e39 OEM усилвател
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alachr1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 530д 2001
e39 OEM усилвател
Колеги имам радио ирис касетка (не е одделно) и дали може да работи с оем усилвател като на снимката http://m.ebay.co.uk/itm/150803173093?_mwBanner=1
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: e39 OEM усилвател
Може, но този усилвател не си струва.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ако ще слагаш оем усилвател се насочи по добре към нещо по качествено
работата си е същатата, а ефекта доста различен
работата си е същатата, а ефекта доста различен
- alachr1
- кандидат ентусиаст
-
искам всичко по колата да е оем....ще го сложам и с колони оем, и надяавам че ще няама да е катастрофално 

- ares2
- старши ентусиаст
-
разбираме те и ние сме фенове на ОЕМ оборудването, но просто предупреждаваме, че този усилвател и като цяло хаи фаи пакета не си заслужава труда и инвестицията. кабелите които трябва да прекараш са същите колкото за едно ДСП и работата не е малко.
комби или седан е колата?
комби или седан е колата?
- alachr1
- кандидат ентусиаст
-
Вече дадох 30е за комплета....колата е седан.....тук в МК много трудно се намира ДСР...вече незнам какво да правам
мерси колеги

- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
И за двата усилвателя инсталацията е една и съща просто при подредбата на кабелите в буксите е разилката. Дори и да сложи този който е взел лесно може да го замени с ДСП. Звукът е доста по добър с десетканалния усилвател а с ДСП още по добър стига да има всички говорители.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
alachr1 написа:Вече дадох 30е за комплета....колата е седан.....тук в МК много трудно се намира ДСР...вече незнам какво да праваммерси колеги
![]()
в МК нали наскоро отвориха представителство на Schmiedmann. те нямат ли оферти?

- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
Аз бях писал в кар аудио раздела, ама никой не ми отговори, та да питам и тук имам целия комплект hi-fi и все се каня да го монтирам, ама не знам от къде минават кабелите. Някой ако знае може ли да помогне? 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Комби или седан? По принцип вървят през средата на купето и се разклоняват към вратите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
Elesar74 написа:Комби или седан? По принцип вървят през средата на купето и се разклоняват към вратите.
Принципно комплекта е от комби и не знам дали има разлика в дължините на кабелите спрямо седана, а за субуфера мисля да взема сигнал преди hi-fi усилвателя и с друг усилвател да захранвам скалъпен от мен субуфер закачен на мястото на стандарния за седаните. Мислих да купувам стандартен за седан, ама го чух в друга кола и не ми хареса какъв звук вади, затова се отказах от тоя вариант.
- ares2
- старши ентусиаст
-
наскоро сложих дсп инсталацията но колата е с навигация
при мен тръгнаха от багажника, там където излиза в купето през ламарината на задната седалка се разделят на син сноп дясно и жълт ляво..
едните си завиват по ръба на седалката под мокета, после при прага на дясната врата тръгват напред през страничните тунели
не се махат седалки и не се пипа нищо..
е ако решите може да си ги махнете.. но няма нужда от тези изгъзици. място има достатъчно.. само се махат прагвете и колонките с средата и при краката на пасажера и шофьора
това ми е втора инсталация от навигация в тази кола и до момента не е имало проблеми с монтажа
дори кабелите до предните врати бяха с по 40-50 см по дълги..
вероятно защото инсталацията беше от комби с ДСП което е по добре явно
на седана е по къса и ако нещо я замотаете в началото може да не стигне и е много тъпо ако стане това
при мен тръгнаха от багажника, там където излиза в купето през ламарината на задната седалка се разделят на син сноп дясно и жълт ляво..
едните си завиват по ръба на седалката под мокета, после при прага на дясната врата тръгват напред през страничните тунели
не се махат седалки и не се пипа нищо..
е ако решите може да си ги махнете.. но няма нужда от тези изгъзици. място има достатъчно.. само се махат прагвете и колонките с средата и при краката на пасажера и шофьора
това ми е втора инсталация от навигация в тази кола и до момента не е имало проблеми с монтажа
дори кабелите до предните врати бяха с по 40-50 см по дълги..
вероятно защото инсталацията беше от комби с ДСП което е по добре явно
на седана е по къса и ако нещо я замотаете в началото може да не стигне и е много тъпо ако стане това
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Слагах инсталация от седан на моето комби, да ви кажа, хич не ви трябва такава разправия, нищо не пасна като хората. Тогава не знаех почти нищо и мислех че няма да има проблем, но се получи точно обратното. Естествено не ми хареса изпълнението и нагаждането и после купих друга инсталация от комби с DSP, NAVI, TV и т.н. Разглобих наново, махнах старата, сложих новата и заспа като у тях си. Ако не сте ентусиасти и не ви се занимава с кабели и инсталации, това е варианта. Иначе може да си преправите всякакви инсталации, кой както иска. Едно време тия кабеляци струваха бая пари(аз от ebay.de я взех), сега са под и над път, аз лично не бих се занимавал с преправяне. Едно нещо знам за кабелите в BMW: няма по-къси и по-дълги кабели, всичко си стига до точното място и нито е късо, нито виси. Ако е обратното, значи има грешка при монтажа или не са точните кабели.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
Elesar74 написа:Слагах инсталация от седан на моето комби, да ви кажа, хич не ви трябва такава разправия, нищо не пасна като хората. Тогава не знаех почти нищо и мислех че няма да има проблем, но се получи точно обратното. Естествено не ми хареса изпълнението и нагаждането и после купих друга инсталация от комби с DSP, NAVI, TV и т.н. Разглобих наново, махнах старата, сложих новата и заспа като у тях си. Ако не сте ентусиасти и не ви се занимава с кабели и инсталации, това е варианта. Иначе може да си преправите всякакви инсталации, кой както иска. Едно време тия кабеляци струваха бая пари(аз от ebay.de я взех), сега са под и над път, аз лично не бих се занимавал с преправяне. Едно нещо знам за кабелите в BMW: няма по-къси и по-дълги кабели, всичко си стига до точното място и нито е късо, нито виси. Ако е обратното, значи има грешка при монтажа или не са точните кабели.
Добре има ли друга разлика освен в субуфера и задните говорители? Всичко друго трябва да plug'n'play, доколкото гледам комплекта.

- ares2
- старши ентусиаст
-
има . в предните врати влизат по още 4 кабела
тогава пищялките няма да идват от онази платчица до говорителя през кондензатор, а ще си се захранят отделно
това важи и за средите които ще трябва да добавиш
тогава пищялките няма да идват от онази платчица до говорителя през кондензатор, а ще си се захранят отделно
това важи и за средите които ще трябва да добавиш
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2