318 iS на газ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 17 Ное 2006, 18:40

Нещо много злобееш ми се струва :D Яд ли те е,че тук аз и няколко други хора нямаме проблеми и си избиваме кинти така.За мен значение няма кой какво кара,защото все пак преди всичко поставям човека,а не колата...ама като те гледам ти се доказваш като типичните селяни качили се на някакво си БМВ и ни са бараш като лайняна клечка.Определено май колата е нещото което си мислиш,че те прави нещо повече,но интелигентните хората те преценят по драсканиците ти.Отделно се пишеш за голям разбирач,а една кочина като не можеш да накараш да работи на газ говори колко си добър...
Айде успокой се и си карай колата със здраве голям сополанко :mhihi:
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Re: :)

Мнение от Impasse » 17 Ное 2006, 19:08

[quote="zxsport"][/quote]
:mhihi: :mhihi: :mhihi: Тва си е за best of :idea: Поздравления :D
Иначе аз съм за газта,но единствено на карбуратор :!: ;)
One passion,one car,one life...

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 17 Ное 2006, 19:41

PIONEER написа:Нещо много злобееш ми се струва :D Яд ли те е,че тук аз и няколко други хора нямаме проблеми и си избиваме кинти така.За мен значение няма кой какво кара,защото все пак преди всичко поставям човека,а не колата...ама като те гледам ти се доказваш като типичните селяни качили се на някакво си БМВ и ни са бараш като лайняна клечка.Определено май колата е нещото което си мислиш,че те прави нещо повече,но интелигентните хората те преценят по драсканиците ти.Отделно се пишеш за голям разбирач,а една кочина като не можеш да накараш да работи на газ говори колко си добър...
Айде успокой се и си карай колата със здраве голям сополанко :mhihi:

Тебе вече и сополанко немога да те нарека, треа ви напрайме един подфорум ГЗАЧАЙНИЦИ и да те туриме тебе и Вайпъра за модове. Та аз несъм разбирач, аз съм прос бояджия, после, несъм се качил на некво си БМВ, а съм се качил на тва което съм успял да си купя и последно, но не а последно място, тук коментираме газ на БМВ, а не Мохер с губер, ясно ли е :?:

Още повече, мене хората са ме предценили къв съм и що за човек съм. От 5хиляди потребителя, пусни анкета да видим колко ме харесват и колко не. А ако си спомняш за тебе имаше такава анкета и ти точно тогава спря да пишеш, което показва, кой кой е

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Е30-ски

Мнение от Memphys » 17 Ное 2006, 21:35

Вижте ся не съм искал да обиждам никой, но разберете ме ми писна като влизам в темата да видя дали има конкретни отговори то все намирам изрази от типа "Аз си карам на газ, да ги е яд тея дет са на бенз" и т.н. А заглавието не е Газ с/у Бензин
Както и да е, спирам да пиша повече, аз си направих изводи за себе си, чао и без лоши чуства ;)
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 17 Ное 2006, 22:00

Memphys написа:Вижте ся не съм искал да обиждам никой, но разберете ме ми писна като влизам в темата да видя дали има конкретни отговори то все намирам изрази от типа "Аз си карам на газ, да ги е яд тея дет са на бенз" и т.н. А заглавието не е Газ с/у Бензин
Както и да е, спирам да пиша повече, аз си направих изводи за себе си, чао и без лоши чуства ;)

Колега, искренно ти си е извинявам за създадената каша, в която аз съм основно действащо лице, реално погледнато, чак сега ще ти отговоря на всъщност зададения от тебе въпрос, а той е: Кола която е карана на газ не е желателно да купуваш, освен ако колата си върви в момента ПЕРФЕКТНО на бензин и в такъв случай е хубаво да отидеш в сервиз (обикновенно в представителния за марката), колата да се закачи на тестер за да се види дали има натрупани грешки в екуто и дали всичко е наред. Специално за ис-а знам, че е капризен мотор, което означава, че газта би имал сериозни следи оставени. Но мисля, че дори и от спора и от доводите които извадихме всички страни ти сам ще си направиш сметка, какво да си купиш, ако си стабилен финансово едно, а ако не, друго. Извинявам се още веднъж за хаоса ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 17 Ное 2006, 23:29

