Въпрос относно смяна масло на диферинциал?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 3.0SD

Въпрос относно смяна масло на диферинциал?

Мнение от Dimski » 13 Апр 2012, 23:28

Колеги някои сменял ли е ?на колко хиляди се сменя това чудо?
P.с Весело изкарване на празниците!!!

т-т-т-тузар
Аватар

Re: Въпрос относно смяна масло на диферинциал?

Мнение от GaD » 14 Апр 2012, 21:13

Не се сменя!

Даже на по-новите модели е заварен дифа.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 14 Апр 2012, 21:28

Моето го смених преди седмица, проста и лесна процедура. Винаги е добре да се сменя маслото все пак има триене и температури които намаляват качеството.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 27 Авг 2012, 22:27

тооо...сменянето не е невъзможно, но защо е нужно да се прави, при положение, че производителя не го препоръчва... Сменя се само когато се замърси маслото (ако се наложи да се отвори)... ама ако се стигне до отваряне, то означава, че е имало механичен удар и ли е трошен със зор... Най лесно се троши с различни по размер гуми па може и джантите да са различни - пак се троши. . . :lol: :lol: :lol:

На Е36 ме подведоха че ми е за смяна...На моргата имаха изобилие, че и моргаджията ме изгледа много странно, че търся вообще диференциал...човека каза че това е най-непродаваемата част по моргите и ми говореше че за 100-ина лева мога да го имам с 6 месечна гаранция...(говорим за почти 20 годишен диф)...

Успех на всички!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 LCI
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Estriol blue

Мнение от Meidana » 18 Мар 2015, 12:40

От написаното тук разбирам че БМВ препоръчва да не се сменя. Колеги вие сменяте ли го? Ако да с какво и колко събира?

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 19 Мар 2015, 19:10

аз на Е46 го сменях и да ме питаш защо... и аз не знам ама се бях запалил като теб. И всички ме гледаха доста странно като го купувах маслото и в сервиза дето ми го сменяха....
разлика- нулева
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 19 Мар 2015, 19:49

Всички в Американския форум си го сменят с Royal Purple и са адски доволни, БМВ много неща пишат, че са lifetime, но lifetime е цикъла до следващ модел 8 години, а не доживотно. Аз на моя на петицата го смених на преден и заден - Х драйв, а на тази сам в гажа на крик с трансферна помпа. Не се сменя ама има пробка за смяна и на най-новите модели това, че са заварени е някаква градска легенда.

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 19 Мар 2015, 22:19

Значи като има пробка давай да го сменяме. То може и това че е до живот и не се сменя да градска легенда. Видях също че двигателят ми не е заварен за шасито, да взема да го сменя а?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 19 Мар 2015, 22:53

Нещо май не си схванал много какво съм казал ама айде. Масло вечно няма, има само маркетинг трикове за намаляване на евентуални разходи по обслужване на нови автомобили - тези трикове отпадат в последните модели ама,който се интересува да си го проверява.

БМВ казват - маслото на автоматика не се сменя
ZF - производителите на кутията и на маслото казват, сменя се на 100 000 км.

На кой да повярваш - на този, който е създал продукта или на този, който ти го продутва като вечен

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 19 Мар 2015, 23:31

Taruno написа:Нещо май не си схванал много какво съм казал ама айде. Масло вечно няма, има само маркетинг трикове за намаляване на евентуални разходи по обслужване на нови автомобили - тези трикове отпадат в последните модели ама,който се интересува да си го проверява.

БМВ казват - маслото на автоматика не се сменя
ZF - производителите на кутията и на маслото казват, сменя се на 100 000 км.

На кой да повярваш - на този, който е създал продукта или на този, който ти го продутва като вечен

Нали знаеш че не всеки ще те разбере. Една смяна на едно масло може да удължи само живота му, другото си го казал, вечно нещо няма само може да му удължим живота, всеки сам си решава камво да сменя и какво не.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 20 Мар 2015, 16:50

аз знам от опит за БМВ на половин милион километра без да му се сменя маслото на диференциала и ....ооо чудеса, диференциала не е блокирал. Иначе сте прави като сменим маслото удължаваме живота му, и вее вместо 20-30 години ще трае към 50-60 години. Той производителя не казва ама имам колега който си сменя боята на всеки 2 години- факт е че удължава живота.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: както я може.
Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.

Мнение от dxd » 22 Мар 2015, 9:59

katronski_br написа:аз знам от опит за БМВ на половин милион километра без да му се сменя маслото на диференциала и ....ооо чудеса, диференциала не е блокирал. Иначе сте прави като сменим маслото удължаваме живота му, и вее вместо 20-30 години ще трае към 50-60 години. Той производителя не казва ама имам колега който си сменя боята на всеки 2 години- факт е че удължава живота.

И като си сменя боята на две години какво пази,че ми е интересно или си прави кефа приятеля ти:mhihi: :mhihi: На 300к км смених маслото в автомата и в дифа и маслото беше черно вмирисано и прочие,всичко друго върши ама не и да смазва,ама ти си карай с lifetime етикета и не се коси,тя може да изкара и 100години ама не с твоето мислене за обслужване.

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 22 Мар 2015, 22:06

точно това пази моят приятел каквото пази и да сменяш маслото на дифа. Знаеш ли че в лагерите има грес, отварял съм лагер на 10 години и... абе греста си е за сменяне че всико друго прави ама не ида смазва.. Леля Пенка от горният етаж е вдовица и с наследството си взе една Е90, жената е била дскалка по български и не разбира от техника и коли, трябва ли да стане инжинер да разбира че да си сменя маслото на дифа или БМВ правят само коли за ''разбирачи''.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 LCI
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Estriol blue

Мнение от Meidana » 22 Мар 2015, 23:54

Да се върнем на темата - какво масло да слагам и колко литра?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 23 Мар 2015, 7:58

Колега, има много неща по колата, които и да не ги подменяш, няма да се разпадне. Особено в контекста на това, че не ги притежаваме тези коли за целият им живот ами купуваме, продаваме и т.н. Но прави разлика между поддръжка по предписание и безкомпромисна поддръжка. Да - най-вероятно няма да се счупи дифа ако не му се смени маслото, но със сигурност ще му е по-добре с ново масло. Много хора освен потребители са и фенове на автомобилите и поддържат колите си по най-добрия начин. Всеки си решава от кой тип е. Голяма част от хората по форумите са по-скоро от втория, а не "леля Пенка" типаж.

А относно "вечните" консумативи на БМВ - ясно е на всички, кога са въведени и защо са въведени. В момента в който БМВ почна да плаща за тях и станаха "вечни"

ПП: аз не сменям маслото в диференциала

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93