Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Re: смяна на вериги на е 60 2006г мотор M57N2- 231кс
Между другото и аз като някои колеги се зачудих- при скъсана верига обемът на пораженията от какво зависи и може ли да бъде редуциран? Дали зависи от скоростта, при която се къса веригата например, или просто е въпрос на късмет и случайност какви ще са щетите?
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Изчетох темата и се притесних. Аз съм с N46b20(09.2007) никъде не сте го споменали, но сутрин на студен двигател чувам шум от двигателя като тропане на верига. Когато от П мина на Драйв се чува, но подам ли газ изчезва звука. При загряла кола на място 2.3 мин и тръгна няма шум. Ходих в Мирафиори,че са ми на 500м от мен, но нищо не откриха. Лошото е, че докато им е закарам тя загрява и нищо не се чува. Трябва ли да се притеснявам колеги? П.С. Така съм от 2 месеца вече. Колата е на 98к км и е закупена нова от Камор и е обслужвана само в Дару/Камор до сега.
- Stoqnn Georgiev
- Потребител
-
- Кара: BMW 525D 2008/ BMW 540i 2020
Скоро смених веригите.525д 197к.долната на две места на звената се усешташе как има луфт.Според мен точно на това място след време ще се скъса.Километрите в момента на смяната са 223000км.И аз си мислех че на тези километри няма да имам проблеми ,но като я отворихме и видях как е разтегната се уверих че няма застраховани.Преди да я сменя попитах в М кар и там ми отговориха че сменят на определени коли безплатно веригите.Заплащало се само частите.
Колега Grey, ако не ти е проблем дай информация какво стана с ремонта на твоя двигател. И аз днес се поинтересувах относно смяна на веригата и според майстора наистина след 170 хил.км. е добре да се смени, най-късно до 200 хил. Според него при БМВ наистина няма симптоми, а се къса изведнъж, докато при Ауди се разтраквала, но пък не се късала. 

dimodi написа:Колега Grey, ако не ти е проблем дай информация какво стана с ремонта на твоя двигател. И аз днес се поинтересувах относно смяна на веригата и според майстора наистина след 170 хил.км. е добре да се смени, най-късно до 200 хил. Според него при БМВ наистина няма симптоми, а се къса изведнъж, докато при Ауди се разтраквала, но пък не се късала.
Значиии....може и да пропусна нещо,но,в общи линии,освен веригите и всичко, около и свързано с тях, сменил съм главата,валове,помпа,както и сегменти.Последните не бяха още мъртви,ама,викам,айде,така и така е разкостена,горката

Колеги, препоръчайте някой майстор за смяна на веригата в Сливен или околността, Стара Загора става също. Писна ми разни майстори да ме убеждават, че веригата била отзад и трябвало да се вади двигателя. И като успея да ги "убедя", че веригата си е отпред, пак да ме убеждават, че все пак най-добре е да се извади двигателя, много по-лесно било, иначе трябвало да се сваля магарето и не знам си какво
Съответно ми говорят цифри от рода на 1000 лева за труд
Колата ми е 525д, 197 кончета. Благодаря на отзовалите се 
П.С. Може и на ЛС, разбира се

- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Здравей те,колеги,имам едно питане:от скоро се появи(проблем)-като карам има едно почукване все едно почуква аванс на бензинова кола.От какво може да е и някои дали е имал същият проблем.Пиша тук защо то имам дълбоки съмнения,че може да е верига та.Познати ми казаха,че може да се е по разтеглила веригата и трябвало да се презацепи??????????колата ми е Бмв е60 3.0д.218к.с.2004г.М57N.Благодаря предварително
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
dimodi написа:Колеги, препоръчайте някой майстор за смяна на веригата в Сливен или околността, Стара Загора става също. Писна ми разни майстори да ме убеждават, че веригата била отзад и трябвало да се вади двигателя. И като успея да ги "убедя", че веригата си е отпред, пак да ме убеждават, че все пак най-добре е да се извади двигателя, много по-лесно било, иначе трябвало да се сваля магарето и не знам си каквоСъответно ми говорят цифри от рода на 1000 лева за труд
Колата ми е 525д, 197 кончета. Благодаря на отзовалите се
Всеки сам си определя цената за труд (1000лв.

Наистина отпред се разкоства здраво , ама чак такива пари...
Ако те устройва Бургас , по-точно Лозово...?
Най-сетне попаднах на майстор, който е сменял веригата без да вади двигателя. Обаче той пък ме убеждава, че трябвало да се сваля главата иначе категорично нямало как да се сменят всички вериги и зъбчатки. А от прочетеното в тази тема аз останах с убеждението, че може и без да се сваля главата. Ще помоля някой от колегите минал по този път да изясни окончателно този въпрос 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Много интересни майтори намирате - главата за верига
Отново на Х3ката смениха верига беше кажи речи елементарно нито е било особено разглабяне нито са сваляли главата, а се смени всичко. Смени майстора или града с майстори. Кажи къде си и може да ти препоръчаме сервиз. Примерно за Пловдив тичай при колегата Ацалов и няма да има нужда да се разглабя окачването и да се вадят седалки, за да смениш верига 

- pepsin
- младши ентусиаст
-
Здравей те колеги бихте ли ми препоръчали добър и свестен майстор в София който да ми смени верига та?????????????????????????????
[quote="dimodi"]Най-сетне попаднах на майстор, който е сменял веригата без да вади двигателя. Обаче той пък ме убеждава, че трябвало да се сваля главата иначе категорично нямало как да се сменят всички вериги и зъбчатки. А от прочетеното в тази тема аз останах с убеждението, че може и без да се сваля главата. Ще помоля някой от колегите минал по този път да изясни окончателно този въпрос
[/quote
http://workshop-manuals.com/bmw/5_serie ... ine_(m57t2)/31__camshaft/6_ra__replacing_both_timing_chains_(m57t2)/

http://workshop-manuals.com/bmw/5_serie ... ine_(m57t2)/31__camshaft/6_ra__replacing_both_timing_chains_(m57t2)/
- pepsin
- младши ентусиаст
-
??????????????????????
pepsin написа:??????????????????????
Главата трябва да се свали,освен ако майстора не е магьосник.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
memorex написа:pepsin написа:??????????????????????
Главата трябва да се свали,освен ако майстора не е магьосник.
Е ти сега магьосник ли ме наричаш ?!?

Ако искате попитайте Галин /MadChiken/ дали съм му свалял главата и за колко време се случват нещата .....