:mhihi: :mhihi:
браво !!!! хем се забавлявах от сърце хем понаучих някои нови неща, без да :mhihi: се засягаш първото е да не си купувам ситроен :mhihi:
и моята и на жена ми колите са на газ (Яворе, сори ама не е азотна, а икономическа :uups: )и 3 година нямам никакви проблеми, освен с моята в началото, докато свикне с новата храна, малко се дърпаше, ама свикна (малко бабалюги :mhihi: :mhihi: :mhihi: много се смях,)докато не изчистих стъпковото моторче и тва беше.
а сега, де?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Ное 2006, 5:05

и сега върви повече на газ от колкото на бензин нали :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Е30-ски

Мнение от Memphys » 18 Ное 2006, 20:32

sonny написа:Колега, искренно ти си е извинявам за създадената каша, в която аз съм основно действащо лице, реално погледнато, чак сега ще ти отговоря на всъщност зададения от тебе въпрос, а той е: Кола която е карана на газ не е желателно да купуваш, освен ако колата си върви в момента ПЕРФЕКТНО на бензин и в такъв случай е хубаво да отидеш в сервиз (обикновенно в представителния за марката), колата да се закачи на тестер за да се види дали има натрупани грешки в екуто и дали всичко е наред. Специално за ис-а знам, че е капризен мотор, което означава, че газта би имал сериозни следи оставени. Но мисля, че дори и от спора и от доводите които извадихме всички страни ти сам ще си направиш сметка, какво да си купиш, ако си стабилен финансово едно, а ако не, друго. Извинявам се още веднъж за хаоса ;)

Е тва исках да чуя, мерси :D
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Ное 2006, 22:59

[steeN] написа:и сега върви повече на газ от колкото на бензин нали :mhihi:

:mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Putzmeister » 19 Ное 2006, 2:07

Хахаха...ей сега баща ми прочете темата - за инфо - кара Grand Vitara 2.0 HDI - и коментарът му беше -"баси тъпотията!!!" и си излезе....
Просто тоя CommenRail ми къса нервите...някакси не е гот да няма ядове, да си дърпа смело, макар и ударно :) , и да не харчи.
ще е безсмислен щото всички ще караме дизели :mhihi:

True, true...
Дай 102% от себе си! Винаги...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от C82 » 19 Ное 2006, 3:41

Мойта я купих с газ и от начало работеше добре и на двете ... сега ме е яд защо не изхвърлих още тогава бутилката и изпаритела. ако я вземеш да знаеш че ис-а е много капризен мотор и независимо дали е имал гас всичко трябва да е повече от изправно за да осетиш като караш че колата ти е с такъв двигател.
всичко което трябва да се погледне е
1. дюзи
2. дебитомер
3. бенз. помпа
4. съединението м/у дебитомера и колекторите
5. свещи
6. стъпковото моторче за оборотите
7. (дано не ти се налага) кабели м/у 350 и 400 лева са
според мен не трябва да се задълбаваш само в това дали колате е била с газ или не ами доста други неща трябва да гледаш
:idea: надявам се да съм бил полезен

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 19 Ное 2006, 11:30

Питайте BMWIKTOR за неговата ис-ка като я взе кво беше,не беше помирисвала бензин две години ;) Веднага изхвърли газовата и за да заработи на бензин смени:

Резервоар
Бензинова помпа
Дюзи
Дебитомер
Маншон
Филтърна кутия
Свещи
Кабели
Стъпково моторче

Може и да пропускам нещо ама той най-добре си знае :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 19 Ное 2006, 11:45

Този спор, който сте подхванали скоро край няма да има. :roll:

:arrow: Ако газта беше толкова добра алтернатива, автомобилната индустрия щеше да го знае много преди нас.
:arrow: Масовите газови уредби съсипва двигателя и скъсяват значително живота му.
:arrow: Газовите инжекциони са оптимален вариант, но за съжаление цената им ги прави непрактични, особено когато искаш да сложиш такова нещо в автомобил, чиято цена е близка до тази на самия инжекцион ;)
:arrow: Тези, които са сложили газ са я сложили заради икономия. Не виждам защо са седнали да ни убеждават, че иконовията е най-доброто решение за автомобила.
:arrow: Една от основните концепции на марката БМВ, а именно удоволствието от шофирането под формата на динамика, неминуемо си заминава в мига, в който започнете да спирате на газоколонката.
БМВ не е кола за придвижване, това е автомобил за шофиране.

Карайте си на газ но спрете с безумните теории!

Заключвам темата, защото отдавна излезе от добрия тон.

Предишна

Назад към E30