Промяна на визията към М-пакет
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Промяна на визията към М-пакет
Здравейте колеги,
извинявам се, ако това вече е било дискутирано.
Вече от 8 години карам моята перфектна е39-ка и с времето всяка промяна или подобрение което правя, ме кара да си я харесвам още повече.
Имам М-Пакет, но той се простира по всички части без предна и задна броня, изглежда така е можело да бъде поръчано едно време. Реших това лято да си сложа оригинални М Брони, тъй като имам и оригинални М66 джанти 17 цола.
Изходната позиция е:
Фейслифтова е390ка с неудряни предна и задна броня в титан силвър, с парктроник и на двете, халогени и почистване на фаровете, лайсни в цвета на купето.
Искам да сменя двете брони, да си запазя халогените, чистенето на фаровете и парктрониците, както и страничните лайсни с черни, както и да сложа лип-а на багажника.
Въпросът ми е как да подходя? Да обявя бартер или да продавам/купувам отделно? Преди време един колега ми каза, че хората с е39-ки преди фейслифта също искат да си ъпгрейднат броните и лайсните с фейслифтови.
Някой правил ли е такъв тип промяна, за каква сума трябва да се подготвя, като разлика от цената на новите брони минус цената на моите.
Ще се радвам на всякакъв съвет.
Благодаря и извинявайте, ако съм засегнал някаква често обсъждана или злободневна тема.
Поздрави,
Dave
Вече от 8 години карам моята перфектна е39-ка и с времето всяка промяна или подобрение което правя, ме кара да си я харесвам още повече.
Имам М-Пакет, но той се простира по всички части без предна и задна броня, изглежда така е можело да бъде поръчано едно време. Реших това лято да си сложа оригинални М Брони, тъй като имам и оригинални М66 джанти 17 цола.
Изходната позиция е:
Фейслифтова е390ка с неудряни предна и задна броня в титан силвър, с парктроник и на двете, халогени и почистване на фаровете, лайсни в цвета на купето.
Искам да сменя двете брони, да си запазя халогените, чистенето на фаровете и парктрониците, както и страничните лайсни с черни, както и да сложа лип-а на багажника.
Въпросът ми е как да подходя? Да обявя бартер или да продавам/купувам отделно? Преди време един колега ми каза, че хората с е39-ки преди фейслифта също искат да си ъпгрейднат броните и лайсните с фейслифтови.
Някой правил ли е такъв тип промяна, за каква сума трябва да се подготвя, като разлика от цената на новите брони минус цената на моите.
Благодаря и извинявайте, ако съм засегнал някаква често обсъждана или злободневна тема.
Поздрави,
Dave
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Промяна на визията към М-пакет
давай смело , нищо страшно няма 2 брони пълен к-т и едно липче само да са пластмаса ... халогените няма смисъл да ги пазиш , понеже Мковите са различни а ако ти е фейс колата ( предната броня ще е продадеш лесно и бързо ) задната надали толкова , но не е фатално всичко зависи от това какво предпочиташ можеш да намерип ОЕМ брони ( боядисани ) в твоя цвят но ще са доста парички или счупени такива на 20 години лепени 100 пъти за по евтино. може също така и не ОЕМ да намериш нови , но пък там имаш допълнително боя и т.н монтажа най добре сам има доста изписано кое как става нищо сложно не е 

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
DaveMF написа:Здравейте колеги,
Изходната позиция е:
Поздрави,
Dave
Ако си перфекционист, ще те посъветвам да не взимаш новите АБС брони. Да, по-тънко излиза, но не са 1:1 с оригиналните. Най-добрият вариант е да купиш в същия цвят от кола на части. Аз преди така си намерих перфектни М брони за е36-цата. Като гледам цветът на колата ти е масов и едва ли ще е проблем

Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Да не ти чупя ентусязма, но.. първо няма такава кола дето има "Имам М-Пакет, но той се простира по всички части без предна и задна броня", второ освен двете брони ще трябва да посмениш това онова за да стане добре. Като нещата освен броните са - опред: малките подкалници, кора под мотора; отзад - гърнето защото със стандартно накрайника се скира в погледнато отзад седи една дупка в дифузера. Отделно ако ще я правиш тая галимация лайсните са черни, сменяш твойте или ги пръскаш черни. Съветвам те да вземеш оригинални брони, поне предната.

