Много странен проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e36 coupe
Мечтае да кара: m3 e36
Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...

Много странен проблем

Мнение от Hellrot » 13 Мар 2015, 10:19

Колеги колата ми е 318ти 143к.с. N42b20 от скоро се случва нещо много странно поне за мен.... Колата има към 10 ,15 литра бензин в резервоара и половин бутилка с газ а не иска да запали... Въртиш, първият път пали, прекъсва прекъсва и гасне, после пък изобщо не пали само върти... Нито на газ (принудително) нито на бензин... Всеедно никакво гориво не достига до двигателя... Единствения начин да запали е да долееш малко бензин в резервоара... Дори и половин литър да долея, колата пали от раз, и може да си изгориш колкото бензин и газ си имал от преди това.... След няколко нормални паления пак става така... Бензин да те одави ток да те отрепе газ да те обгази и няма и няма палене.... Пак слизам доливам половин един литър бензин и газ...... Напрао до гуша ми дойде някой знае ли от какво може да е това?????
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Много странен проблем

Мнение от hacker4eto1 » 13 Мар 2015, 10:44

Закачи се с един манометър на рейката и мери налягането на бензина какво става,може и 2 рата (прехвърлящата) да прави мизерия и да не може да прехвърля от дясно в ляво
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci
Мечтае да кара: e92 m3
Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!

Мнение от shopa_bs » 13 Мар 2015, 11:10

Здравей колега,
в студовете не знам дали можеш да палиш директно на газ и да работи добре колата. Относно бензина имам предположение, че системата за прехвърляне на върнатия бензин не работи и той остава в частта на резервоара, в която няма бензинова помпа. Ти като долееш, доливаш направо в тази част, в която е помпата и колата пали. Възможно е (при мен беше така м54б30) бензиновата помпа да си заминава, налягането и е паднало (3-3,5 бара), което е на ръба на достатъчните за работата на колата, но не е достатъчно за да задейства прехвърлянето на бензин между двете части на резервоара (системата за прехвърляне използва налягането на бензиновата помпа за да "засмуче" бензина и да го премести при помпата). Възможно е маркуча за преливане да е запушен, скъсан, изваден и да прелива по малко или от време на време. Също така има възможност нивомера да е развален или да не отчита точно (има една чопче на нивомера от което се калибрира).
ASC off -> FUN on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hellrot » 13 Мар 2015, 12:39

shopa_bs написа:Здравей колега,
в студовете не знам дали можеш да палиш директно на газ и да работи добре колата. Относно бензина имам предположение, че системата за прехвърляне на върнатия бензин не работи и той остава в частта на резервоара, в която няма бензинова помпа. Ти като долееш, доливаш направо в тази част, в която е помпата и колата пали. Възможно е (при мен беше така м54б30) бензиновата помпа да си заминава, налягането и е паднало (3-3,5 бара), което е на ръба на достатъчните за работата на колата, но не е достатъчно за да задейства прехвърлянето на бензин между двете части на резервоара (системата за прехвърляне използва налягането на бензиновата помпа за да "засмуче" бензина и да го премести при помпата). Възможно е маркуча за преливане да е запушен, скъсан, изваден и да прелива по малко или от време на време. Също така има възможност нивомера да е развален или да не отчита точно (има една чопче на нивомера от което се калибрира).

Тя пали на газ ама прекъсва много но вслучая изобщо не пали.... Както и да е...къде се намира този маркуч за преливане??? И има ли алтернатива на помпата подлежи ли на ремонт??? Тъй като колата ще я продавам и не ми се хвърлят много пари по нея
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 13 Мар 2015, 12:58

Викаш друг да се мъчи с гробника?
Като българин едва ли ще споделиш проблема на колата с купувачите?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shopa_bs » 13 Мар 2015, 13:17

Като извадиш нивомера ще видиш маркуча (закачен е за него от долната му страна). Мисля, че имаше теми за опити за рециклиране на бензинова помпа, но не знам до колко са успешни, аз лично не бих рискувал. Не знам колко ти събира резервоарът (моят е 24/33 литра в полза на отделението с бензиновата помпа), така че в моят случай 30 литра бензин са достатъчни да напълнят едното отделение и да остане някой друг литър при помпата. Много лесно можеш да направиш проверка дали имаш бензин при помпата от скритото меню. Там на точка 6 ти показва 6 цифри (примерно 111222), което означава 11,1 литра при нивомера и 22,2 литра при помпата. Ако последните 3 цифри са 000 - явно къде е проблемът
ASC off -> FUN on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hellrot » 13 Мар 2015, 13:43

Ахаааа.... Веднага отивам да проверя колега благодаря много....
А относно горния пост че оставям някой да се мъчи въобще не е така...цената на колата е достатъчно съобразена с проблемите и.... Пък и не карам никой на сила...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hellrot » 13 Мар 2015, 14:00

А как подяволите се сваля тая помпа махнах капачетата и буксите... И сега накъде
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shopa_bs » 13 Мар 2015, 14:07

Виж първо от менюто (по-лесно е). Ако все пак искаш да изкараш помпата или нивомера, би трябвало да имаш един метален пръстен, който се отвива като гайка (вероятно няма да може на ръка, така че чук трябва да играе).
ASC off -> FUN on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hellrot » 13 Мар 2015, 14:09

На менюто пише 0590000
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shopa_bs » 13 Мар 2015, 14:16

6 цифри трябва да са. Ако речем, че си сложил една 0 повече в поста си, това означава че имаш 5,9 литра при нивомера и 0 литра при помпата. Ако долееш, нулите трябва да се променят.
ASC off -> FUN on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 13 Мар 2015, 18:45

Bmw318_e36 написа:На менюто пише 0590000

Колега смени си бензиновата помпа и си реши проблема.Твоята няма сила да прехвърля горивото от ляво в дясно.

Назад към E46