E39 бучащ звук над 30км/ч. Съвети? РЕШЕН!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
E39 бучащ звук над 30км/ч. Съвети? РЕШЕН!!!
Тази седмица се сдобих с 523i от автокъща и първото ми каране беше след регистрацията в КАТ, съпроводено с притъпен бучащ звук след 30 км/ч, засилващ със скоростта. Усеща се и лека вибрация, като че ли идваща от гумите. При натискане на спирачките се чува много по-силен, вече стържещ звук заедно със силна вибрация в цялото купе. Въпросът ми е: след смяна на спирачни дискове и накладки ще отстраня ли шумовете и вибрациите или според вас има друга причина за тях.(Да добавя и, че няма значение дали колата е на скорост или на нулева и при завой не се променя шума)
Извинявам се, ако изглеждам още новак (първа кола ми е) и благодаря предварително!!!
Извинявам се, ако изглеждам още новак (първа кола ми е) и благодаря предварително!!!
Последна промяна holu на 17 Мар 2015, 17:28, променена общо 1 път
- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520/540
- Мечтае да кара: Е39
Re: E39 бучащ звук над 30км/ч. Съвети?
Като спираш от висока скорост (100 км/ч) трпери ли ти педала и да тресе предницата на колата? Виж си гумите в какво състояние са- моите зимни са ужасно шумни и на моменти усилвам радиото да приглуша виенето(бученето). Дискове и накладки едва ли са ти проблем щом ти бучи в движение, а не само доакто спираш (но е хубаво да ги погледне някой механик). Силни вибрации по предницата на колата при спиране са по-скоро от разбити носачи.

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Провери някой лагер главина да не е сдал
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Огледай (или да ти ги огледа майстор) дисковете , да се види има ли и кои са криви (почти 90% е сигурно че има криви ,щом имаш такова поведение при натискане на спирачка). След това вече ще му мислиш .... Ти сам си си определил възможните причинители на тези звуци - лагер/лагери , гуми ..... Може и нещо друго да има (примерно висящ лагер и т.н) , но това са вече теории ....
Колега аз имам подобен проблем,но при мен като завия леко надясно и спира.Лагерите са здрави и ми казаха,че може да е от зимните гуми.
- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
krasimir! написа:Колега аз имам подобен проблем,но при мен като завия леко надясно и спира.Лагерите са здрави и ми казаха,че може да е от зимните гуми.
Почти съм сигурен, че е лагер, аз бях със подобен проблем и се оказа лагер главина, прегледай ги пак!
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
krasimir! написа:Колега аз имам подобен проблем,но при мен като завия леко надясно и спира.Лагерите са здрави и ми казаха,че може да е от зимните гуми.
ако спира, когато завиваш надясно, може да е лагер от дясно. вече зависи дали отпред или отзад се чува.
аз сменявах лагер преди 2 седмици и след това пак имаше доста шум, който се оказа от скапани зимни гуми.
сега сложих 18-ки летни и е супер тихо.
до колегата дето е пуснал темата: може да са ти криви дисковете и това да добавя за вибрацията при спиране, но най-добре е да погледнеш колата отдолу за нещо разбито по окачването или лагер, а също така и да прегледаш гумите за кривини, неравномерно износване, баланс. ако смениш само дисковете и накладките, може да се окаже, че ги сменяш напразно.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
при мен така извиваше от задницата някъде..
оказа се лагер.. сменихме го и майстора ми беше сменил здравия вместо дефектиралия.. та сложих два нови направо
оказа се лагер.. сменихме го и майстора ми беше сменил здравия вместо дефектиралия.. та сложих два нови направо

Колеги, мислех че няма да ми одобрят темата и затова не съм ви отговорил до сега. Извинявам се! Иначе ходих в няколко сервиза. В единия ми казаха, че е от окачването в другия, че ми е от лагерите на главините и последния се оказа пичага вдигна колата завъртя гумите и каза,че са криви дисковете. Благодаря ви иначе, че толкова бързо сте се притекли на помощ по темата! В понеделник ще сменя дисковете и ще ви кажа дали проблемът е решен.
- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520/540
- Мечтае да кара: Е39
Успех, Ако са ти за смяна си купи хубава марка дискове и накладки, не пести пари че после много ще те е яд. Взимаш едно АТЕ и работата заспива (евтиното излиза скъпо- личен опит)

- SHeRiFa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2.0i
- Мечтае да кара: Е38 4.4i
Освен това,добави и каква цена за дискове (от къде закупи) колко ти излезе ремонта и в кой сервиз извърши манипулацията .
Andare Dopo Dio!
Колеги, проблемът е решен. Като смених спирачките (350 лв два предни диска+накладки+датчик+задни маркучи+смяна на спирачна течност+работата сервиза се намира на ул. "Годеч" 34 и се занимава само с бмв-та) звукът продължи без промяна. Отидох при един гумаджия, той се оказа по-голям разбирач от всички сервизи в които ходих. Още преди да е вдигнал колата и да погледне окачването ми каза, че дясната гума е карана с кофти амортисьор и ми показа после, че гумата подскача нагоре надолу и от това се е получавал звука и вибрацията. Сложи ми едни галоши на старо за 70 лв и колата заспа. А спирачките не знам коя марка са, но вчера ги разработвах 200км в софия, за да почнст да спират и сега коват.
13 мнения
• Страница 1 от 1