Афтърсток брони са напълно неприемлив вариант за мен, всичко, което влагам е оригинално.
Убедил съм се, че всичко останало е кофти алтернатива.
Дали някой може да ме ориентира какво мога да очаквам за моите брони? Всъщност би била разликата като цяло?
Убедил съм се, че всичко останало е кофти алтернатива.
Дали някой може да ме ориентира какво мога да очаквам за моите брони? Всъщност би била разликата като цяло?
Bavarcho написа:Да не ти чупя ентусязма, но.. първо няма такава кола дето има "Имам М-Пакет, но той се простира по всички части без предна и задна броня", второ освен двете брони ще трябва да посмениш това онова за да стане добре. Като нещата освен броните са - опред: малките подкалници, кора под мотора; отзад - гърнето защото със стандартно накрайника се скира в погледнато отзад седи една дупка в дифузера. Отделно ако ще я правиш тая галимация лайсните са черни, сменяш твойте или ги пръскаш черни. Съветвам те да вземеш оригинални брони, поне предната.
Колата ми има М-волан, М-седалки и М-тех 3 окачване. Просто първоначалните собственици най-вероятно са ги купували като отделни части.
Това реално имам предвид под М-Пакет, защото само броните и лайсните липсват.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
предна броня обурудвана - лайсни, халогени, греда - около 200 лева
задна броня - слаб до никакъв интерес, цена колкото ти дават толкова (нямат разлика с преди и след фейслифта), евентуално щом си с парктроници да продадеш отделно лайсните 30/40 лева
Подкалници за М броня ще е късмет да намериш втора употреба, ако не се намерят нови само оригинал. (има ментета, ама са грозни и не стават). Ако старите ти са здрави и оригинални ще им вземеш по 30-тина лева защото често се чупят и съответно търсят.
Освен това М пакета включва и черни (мат или гланц) лайсни около стъклата, ако сега си с хром.
задна броня - слаб до никакъв интерес, цена колкото ти дават толкова (нямат разлика с преди и след фейслифта), евентуално щом си с парктроници да продадеш отделно лайсните 30/40 лева
Подкалници за М броня ще е късмет да намериш втора употреба, ако не се намерят нови само оригинал. (има ментета, ама са грозни и не стават). Ако старите ти са здрави и оригинални ще им вземеш по 30-тина лева защото често се чупят и съответно търсят.
Освен това М пакета включва и черни (мат или гланц) лайсни около стъклата, ако сега си с хром.

Благодаря за инфото.
А колко горе долу да очаквам като цена за оригинални брони, лайсни и подкалници (без боядисване и подобни)?
Поздрави.
А колко горе долу да очаквам като цена за оригинални брони, лайсни и подкалници (без боядисване и подобни)?
Поздрави.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Около 350 - 400 за предна броня с халогени
Около 350 - 370 за задна броня
Подкалници //М втора употреба не знам как вървят, но нови са 105лв. броя
Като ако имаш късмет взимаш брони в твоя цвят които няма да боядисваш.
Около 350 - 370 за задна броня
Подкалници //М втора употреба не знам как вървят, но нови са 105лв. броя
Като ако имаш късмет взимаш брони в твоя цвят които няма да боядисваш.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Bavarcho написа:Да не ти чупя ентусязма, но.. първо няма такава кола дето има "Имам М-Пакет, но той се простира по всички части без предна и задна броня", второ освен двете брони ще трябва да посмениш това онова за да стане добре. Като нещата освен броните са - опред: малките подкалници, кора под мотора; отзад - гърнето защото със стандартно накрайника се скира в погледнато отзад седи една дупка в дифузера. Отделно ако ще я правиш тая галимация лайсните са черни, сменяш твойте или ги пръскаш черни. Съветвам те да вземеш оригинални брони, поне предната.
Аз направих тази манипулация колата е тъмносив металик боядисах черен мат шагрен лайсните. Предната броня я продадох за 160лв с халогените а задната за 40лв без лайсните. Те още се продават

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Ето за надъхване и от мене малко матерлял 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
kолеги , а за комби задна М броня знаете ли какви пари вървят оригинални втора употреба ? А новите тайвански варианти качествени ли са и има ли ги в бг ?
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2