род.
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 22 Мар 2015, 1:00

Тва за органик-а е тъпо.. може се окаже че бабата с масичката на пътя дето продава малки количества е по-органик от тия по био-магазините.
Явно ще се яде спанак, както и копър домашен :lol:

А ядките как са ? пълни са с минерали, витамини и мазнини, май могат да препокрият зеленчуците.. говоря за сурови орехи и бадеми, ако и тях ги тровят не знам... трябва се ходи в наса да си търсим нова планета :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Мар 2015, 1:22

Със зеленчуците или растителни неща, щото зеленчуци е много ограничаващо... по-скоро както ги разбирам аз нещата, е че много трудно в днешно време може да ядеш цяло животно... сега може да има ентусиасти, които го правят, та зеленчуците може да наваксаш неща. А и има разни тъпотии дето ги няма в животинските неща в крайна сметка. Примерно кофеин :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Мар 2015, 12:37

hell's angel написа:Що глифозат :shock: , никой уважаващ себе си зеленчукар у нас не пръска с глифозати -преди по време и след. К'во внасят в нас е друг въпрос, ама на т'ва само монсанто боклуците държат май и то соя и някви от тоя род.

Всички ГМО насаждения са устойчиви на глифозат. За това ги и пръскат на корем. Не се ползва пряко върху зеленчуците, но много производители в Европа си го ползват преди/след за да се отърват от плевели, а той си остава. Имаме си и нашенско производство на Агрофарм освен разните реунд-ъпи тъй че при нас тепърва ще навлиза може би.

Вече са правени изследвания и в Европа глифозат се открива в урината на 44% от населението, а у нас в 10%. В Щатите не съм се интересувал ама сигурно е над 90 :mhihi: Там вече се съдържа и във въздуха :shock: и почти всички изследвани почви.

Зеленчуците сами по себе си са добра храна, но това което е по магазините просто изглежда, мирише и има вкус на зеленчук. Попаднало в тялото обаче не се разпознава като такова. Това е основния проблем.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Мар 2015, 13:32

Ми дай да се тестваме за глифозат :) Къде може да стане тва да видим кво що :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата